Alfa Romeo 156 Sportwagon

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolega kupuje omenjeno Alfo, imel bi dizla, najraje 140 KM.

Mi je rekel če še jaz pogledam malo po oglasih in ugotavljam, da imajo čisto vse 156-tke že vsaj druge lastnike. Imajo ti modeli toliko težav, da tak hitro menjajo lastnike?

Kaj so drugače problemi teh modelov?

Kupuje pa za nekje največ 7k€.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Velika vecina je uvozenih. Drugace pa z motorji jtd naceloma ni tezav, imajo pa vse po vrsti tezave s podvozjem. Roke in koncniki se menjujejo po tekocem traku. To je velika hiba tega modela

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja kaj pa drugega. Prvi lastnik je ponavadi kak trgovski potnik iz tujine. Najveckrat ITA ali BE porekla.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej cel kup problemov s podvozjem? Mu naj raje nakup odvsetujem? Sam je sicer zaljubljen v Alfe oz. bolj v njihov videz kot kaj drugega.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Torej cel kup problemov s podvozjem? Mu naj raje nakup odvsetujem? Sam je sicer zaljubljen v Alfe oz. bolj v njihov videz kot kaj drugega.

Ni celega kupa problemov. Dobro bo problem dobiti, ker je ogromna vecina sumljivega porekla. Eno lepa se sicer prodaja AR forumu tako da naj se oglasi tam.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bom mu rekel naj pogleda tam, hvala.

Edit: tisti, ki ima cel kup prask, udarjen od srne...? Čeprav ok, vsaj pošten je in ne piše, da je avto v nulo
tongue-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Kolega kupuje omenjeno Alfo, imel bi dizla, najraje 140 KM.

Mi je rekel če še jaz pogledam malo po oglasih in ugotavljam, da imajo čisto vse 156-tke že vsaj druge lastnike. Imajo ti modeli toliko težav, da tak hitro menjajo lastnike?

Kaj so drugače problemi teh modelov?

Kupuje pa za nekje največ 7k€.

Tudi ti podatki o drugem lastniku v 50% ne držijo in je lastnikov več. Najbolše, da preveri tik pred nakupom, ko ma registrko in ostale podatke na voljo.

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
110
9
18
Imam 2002 letnik 115km varianto - kupil sem jo s 115kkm (recimo da realnimi
smile-1.gif
, prej naj bi bila v lasti italijanske leasing hise. Kot je rekel že Notranjc, največja hiba je podvozje oz. vsaj v mojem primeru je bila menjava rok edini večji strošek poleg rednih servisov. V treh letih sem prišel do 180kkm, glavni servis je bil cca 650 eur (neuradni servis), menjal sem še cev do turbine (20 eur) in en senzor (40 eur).

Motor je nekoliko glasen, 'traktorski', potegne pa dobro glede na konje, porabi nekje med 6,5 in 7. Kolikor slišim, je 140km varinata samo še boljša. Osebno me moti majhen prtljažnik, praktično daš noter en večji kufer, pa ostane prostor samo še za drobnarije.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Velika vecina je uvozenih. Drugace pa z motorji jtd naceloma ni tezav, imajo pa vse po vrsti tezave s podvozjem . Roke in koncniki se menjujejo po tekocem traku. To je velika hiba tega modela

Res
sprasujem se.gif

Kolega ima l 04` kupil z 75.000km iz IT ... danes ima 235.000km... na podvozju menjal nič! 1x cev na turbini, pa redni servisi
wink-1.gif

in teh 160t je naredu v 2 letih...
smile-1.gif
je pa točno ta 140 hp 1.9 16V

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala vama za informacije. Mogoče še nasvet na kaj bit pozoren pri nakupu (poleg ''standardnih'' stvari seveda)?

Drugače pa kolega ne moti mali prtljažnik, itak rabi samo zase in babo avto pa ima raje SW kot limuzinsko, ker tam je pa res prtljažnik v krizi.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:

S podvozjem imata probleme obe generaciji 156-tk, ker je poddimenzionirano. Roke, stabilizatorji... (mimogrede, enake probleme imajo v določenih krogih zelo cenjeni Passati...
wink-1.gif
).

Ni pa spet to nek blazen strošek in tudi opazi se dokaj hitro. Plus je vsekakor JTD dizel, ki naj bi bil po splošnem mnenju najboljši v tistem času. Prostora v prtljažniku je bolj za okras, tako da ravno hiše ne bi zgradil s tem, ampak spet - hiba veliko novejših karavanov, tudi kakšen Audi A4 ali BMW serije 3 niti približno ne blestita pri tem.

Mogoče si navajen voziti nove avtomobile, ampak 2. lastnik pri 5+ starem avtomobilu se meni recimo ne zdi niti približno presenetljivo. Prej obratno - zelo težko bi našel 7 let star avto od prvega lastnika.
smile-1.gif

Sicer pa kot so ti že svetovali, pojdi na alfa forum in boš dobil največ informacij. Sicer so člani kot pri vsakem forumu določene znamke malo zaljubljeni AR, ampak mislim, da se da kar hitro prebrati zrno od plevela. Trenutno se ravno prodaja ena 156 SW člana foruma: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4774608&show=1 (http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=25494 ). Seveda je še vedno treba biti kritičen pri nakupu, je pa vsekakor prednost, da večina članov dokumentira svoje dogajanje z avtomobilom v oddelku Galerija in imaš lahko dober vpogled kaj se je dogajalo z avtomobilom.
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Avto, ki sem si ga želel...v tistem trenutku, ko sem ga kuopval ni bilo nič pametnega, zato sem potem vzel drugega italijana in prav nič mi ni žal!

Resda nimam 156tke, lahko pa povem še nekaj iz moje strani, saj si Lybra in 156 delita podvozje ( razen zadnjih rok, ki ima lybra nek svoj "aktivni" sistem...) .
Res je, hiba teh avtov je podvozje, očtino je da je avto narejen za lepše ceste. Končniki gredo kar hitro ( strošek cca 15 €) in roke. Strošek cca 150€, nisem pa ziher. Sam sem jih menjal pred 30k kilometri, pa se mi zdi, da imajo spet malenkost lufta. Lahko, da se mi samo zdi....

Glede elektronike...ne poslušaj, da je to spet italijan. Začuda za njih elektronika...dela, b.p!
Ima pa alfa dobro pozicijo za volanom, zelo direkten volan, kabina je za kakšnega mal klavstrofobična, overall deluje ok.
O motorjih JTD pa ne bi zgubljal besed.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Ocetova je bile uvozena iz BE, kupil pri 170k danes jih ima 240k in avto dela lot urica razen ze zgoraj omenjenih stvaei, ki pa so prakticno zanemarljiv strosek. zato je pa sama voznja fantasticcna in res uzitek.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj je pri drugih znamkaj isto. Ve se, da je zanič in se prodaja. Na kupcih je, a se pustijo nategovat ali ne. Temu se reče svobodni trg.
Glavno da zdrži leto dni garancije, potem pa itak ni več problem proizvajalca, temveč morebitni dohodek, ker lahko prodajo novo.

Nazadnje urejeno:

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Roke, končniki... zanemarljiv strošek? Ali Alfa ve, da so problemi in daje dele po nizki ceni ven?

to je potrošni materijal pri vseh avtomobilih..
evil.gif