Ali gre zopet za nateg

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Spoštovani uporabnik,

ker je v zadnjih tednih in bolj pogosto primerov kreditne kartice goljufij v zvezi z

za kreditne kartice brez "Secure Code" smo prisilila v register za

Verified by Visa ali MasterCard Secure Code postopek za registracijo.

Medtem ko ste brez dodatnih stroškov. Poleg tega so po svoji

persoehnliche zaščiten z geslom.

Če želite prijaviti kliknite tukaj:

kliknite tukaj

Po registraciji lahko spletno nakupovanje samo na vaše osebno geslo!

MasterCard Europe sprl
Chaussée de Tervuren 198a
B-1410 Waterloo
Belgiji
Telefon: +32 2 352 51 11
Faks: +32 2 352 58 07
Predstavnika: Javier Perez
RPM (Registre des Personnes Morales) Nivelles, 0448.038.446

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Sprašuješ ali nas obveščaš? Mislim, da je že po samem google prevodu več kot jasno .....

I

Izbrisan uporabnik #488

Seveda
smile-1.gif

Zadnje čase tudi o "ISP"ja dobivam emaile, da jim javim podatki o mojem emailu, da bodo uredili oz. registrirali.
No mail pa prihaja iz Črne Gore...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Sprašujem in obveščam.

Evo originala. Prevajal sem ga preko gmail-a

Sehr geehrter Kunde,

da in den letzten Wochen immer häufiger Fälle von Kreditkartenbetrug im Bezug

auf Kreditkarten ohne "Securecode" gibt sind wir gezwungen sie zur Anmeldung zum

Verified by Visa oder Mastercard Securecode Verfahren anzumelden.

Ihnen entstehen dabei keine Mehrkosten. Zusätzlich sind sie durch ihr

persöhnliches Password geschützt.

Um sich Anzumelden klicken sie Bitte hier :

Hier Klicken

Nach der Anmeldung sind Online-Einkäufe nur mit ihrem persöhnlichen Password möglich!

MasterCard Europe sprl
Chaussée de Tervuren 198A
B-1410 Waterloo
Belgium
Telefon: +32 2 352 51 11
Telefax: +32 2 352 58 07
Vertretungsberechtigter: Javier Perez
R.P.M (Registre des Personnes Morales) Nivelles, 0448.038.446

Visa Europe Services Inc.
Zweigniederlassung London
Vertreten durch das Board of Directors
1 Sheldon Square
London W2 6TT
Großbritannien

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
pri nas ( v sloveniji ) banke in ostale finančne ustanove komunicirajo s strankami še vedno s pomočjo klasične pošte.

kako naiven bi moral biti nekdo, da bi vpisoval podatke na nek server iz turčije...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Meni je na moneybookersu zatezilo za secure code mastercard.
Pa sem preveril na NLB in dejansko je to se dodatna zascita.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.773
3.981
113
Ljubljana
hmpg.net
Nateg je VEDNO, kadar:
a) vidis kliknite "tukaj" -> banka bi rekla pojdi na našo stran, ali pa bi bil lin www.banka.si/kliknime.html - zakaj bi skrivali
b) te prosijo za tvoje spletno geslo. Za administracijo ga NE potrebujejo. Rabiš ga vedno samo ti
c) obvestilo ni v jeziku banke kjer imaš račun. Nikoli ne bo VISA/MasterCard direktno obveščala strank, ker ti imaš pogodbo z banko.
d) ni naslova TVOJE banke, ampak "centrale". (c)

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.301
364
83
Podobna zadeva.

Citat:
Dear PayPal customer,
This is your official notification that your account has been Limited. We recently reviewed your credit card and it seems that you are using the same credit card for 2 accounts. As you can read in our User Agreement ( section 5.11 ) opening multiple accounts is strictly forbidden. You are now requested to provide information relevant to your account. PayPal will investigate the matter promptly and if the investigation is in your favor, we will restore your account.. If you fail to complete the verification in the next 24 hours your account will be suspended.
CLICK HERE to go on our secured server.
Please allow 48 hours for processing.
Please comply and thanks for understanding.
? 2010 PayPal

Note: Please do not reply to this email.
This mailbox is not monitored and you will not receive a response.
Link kaže pa na nek mail.polymerpartners.com bla bla... Verjamem pa, da uporabnike, ki brezglavo klikajo vse kar jim pride pod prste (in takih je ogromno) to premami in svoje podatke dejansko kam vpisujejo.
bonk.gif
Sej kaj pa kakšna mamca ve kaj je pravilen url naslov in kako to preverit.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene Firefox s kričeče rdečim obvesti, da je tvoj link spletna prevara. Meni je tako čisto logično, da nekaj ne štima. Ne vem, a drugi ne posodabljate browserjev?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa mamca uporablja net? spletno bancnistvo?

mene bolj skrbi, ker so med temi naivnezi tud mlajsi.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.181
494
83
Ma sej ni zej tu browser kriv, temveč je problem med naslonjalom stola ter tipkovnico. Če takšni pošti nasedeš, potem si že zaslužiš, da ti mal denarja pokradejo...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.181
494
83
Haha :) stein dobra.

Ajde, zastopim da naletiš na neko ribiško stran, se tolk "am" ne vzameš in ti geslo ukradejo, sam da pa tem mailom verjameš...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Povezava je že označana kot prevara. Sicer, pa z mano bodo zaslužili bolj malo, ker ne poslujem z bančnimi karticami preko interneta in se tudi ne poslužujem elektronskih bančnih storitev. Pri meni velja pravilo plačaj po povzetju, če tega ni potem pač zadeve ne kupim. Je pa zanimivo, kako so prišli do mojega naslova, če pa še v življenju nisem na internetu plačal z kartico.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Meni je na moneybookersu zatezilo za secure code mastercard.
Pa sem preveril na NLB in dejansko je to se dodatna zascita.

To je čisto druga zadeva. Moneybookers je legalna spletna stran in brez tvoje secure code ne morejo izvesti transakcije. Predvidevam, da je spredaj tudi https, ko te prosi za kodo. Mastercard, Visa, banka ali kdorkoli od finančnih institucij, ti ne bodo nikoli rekli, da posodobi svoje kartične podatke preko elektronske pošte.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.743
57
48
Ješ tudi še z leseno žlico?
evil.gif

Sej oni te niso kontaktirali na podlagi informacij o tvoji kreditni kartici. Pač še ena vrsta spama.
Podlaga za tak spam je edino tvoj email, ki si ga pač nekje vpisal in je javno dostopen.