Airfryer

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.227
284
83
Še eno vprašanje bi imel... Danes sem airfryer prvič preizkusil. V enem predalu zmrznjen pomfri na 220° in 15 minut, v drugem predalu zmrznjen cordon bleu na 200° in 25 minut. Seveda z vklopljeno funkcijo sync, da je vse končano istočasno.
Vse lepo pečeno, ampak zame pomfri preveč hrustljav (trd), prav tako drobtine cordon bleu. Zanimivo, da v pečici na istih temperaturah in istih časih je pomfri mehak.
V čem je zdaj fora, ali je treba airfryer nastaviti na manjše temperature kot pečico, zmanjšati čas pečenja? Ne samo za to jed, ampak na splošno... v primerjavi s pečico.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.064
2.442
113
Mislim, da je vzrok v tehnologiji vroč zrak.
Olje zapre površino in ostane vlaga notri.