Aktivacija windows 7

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Zanima me, kaj se zgodi, če windowse instaliram, ne pa tudi aktiviram v 30-ih dneh. Mi licenca propade?

Win7 so originalni DVD, v paketu z novim računalnikom. Saj "licence" s pašnikov niso problem, ampak rabim jih za firmo... torej po uradni poti zaradi morebitne inšpekcije.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
licenca ti ne more propast,le težiti ti bo začelo za aktivacijo,da vnesi licenčni ključ

lp

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Winsi so bili že instalirani no računalniku, 16 dni do aktivacije... sicer home premium, pa sem formatiral in naložil ultimate s pašnikov. No saj firme še nimam, je pa v pripravi, tako da mislim original naložiti kasneje.
Če samo težijo zaradi licenčnega ključa, potem ni problema...

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Bo problem že zaradi Windows Update. Seveda, če ga ne boš izključil.
Po izteku aktivacijskega obdobja pa boš imel resne težave.

Nazadnje urejeno:

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Za začetek se ti bo spremenilo namizje v črno, pripomočki ala sidebar ti ne bodo delali, stalno boš dobival sporočila o akivaciji.. S časoma pa se ne boš mogle več prijavit v sistem, dokler ne vpišeš aktivacijske številke.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Da se razumemo, ultimate verzijo s pašnikov sem aktiviral z aktivatorjem, tako da s temi ne bo težav, prav tako ne z updajti...

sprašujem pa za originalne home premium, ki so bili že naloženi, sredi roka za aktivacijo, pa sem jih pobrisal... ker jih nameravam naložiti kasneje in aktivirati z licenčno številko, ki sem jo dobil zraven.... če bo s temi kakšna težava glede licence... saj kot je nekdo napisal, licenca ne zapade, samo omejitve se pojavijo, dokler ne aktiviraš.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Z updajti boš imel težave, ker ti bo pri vsakem updajtu inštaliralo genuine, če veš kateri update je to, potem ga enostavno odkljukaš. Drugače, pa izklopi avtomatski update.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Da se razumemo, ultimate verzijo s pašnikov sem aktiviral z aktivatorjem, tako da s temi ne bo težav, prav tako ne z updajti...

sprašujem pa za originalne home premium, ki so bili že naloženi, sredi roka za aktivacijo, pa sem jih pobrisal... ker jih nameravam naložiti kasneje in aktivirati z licenčno številko, ki sem jo dobil zraven.... če bo s temi kakšna težava glede licence... saj kot je nekdo napisal, licenca ne zapade, samo omejitve se pojavijo, dokler ne aktiviraš.

Ne boš imel nobenega problema, ker licenčne številke še nisi izkoristil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tista licenca, ki si jo dobil skupaj z racunalnikom, je del tistega racunalnika in licencno ni prenosljiva na drug racunalnik... Torej, ce imas racun, je na racun naveden racunalnik in operacijski sistem in to je nerazdruzljiva celota. In ce zelis biti legalen, teh Windowsov ne smes namestiti na drug racunalnik ... To velja seveda, ce imas OEM/DSP verzijo Windowsov. Ce imas pa "box" varianto... torej v skatli, pa je prenosljivo na drug racunalnik ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ker je vprašanje ("A licenca propade?") bilo odgovorjeno ("ne") in ker vsak drugi nekaj tretjega opisuje, zaklepam temo.
Za nove debate si novo temo odprite.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.