Aktivno preživljanje prostega časa

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evo, me je ynosova tema vzpodbudila, da poberem še od alterjevcev ideje za aktivno preživljanje prostega časa na zraku.

Problem je, da mi je hribolazenje boring.

Kolo - vozim.

Pol se pa ustavi
smile-1.gif
.

Torej, z idejami na plan, pa da niso predrage (ala motokros, jadralno padalstvo, izpit za letalo, hehe).

Orientacijski tek?
Lokostrelstvo?
Andrenalinski parki?
Plezanje?

Ideje (klasične in odpuljene) s konkretnimi linki dobrodošle
smile-1.gif
.

Torej, iščemo aktivne in relativno ugodne načine preživljanja prostega časa (vse lepo zbrano na enem kupu).

LP,
PIC

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.965
6.221
113
blizu močvirne prestolnice
1.Jutri se začnejo šmarnice, lahko bi vsak dan obiskoval Cerkev in molil? Za mene je poleg ukvarjanja z otrokom, ženo in psom biti pri Sv. Maši lepo preživljnje prostega časa.
2. Lahko pa greš h kakšnemu kmetu in mu pomagaš pri kmetiskih opravilih, tudi to je lepo preživljanje časa.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
1. Poskusil tam nekje v OŠ. Material za delat samomor od dolgčasa
smile-1.gif
.

2. To pa tudi delam, sicer bolj poredko
smile-1.gif
.

Naprej?

LP

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Če imaš gorsko kolo se lahko greš zgubljat v lokalnih gozdovih. To je zmeraj zanimivo, ker nikoli ne veš kje prideš ven in kam moraš iti da prideš nazaj domov
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Plezanje je kul, če te prime. Tečajev je malo morje.

Hribolazenje pa ni nujno boring, če najdeš prave poti, sploh če se spraviš v kake brezpotne ali celo delno alpinistične poti. Ter seveda tudi pozimi.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik PIC pravi:

Lokostrelstvo?

Torej, iščemo aktivne in relativno ugodne načine preživljanja prostega časa (vse lepo zbrano na enem kupu).

LP,
PIC

Zelo zanimiva zadeva, ce rad zaposlujes um in telo naenkrat. Sam sem v tem cca 1,5 leta pa mi je zelo cool. Relativno ugodno je. Odvisno sicer od sloga.

Lp

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kakšen kajak? Zadeva niti ni tako hudo draga, uporabljaš ga pa tako na morju kot na mnogih jezerih. Sprostitev in fizična utrujenost zagotovljena
smile-1.gif

Pa kakšen downhill tud ni slaba opcija. Dolgčas ti zagotovo ne bo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Downhill ni ravno džabe zadeva. Bajki od jurija dalje rabljeni, par sto eurov zaščitna oprema, potem pa bencin do ali na kak pameten breg ali pa karte za žičnico. Ni grozno drago, sam lih poceni pa ni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Recimo kompletna oprema za športno plezanje (tudi večraztežajne smeri) je v rangu 500 evrov - nova.
Potem je edini strošek bencin do plezališč ter hrana in pijača.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Downhill ni ravno džabe zadeva. Bajki od jurija dalje rabljeni, par sto eurov zaščitna oprema, potem pa bencin do ali na kak pameten breg ali pa karte za žičnico. Ni grozno drago, sam lih poceni pa ni.

Jah dober no. Pred slabimi desetimi leti, sem bil praktično vsak dan na hribu. Nisem imel nobene opreme razen čelade in rokavic. Kolo za še iz časov tolarjev v vrednosti 100.000 sit. Nič mi ni manjkal, prevozil pa sem nešteto skal. Danes je pa velikokrat tako, da si vsak "amater" kupuje opremo kot da je pro, pa naj bo to pri športu ali pa bilo katerem hobiju.
Kar se tiče bencina je pa čisto odvisno s katerega okolja je. Jaz na srečo nisem niti enkrat kolesa vezal na avto. Mogoče pa sem pretiraval z izrazom downhill in bi bilo bolje rečeno cross county
wink-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Jaz sem kako leto nazaj padel v trial (moto varianta, z nenavadnimi motorji brez sedežev
smile-1.gif
).
Rabljene motorje dobiš že pod 1000EUR (dober nov je malo čez 5000EUR), rabiš še jet čelado in višje škornje.
Motorji so tihi, lahki (okoli 70kg), zelo kultivirani (z mojim starim 250ccm sta se vozila tudi 9 letni sin in 12 letna hči), zelo trpežni in nezahtevni za vzdrževanje (sploh, če primerjaš z motocross motorji).
Hitrost je postranskega pomena, zabava se prične na dvorišču pri 0km/h, ko loviš ravnotežje in hopsaš z motorjem sem in tja.

https://www.youtube.com/watch?v=OnA3rlqylTs&feature=related

Lahko greš na enduro vožnjo, lahko pa se lotevaš trial podvigov na naravnih ali umetnih ovirah. Motor zmore vse, šibek člen je navadno človek. Večina ovir je mentalnih, čeprav tudi telo rabi precej kondicije. Prvih par poizkusov bo moral počivat po 5 minutah vožnje, kasneje je tudi 20minut dovolj, da ne čutiš več rok in si cel moker.
smile-1.gif
A to je dobro, ker praktično nikoli ne moreš reči, da obvladaš vse, kar se da.

https://www.youtube.com/watch?v=t0zhYJ5x8Wg&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=V8tim7fqMJI

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
1. recimo orientacija, planinska če maš več kolegov, tolk za mal ponovit osnove planianrjenaj potem pa malo zgubljenja po hribih in gozdovih.. Maš ša ve variant, orientiring, predvsem laufanje na čas, ali pa kakšna planinska orientacija. Povprašaj pri lokalnem planinskem društvu.

2. pa iskanje zakladov s familijo ali pa tudi brez, sploh nakakšne težje terene v okolici in dalje, www.geocaching.com, fajn zadeva, za izlete v neznano.

3. za golf smo že rekli da je relativno poceni...500 € pa imaš vse, +nekaj € da greš parkrat na leto tolčt

4. Mopede smo rekli.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če ti je hribolazenje boring, pol hodiš prepočasa
tongue-1.gif

men je zlo fajn mešanica hribolazenja in laufanja. Sem si našel v gozdu en super krog, kjer sta dva lepa vzpona in potem nekaj dolinc in ravninc za prelaufat po lepi gozdni poti. V eni uri sem fertik. Motivacija za naslednjič pa je, da sem vedno hitrejši na prvem vrhu in v celem krogu.

občasno še bicikl.

poleg vseg naštetega v zgornjih postih imaš še fitness