Me pa bega nekaj drugega...
Gledam tole, tukaj je navedena moč kosilnice in sicer 1,5kW
The Multiclip 50 S AE battery powered mower will change forever the way you look at battery-powered mowers. An environmentally-friendly self propelled mulching mower powered by an 80V motor with 5Ah lithium-ion battery mounted on a steel chassis.The Multiclip 50 S AE is the perfect choice if you ...
www.agriexpo.online
Baterija je 80V, 5Ah, navaja pa tudi da je nekje za košnjo do 700 kvadratov. Dokaj podobno kot pri PowerWorks kosilnici predvidevam.
Če je malo bolj konkretna košnja, pa še kakšno obiranje po kakih vogalih in okoli dreves, bo kosilnica kar garala, kar pomeni da z enim polnenjem dela 20 minut, mogoče pol ure.
Od oka kosim 900 kvadratov, z bencinsko (4kW) kosim intezivno eno uro in porabim cca. liter bencina kar nanese (z upoštevanjem zanič izkoristka bencinskega motorja) okoli 2kWh oz. 2000 Wh
Meni podatki ne grejo skupaj. Ali pa je tistih 700 kv. metrov mišljeno bolj v smislu brivnika kot kosilnice?
Edit: sem šel pogledat na začetek teme in sem kar zadel. Za resno rabo rabiš dve bateriji. To pa potem ni niti približno poceni. Powerworks 5Ah baterija je cca 200€ (HR Bauhaus). Se pravi, kosilnica, polnilec, 2 bateriji, pa smo na ... 800€