Aisin avtomatski menjalniki

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sem ga imel v Vectri B. Po 400 kkm je samo še menjalnik normalno delal. Na starih garah olje menjam postopoma. Če ima kakšne cevi za hlajenje olja, jo snameš, namestiš v kanto in zalaufaš mašino. Kolikor steče ven, nadomestiš z novim oljem. En teden voziš in spet ponoviš postopek. Še enkrat in olje je zamenjano (resnici na ljubo, ne popolnoma). Zakaj tako delam? Ne vem! Nekje sem pobral, da ni dobro vsega olja zamenjat naenkrat, temveč postopoma. V glavnem vozim samo starine z avtomatskim menjalnikom, ki gredo po dveh ali treh letih na odpad, zato se s tem ne obremenjujem preveč. Sem pa ravnokar za mojo garo iskal avt. menjalnik na avto.net in sem našel en cel avto za 150€.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Za Thesisa? Vem za enega dobrega mehanika, k njemu sem vozil svojo kappo. Podatki lahko na pm, če te zanima.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.376
5.648
113
To si prebral na BMW forumu? Kje je fora postopnega menjanja olja?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Nimam pojma, kje sem to pobral. Po moje je še iz časov, ko še ni bilo interneta.
confused-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ma bolj ko berem, vsepovsod piše, da je olje dobro zamenjat. Celo Aisin predpisuje menjavo. FLAR pa ne.
13.gif
Posledično servisi nimajo pojma ali pa so celo mnenja, da tega res ni potrebno početi.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Mislim, da je nekaj v smislu, da se s tem zmanjša "šok", ki ga doživi nevzdrževan menjalnik, kjer olje še nikoli ni bilo menjano.

Namreč olje tam ni samo zaradi mazanja vrtečih se delov, ampak se preko njega prenaša tudi navor motorja.

(nisem strokovnjak, tako sem nekoč nekje prebral)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Ne vem
sam sem svojega nissana peljal h krulcu, pa tudi niso vedeli kako zgleda menjava.
Napovedovali po emailu so mi menajvo "6" litrov, na koncu zamenjali 2 litra. Nalili so mi ga liter prevec, tako da sem ga potem doma ven "vlekel".

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pred kratkim sem postal lastnik ameriškega avtomatika. Glede na mojo kilometrino sem od oka računal, da se olje v menjalniku zamenja enkrat letno. Po servisni knjigi je sicer 48.000 km (jaz jih naredim nekje med 25 in 30k), ampak raje menjam olje par kilometrov prej kot pa menjalnik
tongue-1.gif

Jaz se raje ne bi hecal in pač zamenjal olje. Kot sem napisal, menjava olja stane veliko manj kot nov menjalnik. Čeprav za Thesis je verjetno v sloveniji bolj malo kompetentnih mehanikov...

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Saj ni problem v Thesis, ampak v Aisin AW55-50SN, poznan v General Motors vozilih kot AF33. Obstaja ogromno verzij menjalnika, nekaj različnih olj, itd... Menjalnik je bil v Oplih, Toyotah, Saabih, Volvotih ...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Sem malček pogledal in kaže, da je res jeba... vsak po svoje, menjalnik pa povsod enak. Lepa reč. Tukaj se moja strokovna podkovanost žal zaključi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.376
5.648
113
Kaj pa če na blinku pogledaš v tanov vivid workshop?

Nazadnje urejeno:

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
Uf, me je kar streslo, ko sem videl naslov. Meni je taisti menjalnik crknil pri Oplu in to ravno, ko sem zaključil z garancijo in z nekaj manj kot 100k km. Še danes me glava boli.
Seveda sem intenzivno iskal nekoga, ki bi se lotil popravila, ampak ko so izvedeli za kateri model gre, so samo zmajevali z glavo.

Nihče ga ni znal popraviti.