Alfa Romeo Mito

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem ravno včeraj si vzel nekaj časa in pobrskal za tem avtomobilom tu gori, če je že kdo kaj napisal, vendar nisem našel.

skratka, življenje se malce obrača na glavo, pa se zna narediti, da bom rabil tudi nov avto, pa sem si zaželel nekaj podobno majhnega, da je dober za po mestu in mestna parkirišča, pa ker vseeno kar veliko vozim po avtocestah širom Evrope pride prav tudi malce več hitrosti, varnosti in seveda, udobja.

pa sem v City Parku videl prav to Alfo Romeo, 20k € all inclusiv, da rečem tako.
smile-1.gif
skratka, gre za okej avtomobilček? ima že kdo kaj izkušenj z njo?

gledam še ostale avte v tem rangu, nekako pa so me šokirale razlike v ceni - recimo Polota dobiš novega za 11k € - je razlika samo v ceni ali dejansko teh 10k € pomeni dejansko razliko.

poleg tega - ne bi vzel čisto novega, bi raje našel kakšnega pol leta starega ...

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Tisti ki kupi mita za 20k € je za mene bedak. Za ta denar se že dobi avto ne pa to kanto malo, ki bo če par let vredna 1/3 cene. Potem raje vzami mini-ja.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravno zato sprašujem - da vidim, kaj vse se da dobiti za ta denar. do sedaj sem imel velik avto, vsaj Avsensiska se mi zdi velika, ampak za po mestu, prevelika. dostikrat bi v mestu z malce manjšim avtom lahko parkiral, s Toyoto mi pač ne znese. rad pa bi, da je poleg kompaktnosti zraven še čimveč udobja. družine zaenkrat nimam in je še kar nekaj časa ne bo, tako, da to ni problem.

sem pa se že vozil z Minijem in mi je bil zelo neudoben ... ampak - spet, to so samo moje domneve.

kaj pa Kia Pro'Ceed? veliko sem bral na tem forumu o tem avtu, ampak je bilo preveč prepucavanja, da bi vedel, kaj je res in kaj ne. in iskreno - najraje bi ostal pri Japoncih, vendar zaenkrat ne najdem nobenega pametnega modela, podobnega temu iz naslova.

@Sajkek: wtf do you know? me poznaš? ne, tko da če nimaš pametnih komentarjev ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bi rad ostal pri japoncih - Mazda 3 mogoče?

Za 18k imaš vse živo od opreme, edino motor je 1.6 105km, če ti ne bo to premalo. Za 22k je 2.0 150km.

Ali pa MPS s 260km za 23k
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Novi Polo je v razredu, ki ga gledaš trentno best buy.
Čisto nov model je, sorazmerno dobro opremljen, "ugledna" znamka, za 15k€ dobiš že "raketo"

Mito je premium model v svoji klasi, kot Mini, Fiat 500..., narejena je pa na osnovi Grande Punta, ki ga pelješ za 9k€ iz salona... Meni je všeč ampak, 20k€ - halo!

Bi pa v tvojem cenovnem okviru pogledal še Lancio Delto.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
uuu, ja, sej res, sem jo včeraj videl na obvoznici.
grin1.gif
dieselček tudi obstaja? čeprav bi raje ostal na bencincu, predvsem zaradi kratkih razdalj - v dnevu naredim tudi po 100km, vendar enih 10 km naenkrat ...

Subaru Impreza, dizel, je okej? kakšne izkušnje? gre za čisto novo zadevo, pa ne vem, a se obnese ali ne.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
subaru impreza dizel je izvrsten avto. Ni šminkerski, v prtljažniku ni veliko prostora, pelje se pa vrhunsko. Je pa res da je dokaj nova zadeva in boš rabljeno težko dobil.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ker ravno omenjaš Polota: novinarji ga zelo hvalijo, predvsem kakovost izdelave, ne gre jim pa v račun cena, ki je (vsaj pri južnih sosedih) nižja od konkurence.
smile-1.gif

"all inclusiv" Polo je po ceniku tudi blizu 20k. Upoštevaj, da trenutno (še?) ni na razpolago močnejših motorjev, ki bi konkurirali Mitovi motorizaciji.

Mogoče še ena ideja, če se ne mudi z nakupom - novi Punto Evo? Mito za reveže
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
now we're talkin - Lancia Delta ... moram preverit.
smile-1.gif
se dobijo že tudi rahlo rabljene ali še ne?
edin se pri Thaliji se mi zelodec bolj obrne.
Me skoraj vsak dan ena prehiti na ac, pa dobro, da ne gledam toliko na cesto in jo ob srecnem dnevu zgresim. Grdo na 10 potenco.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
A ni bila Alfa MiTo gay car of the year?

Sicer je res huda za pogledat, ampak za ene 5k € precenjena. Imaš za manj kot 13k € že Grande Punta Fun 1.4 T-Jet, 15-16k € bo verjetno stal dobro opremljen Polo 1.2 TSI (vzameš ga z DSG, kar je zmaga za po mestu), za 20k € imaš pa že malo morje večjih avtov (recimo Golf VI Siddharta 1.8 TSI z DSG, Honda Civic, Mazda 3, pol leta star BMW 1 (118i ali 118d)...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Alfa ni ljudski avto, oz. vsaj ne želi biti, zato pa oderuška cena. Kako se pa prodaja?
Hočejo sicer biti italjanska premium znamka, pa jim nekako to ne uspeva najbolje. Še slabše pa se godi znamki Lancia.