akcija

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Saj na tem linku zbirajo donacije tudi za slovenske otroke pa lahko doniraš. Ne rečem, da pri nas ni revščine, samo bombe nam pa ne letijo z neba.

P.S. Pred časom smo se tu javljali glede pomoči, pa noben ni nič konkretnega ukrepal.

majč

Nikomur več ne bom doniral denarja, ki ga bo potem plasiral nekomu drugemu. Vmes se na ta denar prilepi veliko prstov...Pojdi malo v Haloze, Goričko, Kozjansko. Videla boš stvari, ki ne sodijo v to tisočletje. Najbolje s kolesom. Vodo imej s seboj, ker jo v večini teh predelov ni.
Ko to vidiš, ugotoviš, da je popolnoma dovolj 8 GB rama v mašini pod mizo in 1 GB na telefonu. In da so nohti prav tako lepi - tudi če jim je privoščiš francoske manikure vsakih 14 dni. Denar se da zapraviti tudi na pametnejše načine. Izbira pa je seveda stvar vsakega posameznika. Bomb pa unicef in podobni še nikoli niso ustavili. Žal.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Dobro no, bližnje že ja, ampak to je družina, ne pa ravno strojanovi ali nekdo, ki ga sploh ne poznaš, ga pa imaš za svojega, ker je pač slovenec.

Drugače pa bi se dalo debatirat o evoluciji v tem primeru. Levi tudi živijo v tropih, pa alfa samci pobijejo mladiče, samčke
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.082
-8.781
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dobro no, bližnje že ja, ampak to je družina, ne pa ravno strojanovi ali nekdo, ki ga sploh ne poznaš, ga pa imaš za svojega, ker je pač slovenec.

Drugače pa bi se dalo debatirat o evoluciji v tem primeru. Levi tudi živijo v tropih, pa alfa samci pobijejo mladiče, samčke
wink-1.gif
Zakaj bi pa pol za enga iz Afrike, ki ga res niti pod razno ne poznam? In to še preko n posrednikov, ki si vzemejo svoj delež.
Glede levov im ostalih podobnih skupnosti. Pobija se mladiče, ki jih je spacal konkurenčni samec. Lastne mlade se pusti pri miru.

22. jul 2007
1.400
57
48
Če se pa kdo le spomni v tem trenutku pomagat nekomu pomoči potrebnim tu v Sloveniji pa lahko tudi Tem ...

P.S.: Nimam nič tu zraven, ker je pač glih tema o doniranju..........

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

wink-1.gif
Zakaj bi pa pol za enga iz Afrike, ki ga res niti pod razno ne poznam? In to še preko n posrednikov, ki si vzemejo svoj delež.
Glede levov im ostalih podobnih skupnosti. Pobija se mladiče, ki jih je spacal konkurenčni samec. Lastne mlade se pusti pri miru.
...ki ga ne poznam. Kako prosim, ga moraš res poznati, da pomagaš? Drugač pa, kolk daš za reveže v Sloveniji, če ti dol visi za zamorce?

Mimgrede, Humar se mi sicer zdi usekan, njegov način mi ni blizu, s tem sicer ne mislim, da je napačen, le to, da ni po mojem okusu. Vseeno vas prosim, da ne primerjate organizacije H.O.P.E. z Unicefom in podobnimi konglomerati. Res si niso niti malo blizu.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.968
6.224
113
blizu močvirne prestolnice
No no, kaj vam je sedaj tako hudo in se jokcate, saj jih že 2 desetletji musliji koljejo! Drgač pa hoteli so svoje države, ostali so na takratnem nivoju, oziroma zopet imajo nove kolonizatorje in to so kitajčki!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.082
-8.781
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

wink-1.gif
...ki ga ne poznam. Kako prosim, ga moraš res poznati, da pomagaš? Drugač pa, kolk daš za reveže v Sloveniji, če ti dol visi za zamorce?

Mimgrede, Humar se mi sicer zdi usekan, njegov način mi ni blizu, s tem sicer ne mislim, da je napačen, le to, da ni po mojem okusu. Vseeno vas prosim, da ne primerjate organizacije H.O.P.E. z Unicefom in podobnimi konglomerati. Res si niso niti malo blizu.
Poznati/ne poznati, je pred nosom dovolj pomoči potrebnih. Najprej naj se uredi "okolica".
In ja, pomagam, po svojih zmožnostih. Kaj in kako, pa nisva na "ti", da bi se ti moral zagovarjati
priden.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Iz vidika umirajočih otrok je nekako vseeno kdo jih kolje, kdo je njihov kolonizator, itd...

point je da, vsako minuto umre en otrok, koliko starejših umre me niti ne prepriča tako, saj oni sodelujejo v neumnih vojnah, ipd.

je pa tudi res, da ravno tisti, omenjeni v prvem stavku, preprečujejo, da bi afrika priša iz bede. Se pa že lepo tu kaže odnos nekaterih, reci jest5, ki ravno dokazujejo kako razmišlja "ostali svet" in zakaj je mnogim na svetu vseeno za te grozote.

jest5, kda si nazadnje poznal nekoga, ki mu je umrl otrok ali par otrok, ker enostavno niso imeli za hrano, ali pa zaradi banalne bolezni, ker niso imeli za zdravilo ki stane "pri nas" par cekinov?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Poznati/ne poznati, je pred nosom dovolj pomoči potrebnih. Najprej naj se uredi "okolica".
In ja, pomagam, po svojih zmožnostih. Kaj in kako, pa nisva na "ti", da bi se ti moral zagovarjati
priden.gif
Če bi vsi gledali samo na okolico, ne bi bilo fino. Jaz malo razdelim.
Vprašanje je bilo retorično, nisem pričakoval številke.
smirk-1.gif

Jaz "imam" eno šolo "posvojenih" mulčkov v Ghani in to skoraj direkt, brez posrednikov tipa Unicef, dajem pa vsako leto veliko več, kot gre v davčno olajšavo. Razmerje med doma in tam je okoli 60/40.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a nam je pomoči..šiptarjem je
egipčanom, severni afriki

komu pa je pomoči? k men se zdi, da tut vatikanu ni več pomoči.
al je pomoči sma unim, k jih vatikan antegne, pa mu se potegne...od malih nog

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Ti seveda ne verjameš zakaj? Malo poglej okoli sebe, pa boš verjel! In ti bi rad še defininicijo revščine!?
stupid-1.gif
Vidim nove avtomobile in gnečo na cestah (po en v avtu), mladino oblečeno po najnovejši modi, v roki imajo najsodobnejše naprave, ... Kje je torej ta tretjina?
confused-1.gif
Pa si bil zadnje čase kaj na vzhodu, v naših bivših bratskih republikah? Naprimer v Sarajevu?Če si že vzel za primerjavo, kako so ljudje oblečeni, bi moral tam videti, kako je mladina oblečena! Doterano do konca, kafane pa vsak večer nabito polne, pa je kriza še 100x večja!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Se pa že lepo tu kaže odnos nekaterih, reci jest5, ki ravno dokazujejo kako razmišlja "ostali svet" in zakaj je mnogim na svetu vseeno za te grozote.

Zakaj bi se moral jaz sekirat, če se ne kolonialisti?

Če že izkoriščajo, naj še poskrbijo za ljudi.

Je pa fensi ja, če imaš tam dol "svojega črnčka"...