Akumulator - Xsara Picasso (mislim,da letnik 2000)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Čez noč je mrknil akumulator, nisem ničesar pustil prižganega...tako da mislim, da je kaput. Akumulator mislim, da je star (ni moj avto)..., se moram še pozanimat.

vem, da moram kupit nad 60-63 amperskega, vsaj tako mi je serviser rekel...nisem pa že dolgo spremljal tega trga akumulatorjev, kaj je ok in kaj ne.

Kam naj grem v ljubljani po akumulator oz. še bolj pomembno po katerega? Ni nujno, da je top-line zadeva..., ampak da je nekako razmerje cena/kakovost dobra.

če se ne motim ima Xsara Picasso pod sedežem akumulator..., moram še prej izmerit koliko je sploh prostora.

Hvala.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Jap... Pod zicom ima akumulator. Kot stari dojci...
hysterical-1.gif

Poglej koliko Ah imaš noter in daj enakega nazaj.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Poglej koliko Ah imaš noter in daj enakega nazaj.

Bom ja. Sem mislil kar kupit na poti do avta, pa ga v taksi ruknit.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Priročnika avto nima?

Tam bi moralo pisat kakšen akumulator paše not in tudi, kje je.

Piše, da je pod zicom. Ne piše amperaže, niti kakšne so dimenzije.
smile-1.gif

Mama nima avta.
grin1.gif

Sem klical še enega serviserja in mi je rekel, da naj dam notri enega med 65 in 77 amperov.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Aja, pa upam, da ni alternator.
crazy1.gif
Nisem včeraj zvečer nič opazil..., sta klima in avtoradio laufala čisto normalno, ko sem ga ugasnil.

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pa pazi na levi ali desni minus.
Da ga ne boš nazaj tovoril, če bojo kabli prekratki...
uf-1.gif

Gleda se plus, ne pa minus.

Levi plus:
car_battery.jpg

Desni plus:
carbattery.jpg

Stran s priključki je torej treba imeti obrnjeno k sebi.

Na Petrolu boš dobil Varto, ki je zelo dobra baterija. Priporočam 72Ah oz. 74Ah.

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
Ključ za šoferki zic odstranit pa je skrit v pokrovu predala v tleh, levo zadaj.

LP

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Jaz sem ga ravno zadnjič menjal, bila nedelja, sicer bi šel v kaj cenejšega kot Petrol ali OMV. Na OMVju je bil cca. 95€, na Petrolu sem ga dobil od Varte za enih 65€. Tako da se splača pogledat. V kaki drugi štacuni ga boš najbrž še ceneje dobil. Mislim pa da sem okrog 70 vzel. Stari je bil večjih dimenzij, tako da spravit novega/manjšega ni bil problem. Edino s tastarega je tisti obroček na klemi šel težko dol - klešče plus izvijač pa en tist zatič sem polomil, ampak ni bilo panike. Aja, mal WD40 pa potolčeš, pa gre lažje dol. Works like a charm:)

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Verjetno je res fuč, ker je zdajle zunaj malce bolj mraz kot je še bilo 14 dni nazaj in to so že pravi pogoji, da gre fuč accu po gobe. Glede znamke accuja pa samo to: vzemi kar češ, samo da ne bo Topla
zmaga.gif
(Z Varto, recimo, imam zelo dobre izkušnje...)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Nam je letos Topla crknila malo pred iztekom garancije tako, da imam spet dve leti (garancija)"mir"
confused-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Verjetno je res fuč, ker je zdajle zunaj malce bolj mraz kot je še bilo 14 dni nazaj in to so že pravi pogoji, da gre fuč accu po gobe.

OFF: Je možno, da imam tudi porabo na avtu malo večjo zaradi tega?

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Da izkoristim temo - kupujem nov akumulator, pa me zanima kateri bo malo bolj vzdržljiv, da prenese bolj malo kilometrov letno ( od oka par tisoč ). Seveda bo čez zimo lepo odklopljen in nekje na toplem, ko ne bo v uporabi.