Akvarij

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Imam namen nabaviti manjši akvarij cca. 25 litrov, pa me zanima na kaj vse moram biti pozoren in kje bi ga najugodneje dobil.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
25 litrov je premalo .....najprej si eno knjigo o akvaristiki kupi potem pa dalje.......ni tako enostavno imaš pa namenske forume, kjer izveš več !!!

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Pravilo št. 1: Ne dajaj notri zlatih ribic !
10.gif

Pazi na čisto vodo, menjaj jo 1/3 na dva tedna, bakterije v filtru so zelo pomembne, zato ne očisti filtra nikoli do konca, 1cm ribe je 1l vode, kar pomeni, da gre v 25l cca 6 neonk velikih 3cm, če želip da bodo srečne.
Akvarij pač vzami v kaki večji trgovini z živalmi, pri 25l ne moreš kaj dosti faliti. Akvarij rabi nekaj časa, da se vzpostavi biološko ravnovesje in ti ribe ne crkujejo po tekočem traku. Nabavi si tudi talne ribe- čistilce in polže, ki bodo žrli nesnago.

Pa pojdi si prebrat forum akvazin, da ne boš takoj obupal!

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
kupiš 25l akvarij, pa vržeš noter eno skalarko pa zmagaš :D....jo lepo rediš do velikosti "dlani", potem pa jo vržeš na žar
grims-1.gif

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Jaz ti tudi priporočam da kupiš tole od hoferja, ne izgleda slabo. Pa vedno je bolje da je akvarij malo večji, kot pa mučenje v posodi, ki je manjša kot tista v kateri v nedeljo župo kuhaš.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Akvarij pod 50 L ni akvarij je bučka , ampar .... mučenje rib.

Idealno je tam vsaj 70 L , ker tale ni 54 L, to je le računsko praktično je pa ca 45 L, ker je še malo peska, pa voda ne teče čez rob...................... V glavnem tale akvarij je noro ugoden in je najmanjši, kar je sploh še sprejemljivo, cena je res brez konkurence, potrebno je videti samo ali so žarnice prave akvarijske tipa Gro Lux ali kaj podobnega za ribe. Manjka sicer pumpa za kisik in kamen, samo verjetno že ta filter dovolj zmeša vodo, da bi šlo, če bo akvarij redno vzdrževan in bo imel obilo naravnih rastlin in ne bo preveč naseljen z ribami tudi brez tega, sicer se pa naknadno kupi. Za to ceno je to top nakup.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Imamo točno ta akvarij in je ok. V njem lepo uspeva 5 ribic + 2 čistilca, en par ima že celo mladice
smile-1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Jajčeca polžov so bila najverjetneje na dveh rastlinah, ki sem ju kupil. Obstaja tudi opcija, da je bil v rastlni en polžek... Ampak čez en mesec jih je bilo pa ze 30
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Manjka sicer pumpa za kisik in kamen, samo verjetno že ta filter dovolj zmeša vodo, da bi šlo, če bo akvarij redno vzdrževan in bo imel obilo naravnih rastlin in ne bo preveč naseljen z ribami tudi brez tega, sicer se pa naknadno kupi.
če akvarij ni prenaseljen nerabiš lufta. se dovolj plinov izmenjuje z valovanjem vode

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
tudi brez polžev maš ravnovesje... preveč polžev je itak znak pretiranega hranjenja.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
in so tudi lep pokazatelj če preveč hraniš.
ko sem malo preveč sipal not je blo helenc več kot peska hehe. zdaj sem našel tisto pravo količino in tut helence so se temu prilagodile :D

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
helence so polžojedi polži.
http://www.aquanubis.com/baza-organizmov/nevretencarji/polzi/anentome-helena

aja pa jaz sn gori zajeb** nimam helenc ampak melaije. melanije so pa polži ki praktično pojejo vse kaj je "uporabnega" odpada v akvariju in s tem pomagaju bio filtru da nerabi tolko sranja predelat. rijejo po pesku in zračijo pesek, ni tolko zbit in ni pogojev za kake anaerobne bakterije itd. in tut delajo čudeže v bistvu.
http://www.aquanubis.com/baza-organizmov/nevretencarji/polzi/melanoides-tuberculatus

Nazadnje urejeno: