No znalci, zdej mi pa dejte vi nekej povedat...
Situacija je taka: lani sredi poletja sem kupil avto in kima je delovala oz vsaj vroče mi ni bilo. Letos spomladi pa nekako stvar ne deluje več. V torek sem imel redni servis kočije in s klimo so se fantje ukvarjali 3 ure. Bila je na novo napolnjena in stvar bi morala delat kot je treba. Ampak ni. Sumili so nek senzor ampak se je na koncu izkazalo da to ni to.
Dajo mi XC60 za 3 ure - češ: pejt se peljat, mi bomo pa tacajt zrihtal. Pridem nazaj in mi šef pove, da je situacija rahlo neugodna. Namreč manjka nek serijski ventil (SHUT-OFF VALVE), ki ga je očitno prejšnji lastnik zamenjal z neko ne-elektronsko izvedenko iz kakšnega Partnerja ali drugega elektronike-okleščenega avtomobila s PSA dieselom. Cena novega ventila + ohišja je 262EUR minus nekaj malega popusta.
Sem rahlo v dvomih, da je to res problem - ker je lani klima vseeno delala letos pa ne. Je pa tako, da tester javlja napako, da ta ventil manjka in tip na servisu pravi, da je vklop klime povezan s tem ventilom... Mu je za verjeti ali ne?