Ali bi kupili testni avto od avtohiše?

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Zanima me, če bi kupili testni avtomobil do avtohiše? Zakaj ja zakaj ne?
Meni se zdi to ok nakup ker:
gre za dobro opremljene avtomobile,
imajo večinoma malo km,
so še v garanciji,
cenejši od isto opremljenega novega avtomobila.

Slaba stran vega tega pa se mi zdi to, da stranke na testnih vožnjah bolj malo pazijo in tiščijo mrzlega ...

Kakšne konkretne izkušnje.
Je kdo kdaj kupil testen avto pa mu je bilo žal, da ga je, ker je imel kakšne skrite napake?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Vsak primer je treba pogledati posebej. Cena je pa precej nižja.
nahrung002.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Jaz kot testni avto razumem avto, ki je mlajši od enega leta - ne pa skoraj tri leta staro vozilo s pretirano ceno.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja so bolje opremljeni vendar je tudi cena posledično višja. Ima recimo še sončno streho pa velika lita platišča pa prideš že na ceno čisto novega brez teh dodatkov.
Ne vem, jaz imam raje recimo brez teh dveh dodatkov pa je nov ne pa eno leto star testni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Roko na srce...pretirano cenejši niso, hitro imajo 25 jurjev za sabo. Ponavadi se jih ne tiši hladne ker se zaposleni vozijo z njimi v službo, torej je že ogret potem pa se prek dneva zamenja cca. 5 voznikov...odvisno od interesantnosti modela.

Saj ne da je slab nakup...a tistega jurja, mogoče dva, ki ti ponudijo popusta, po možnosti še star letnik...je na koncu bokje če se stegneš do novega.

Če je ra,zlika v ceni konkretna napram tem kar gledaš sam malo kilometrov...je za razmislit.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik slr pravi:
Kakšne konkretne izkušnje.
Je kdo kdaj kupil testen avto pa mu je bilo žal, da ga je, ker je imel kakšne skrite napake?
V moji družini imamo dva, torej Matrix-a, ki je imel manj od 10k in enega leta starosti ter od 'naše' i10, s podobnimi karakteristikami.
Z nobenim ni bilo nikoli nič narobe, popust je bil za najine dohodke kar konkreten, tako da slabih izkušenj ni.

Nekdanji sodelavec pa je imel smolo in je res dobil pravega testnega, ki so ga uporabili na vseh mogočih testih za revije in medije. S tistim je imel ves čas probleme, očitno so ga vrli 'testni' vozniki pregonili preko vseh mej.

Obstaja razlika med temi, ki jih oglašujejo kakor 'testne' - eni so predvsem nadomestna vozila (najina primera), drugi pa so res namenjeni testom.

LP

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz osebno sem kupil 10 mesecev "starega" od avtohiše.

Bil je njihov testni model z vso možno opremo, prevoženih 19.800 km in čudovito ohranjen (zunaj, notri). Zadnja 2 meseca je bil v salonu kot razstavno vozilo (torej je praktično bil 8 mesecev v uporabi).

Cena novega s tako opremo in motorjem = 27.000 EUR (čakalna doba 3 mesece).

Cena, ki sem jo jaz plačal = 21.000 EUR (čakalna doba 1 dan).

Zraven sem prejel še kupon za povsem brezplačni redni servis na 40.000 km (sedaj jih imam že 31.000 km)
wink-1.gif

Poleg tega je avto še 4 leta v tovarniški garanciji (skupno ima 5 let garancije)
cheer.gif

Kaj pa kupuješ?
smile-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.640
506
113
Ja 27.000 po ceniku. Gres pa tja pa takoj dobis se par jurjev "popusta"

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Nop - pri Mazdi ni tega
wink-1.gif

Odločal sem se med novim ali rabljenim . Na vseh avtohišah Mazda po Sloveniji preverjeno - NIHČE ne da popusta pri naročilu novega vozila iz tovarne, ker so cene že v osnovi nižje od konkurence.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Nop - pri Mazdi ni tega
wink-1.gif

Odločal sem se med novim ali rabljenim . Na vseh avtohišah Mazda po Sloveniji preverjeno - NIHČE ne da popusta pri naročilu novega vozila iz tovarne, ker so cene že v osnovi nižje od konkurence.
Mogoče pri 3-jki, za vsaj en drug model iz Mazdinega hleva pa ti lahko samo oporekam: jaz sem za sorodnika prišel na koncu na skoraj 10% sconto + free park senzorji + servis na 20k km. Seveda za avto po naročilu.
smirk-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Tako ga niso mogli zgoniti, ker:
* nima tablic gor
* je številčno vozil iz produkcije preveč, da bi vsakega "testirali" po metodi testnega iz AH.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ne vem zakaj bi kupil in zakaj ne. Zakaj bi je plus, ker bo cena vsekakor nižja, dobiš že ulaufan avto, opreme je najbž malo več,... Slaba stran je pa, ker na testih itak vsi gonjo do amena (nek stereotip).

Moj oče je vzel testnega (Octavia 1.8T) in po 15 letih še vedno dela kot urca.
zmaga.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Običajno i ajo kak kup drage dodatne opreme, ki mi ni prioriteta, pa je zato dražji kot nov malo manj opremljen po lastnih željah in potrebah.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
ko sem jaz kupoval avto nazadnje leta 2009, so bili testni avti smešno malo cenejši od novih iz zaloge. Tko da tiste finte ki jih eni kokodakajo od staršev da je avto ko ga pelješ iz trgovine že 20% cenejši zagotovo ne držijo za testne avte. Sploh pa ne vem zakaj bi naročal avto po naročilu, plačal več, čakal par mesecev. Pač izbereš iz zaloge in dobiš konkreten popust. Na koncu sem vzel novega ja. Aja, ja seveda bi kupil testni avto ampak, bi moral biti konkretno cenejši, ne pa le jurja. Seveda ne primerjajte prodajne cene, niti na Mazdi, saj ravno jaz govorim tudi o mazdi, sem jo kupil na A Cosmosu, je bla kar med 4 do 5 jurjev cenejša kot po ceniku. Decembra pač.