Alfa Romeo Mito

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam tale se mi pa že skor mal majhen zdi ...
redface-1.gif

dobro, imam zdaj kar nekaj materiala za pregledat, verjetno v nedeljo malce presurfam tole vse, ko sem ravno fraj, zdaj pa veselo na delo.
tongue-1.gif

hvala zaenkrat!!
cheer.gif

Mazda 2 niti ni tako mala kot se zdi veš, sam se nisem nikoli počutil utesnjeno, moraš se zapeljat z njo in boš videl, sploh pa tale ta močna, pravi mali gokard
grims-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
čakaj malo če iščeš avto za po mestu pozabi na delto, ker ni mala.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Aja, pol pa možno da ima "navadna" mazda 2 30- litrskega? Brat mi je rekel, ima od njega punca 86 KM mazdo 2 in več kot 400 km skoraj ne gre naret.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Zanimivo mi je s5 kako se italjane pljuva in hvali nemce.......a vsi ki jih poznam z italjani so zadovoljni z njimi!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Eh, sem ravno fotru pravil par dni nazaj da bi nam lahko Fiat/Alfa častila kak avto ker je edino foter imel enega švaba, par italijanov, pa jaz same makarone, mama makaronarske avte.... so imeli od nas precej prometa
smile-1.gif
pa z nobenim avtom ni bilo težav. Ne bojim se italijanov nič bolj kot ostalih.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Zanimivo mi je s5 kako se italjane pljuva in hvali nemce.......a vsi ki jih poznam z italjani so zadovoljni z njimi!
Saj dokler imaš izkušnje samo z levo in desno roko, je tudi to v redu. Ko pa enkrat žensko sprobaš...
evil.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa saj je taka šminka avto.......ampak jaz ga vozil nebi.....se mi zdi bol za take pozerske beybike avto

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
To, kar piše v papirjih glede tanka, so buče... men tud piše pr polotu, da imam 38litrski tank, pa natankam tudi 50l notr. Pa cagar za tank sploh še ni na nuli ampak se lučka prižge cca. 2km prej..

Da so pa cevi dolge za 12 litrov, pa nekak ne vrjamm...
grin1.gif

Problem je tu, ker narod takoj, ko mu črpalka vrže ven, neha tankat. Takrat se nardi pena in je treba počakat par sek, da se pena posede, potem pa tankat naprej s polovičnim ali pa s četrtinskim položajem ročke..
In ne, tud 1x mi še ni benz prteku ven iz tanka..
wink-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Alfa ni ljudski avto, oz. vsaj ne želi biti, zato pa oderuška cena. Kako se pa prodaja?
Hočejo sicer biti italjanska premium znamka, pa jim nekako to ne uspeva najbolje. Še slabše pa se godi znamki Lancia.

mogoče je "premium" tako kot je audi v VAG koncernu?
fiat je ljudski tako kot je VW

premium je verjetno tako, kot je audi za 30k€+ in ima ročni pomik zadnjih stekel? ali pa brez xenona

v sloveniji pa tako ali tako vsi kupujejo značko pa avto brez opreme
cool-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Saj dokler imaš izkušnje samo z levo in desno roko, je tudi to v redu. Ko pa enkrat žensko sprobaš...
evil.gif

Ma ne smo doma podobno kot Viper_XxL sam da smo na korejcih.......pa še noben ni žula na levanki al pa desanki zato dubu
wink-1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Mislim, da ne bo držalo ali pa od njega punca ne zna voziti.

Sem prevozil z Mazdo2 1.3 kakšnih 1000km in sem z enim tankom naredil okoli 600km, povprečna poraba okoli 6l (zelo nežna noga na gasu, ker je bil avto nov). Skratka, mislim da bo kar držalo o tanku okoli 42l.

Poraba pa kot pravim mešana vožnja (mesto, AC) od 6l pa do okoli 7,5l z lahkoto, če malo bolj tiščiš in prestavljaš pri malo višjih obratih.

P.S. aja, avto je precej majhen in špartansko opremljen (tudi z vso dodatno opremo)...primerjava z Alfo Mito pa sploh ni na mestu. Je čisto drug svet. Sem vozil Mito s 150 konji in sploh ni primerjave. Ne v legi, ne v zmogljivostih, sami izdelavi, ... v ceni je pa razlike nekih 5.000 EUR verjetno.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Oba vozita, pa je približno ista poraba. Potem pa ali ne znata voziti ali pa z avtom nekaj ni vredu. Verjetno je naboljša primerjava mazde 2 z fiesto, imata isto podvozje oz. nasplošno kar veliko delov, fiesta je kvalitetneje skupaj sestavljena, tudi na pogled prijetnejša znotraj, bolje se sedi, bolj je prostoren. Je pa pri mazdi na varnosti večji poudarek.

No, potem pa povej malo o Mitu
smile-1.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Dizzy

Mah, na koncu ga boš moral kupit sam, mnenja tule so itak deljena. Tudi meni Mito ni všeč. Vsi zgoraj predlagani avti so mi primernejši od Mita, z izjemo Thalie
evil.gif

Polo, Mazda 3, .... sta mi bolj všečna. Sicer pa, za tole ceno Mita (20 kilo) bi pa sam verjetno vzel leto starega A3 ali pa BMW 1-ko.

IMHO
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.895
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
To, kar piše v papirjih glede tanka, so buče... men tud piše pr polotu, da imam 38litrski tank, pa natankam tudi 50l notr. Pa cagar za tank sploh še ni na nuli ampak se lučka prižge cca. 2km prej..

Polo (zadnji model...sicer ne vem katerega imaš ti) ima 45 litrski kesel..gre pa enormna količina v oddušek - jaz običajno tankam okoli 54 litrov (pa mi pri 43 litrih ustavi ročko).

Tak da...30 litrov rezervoar pri bencinarju
bonk.gif

Drugače pa o Alfi..sicer ne vem če je to isti model, samo zadnje čase opažam na cesti eno manjšo alfico (zadaj okrogle luči), ki se mi zdi oblikovno super všečna...če to ta, potem vizuelno ji ni kaj očitat.