akcija

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Zdaj smo si ogledali dokumentarni film Toma Križnarja Oči in ušesa boga - videonadzor Sudana pa lahko malo pomagamo -> tukaj

Cel čas sem solzila
cry12bpy.gif
ne morem drugače pomagat kot na zgornjem linku. Zdejle ne najdem drugih besed kot sramota.

majč
frown-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Res škoda da se je unicef in podobni tako skorumpiral zadnje čase, da ljudje sploh več ne verjamejo tem humanitarcem.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
No, jst sem si ga pred časom ogledal (dan ali dva po premieri), ker me ta tematika zelo zanima in vse kar lahko rečem, zelo slabo predstavljen film, neko golo naštevanje faktov, gotovo to ni film, ki bi lahko uspel pridobiti humanitarna sredstva zaradi vsebine...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
emm, zadnje case? Unicef je komplet krinka. Ce ti gre tole na jok, kako ti bo slo sele na jok podatek, da zivi vsak tretji Slovenec na pragu revscine, brez socialnih transferjev bi se ta podatek priblizal 50%? Dajmo najprej pomesti pred svojim pragom, prav? Jebes crnce iz Afrike, sorry ampak imamo cisto dovolj svojih problemov.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Saj na tem linku zbirajo donacije tudi za slovenske otroke pa lahko doniraš. Ne rečem, da pri nas ni revščine, samo bombe nam pa ne letijo z neba.

P.S. Pred časom smo se tu javljali glede pomoči, pa noben ni nič konkretnega ukrepal.

majč

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
emm, zadnje case? Unicef je komplet krinka. Ce ti gre tole na jok, kako ti bo slo sele na jok podatek, da zivi vsak tretji Slovenec na pragu revscine, brez socialnih transferjev bi se ta podatek priblizal 50%? Dajmo najprej pomesti pred svojim pragom, prav? Jebes crnce iz Afrike, sorry ampak imamo cisto dovolj svojih problemov.

Dobro no...sorry, ampak tole ne spada v današnjo družbo, popolnoma napačno mišljenje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.429
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ce ti gre tole na jok, kako ti bo slo sele na jok podatek, da zivi vsak tretji Slovenec na pragu revscine, brez socialnih transferjev bi se ta podatek priblizal 50%?
Kako je v tem primeru definirana revščina? Jaz temu podatku naprimer ne verjamem.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Evo, to sm iskau, kritika na mestu, prilagam zaključno misel:

Citat:
Križnar in njegova ekipa imata še toliko težje delo, saj produkcija iz majhne države, ki je brez vpliva na svetovnem političnem in predvsem medijskem področju, zahteva še za stopnjo višjo kvaliteto projektov, če hoče, da se njen glas sliši. Film Oči in ušesa bogov - videonadzor Sudana se žal izkaže kot nezadosten za tako ambiciozno nalogo.

VIR

mistique

Guru
16. jun 2009
14.011
1.817
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Zdaj smo si ogledali dokumentarni film Toma Križnarja Oči in ušesa boga - videonadzor Sudana pa lahko malo pomagamo -> tukaj

Cel čas sem solzila
cry12bpy.gif
ne morem drugače pomagat kot na zgornjem linku. Zdejle ne najdem drugih besed kot sramota.

majč
frown-1.gif

Evo ti akcija in reakcija.
Slovenceljni se radi ukvarjajo sami s seboj in puščajo malo prostora za druge. Ne razumejo in ne vidijo. Tudi, če je pred nosom. Raje vzvišeno pametujejo, saj so prepričani, da se njim nič podobnega ne more zgoditi, ker so boljši in pametnejši...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ce ti gre tole na jok, kako ti bo slo sele na jok podatek, da zivi vsak tretji Slovenec na pragu revscine, brez socialnih transferjev bi se ta podatek priblizal 50%?
Kako je v tem primeru definirana revščina? Jaz temu podatku naprimer ne verjamem.
Ti seveda ne verjameš zakaj? Malo poglej okoli sebe, pa boš verjel! In ti bi rad še defininicijo revščine!?
stupid-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Da ne bo pomote, jaz sem dal po svojih zmožnostih...

Vendar pa se mi ne zdi nič narobe, če se opozori, da film pač ni dosegel željenega namena, vsaj pri večini ne...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Ubistvu je kr žal da so tak film naredil. ker vem da je Križnar s svojim srcem pri stvari in dejansko se dogajajo pizdarija tam doli.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
To ni dvoma, da se tm dogajajo strašni poboji, posilstva, divja državljanska vojna.... ampak je pa znanost na kakšen način ti enmu s polno ritjo, ki mu je največji izziv kiro majco bo zjutri navleku, predstavit to in po možnosti še kakšen € izstisnit, ne da bi te obtožil, da ga boš porabu zase, medtem ko sam skadi škatlo čikov....

mistique

Guru
16. jun 2009
14.011
1.817
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Da ne bo pomote, jaz sem dal po svojih zmožnostih...

Vendar pa se mi ne zdi nič narobe, če se opozori, da film pač ni dosegel željenega namena, vsaj pri večini ne...

Ja, sej se strinjam z mnenjem oz. kritiko. Projekt ni bil uspešen, saj se ni nič spremenilo. Škoda je, da so takšni poskusi odvisni od marketinga in lobiranja.
Ideja sama pa se mi zdi vrhunska.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.429
113
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Ti seveda ne verjameš zakaj? Malo poglej okoli sebe, pa boš verjel! In ti bi rad še defininicijo revščine!?
stupid-1.gif
Vidim nove avtomobile in gnečo na cestah (po en v avtu), mladino oblečeno po najnovejši modi, v roki imajo najsodobnejše naprave, ... Kje je torej ta tretjina?
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Revščina za slovenske pojme je, da ima nekdo manj kot 260 eur mesečnega prihodka.

Revščina v afriki je, da preživi zgolj vsak TRINAJSTI otrok in da umirajo zaradi lakote in bizarnih bolezni.

Enačiti to dvoje ali celo dejati "poskrbino prvo za svoje" pa je bolano.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Pa še tole

Citat:
The measles death toll in Africa is so high – every minute one child dies – that many mothers don't give children real names until they have survived the disease.

Če lahko kdo to enači s tem kar se dogaja pri nas, pa ne morem razumeti. Vsako minuto umre otrok, OTROK!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.082
-8.781
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Enačiti to dvoje ali celo dejati "poskrbino prvo za svoje" pa je bolano.
Glede na eno drugo temo...
tongue-1.gif

S stališča evolucije je bolano ne poskrbeti zase in za bližnje. Najprej ti in tvoji, nato šele ostali.