Ahmad Šami

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Kam je poniknil ta ilegalni pajac, a še vedno na črno-brez računa striže leve ovce?

A smo mu državljani že kupili in šenkali nadstandardno stanovanje, zraven pa še podarili eno lepo dosmrtno socialko? In če ne, zakaj še ne?

65450412_photo_563722_20171114_4_fp-xl.jpg

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Sem hladen kot špricer. In tudi pisal bom kar bom hotel.

Še vedno pa ne vem kje je? A mu plačujemo polni penzion v eni izmed zdr. ustanov za mentalno zdravje? Vsaj to sklepam glede na tvoj odziv... če je to res, me sploh ne čudi, da so ga levaki tako izrabili in ga psihično uničili.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Kakšne pa so njegove želje? Alemanja?
nimam pojma.
vendar vojna, da ti uničijo vse kaj imaš in moraš z družino v gatah bežat nekam u pm, sigurno ni prijetno potovanje.
navsezadnje se je možak naučil Slovensko, kar nekateri po 20 letih ne znajo, zato me zanima, zakaj je zdaj tak trn v peti. Pokazal je celo voljo do dela, kar veliko Slovencev ne.
bi si določeni prav zaslužli bit izbeglice za nekaj let, da na lastni koži okusijo. bodo potem lažje pisali o takšnih temah.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Sem hladen kot špricer. In tudi pisal bom kar bom hotel.

Še vedno pa ne vem kje je? A mu plačujemo polni penzion v eni izmed zdr. ustanov za mentalno zdravje? Vsaj to sklepam glede na tvoj odziv... če je to res, me sploh ne čudi, da so ga levaki tako izrabili in ga psihično uničili.
če to sklepaš iz mojih besed, ti ni pomoči stari, sori okec

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.176
113
blizu močvirne prestolnice
nimam pojma.
vendar vojna, da ti uničijo vse kaj imaš in moraš z družino v gatah bežat nekam u pm, sigurno ni prijetno potovanje.
navsezadnje se je možak naučil Slovensko, kar nekateri po 20 letih ne znajo, zato me zanima, zakaj je zdaj tak trn v peti. Pokazal je celo voljo do dela, kar veliko Slovencev ne.
bi si določeni prav zaslužli bit izbeglice za nekaj let, da na lastni koži okusijo. bodo potem lažje pisali o takšnih temah.
On je familio dol pustil, zbežal je samo on.

I

Izbrisan uporabnik #9334

nimam pojma.

Jah - nič. Moje mnenje je, da nismo ravno mi tako zelo pristojni za igranje najbolj socialne države na svetu. To pa zato ne, ker niti za svoje ne znamo dostojno poskrbeti. Glavni vzrok mojega razmišljanja pa je, da nismo mi povzročili tistih vojn ... Torej nekdo na svetu naredi svinjarijo, od nas pa pričakuje, da bomo pospravljali za njim?

Smo odprta država - prav. Toda pri tem moramo biti previdni. Če je ta Ahmad tako zagret za življenje pri nas, da si je tu celo delo poiskal, seveda ! :) Če lahko vsak bosanec dobi delo pri nas, ga lahko tudi on. Kar se pa socialne podpore tiče, pa po moji pameti samo za 2 - 3 mesece in naj gre naprej po svetu srečo iskat.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in brane_new
I

Izbrisan uporabnik #9334

Bolje bi bilo preveriti, kakšne svinjarije so okoli starih srbskih oficirjev, ki smo jih z njihovo vojsko vred izgnali v njihove vukojebine, pa so nekako priplavali nazaj in se nazizali na državne joške. Imajo slovenska stanovanja in slovenske penzije - v pokojninsko zavarovanje so pa vplačevali čisto drugje, samo v slovenskega ne (morda samo nekaj mesecev). Ali Bora, ki je imel toliko za povedat o slovencih in bečkih konjušarih, sedaj pa veselo živi menda v Domžalah.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in brane_new

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.583
113
Za bivšo jugo skrbi Krivic!
Evropsko sodišče za človekove pravice je nekdanjemu častniku JLA Aranđelu Ribaću prisodilo 42.000 evrov odškodnine, ker med letoma 1998 in 2003 ni prejemal starostne pokojnine. Z današnjo sodbo je sodišče Ribaću priznalo, da bi mu morala Slovenija v navedenih petih letih izplačevati pokojnino, četudi tedaj še ni imel slovenskega državljanstva. Ribać je državljanstvo pridobil leta 2003 in odtlej s pokojnino ni imel težav.

Krivic je kot po krivici oškodovanega denimo navedel letalskega polkovnika Iva Martinovića, Hrvata, poročenega s Slovenko, ki je v zagrebškem štabu demonstrativno zažgal neko depešo iz Beograda, preprečil bombardiranje civilnih ciljev v Ljubljani in drugod itd. »To je s pričami dokazal tudi pred našim sodiščem in sodišče je to tudi zapisalo v svoji sodbi – da ni sodeloval v agresiji, ampak ravno nasprotno – nato pa dodalo: 'Ker ne izpolnjuje pogoja iz vladnega odloka (enega od mnogih dokumentov na to temo, op. p.), pa mu kljub temu akontacija vojaške pokojnine ne pripada.' Farsa brez primere,« je že leta 2009 v Mladini komentiral Krivic.

Prvi pritožnik, g. Predojevič, slovenski državljan od leta 1992, je rojen leta 1937. Drugi pritožnik, g. Prokopovič, zdaj slovenski državljan, je rojen 1. 1937. Tretji pritožnik, g. Prijovič, je rojen 1. 1938 in je zdaj slovenski državljan. Stalno prebivališče imajo v Ljubljani in pred sodiščem jih zastopa odvetniška pisarna Čeferin, član odvetniške zbornice Slovenije.
Četrti pritožnik, g. Martinovič, zdaj slovenski državljan, rojen leta 1946, ima stalno prebivališče v Brežicah. Pred sodiščem ga zastopa g. M. Krivic, nekdanji sodnik Ustavnega sodišča RS. Pritožniki Predojevič, Prokopovič in Prijovič so tudi pooblastili g. Krivica, da jih zastopa na poznejši fazi postopka.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Jah - nič. Moje mnenje je, da nismo ravno mi tako zelo pristojni za igranje najbolj socialne države na svetu. To pa zato ne, ker niti za svoje ne znamo dostojno poskrbeti. Glavni vzrok mojega razmišljanja pa je, da nismo mi povzročili tistih vojn ... Torej nekdo na svetu naredi svinjarijo, od nas pa pričakuje, da bomo pospravljali za njim?

Smo odprta država - prav. Toda pri tem moramo biti previdni. Če je ta Ahmad tako zagret za življenje pri nas, da si je tu celo delo poiskal, seveda ! :) Če lahko vsak bosanec dobi delo pri nas, ga lahko tudi on. Kar se pa socialne podpore tiče, pa po moji pameti samo za 2 - 3 mesece in naj gre naprej po svetu srečo iskat.

dalec od tega da smo najbolj socialna drzava. mal poglej koliko beguncev imajo v sosednjih drzavah okoli vojnih con. pa so "revnejse" drzave kot mi. ti begunci, ki pridejo do sem so promil od vseh ki so v teh conah...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Srijska ambasada je na dunaju. Tam se hitro poizve ali je brivec nedolzni begunec zaradi vojne ali pa ga iscejo sirijske oblasti ker je delal sranja med vojno, sodeloval s kaksnimi islamisticnimi milicami...

• Všeč mi je
Reactions: nacek

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
da ti uničijo vse kaj imaš in moraš z družino v gatah bežat nekam u pm, sigurno ni prijetno potovanje.
navsezadnje se je možak naučil Slovensko

Tip je spizdil kot reva, zapustil vso svojo družino talibanom in tebi se zdi vredno pomagat takemu usranetu? Tak se ti celo smili?!

To da zna povedat par besed pa tudi ni nic posebnega, da bi ga morali zato ujčkat in ga trepljat po glavi.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
nimam pojma.

A ni on bežal tako na hitro, da je v naglici družino tam "pozabil"?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
družino v gatah bežat nekam u pm, sigurno ni prijetno potovanje.

Kakšno družino???

Zakonodaja mora veljati in se izvajati za vse enako. Če ne spoštuje slovenske zakonodaje (vključno s tisto o prehodu meje oziroma vstopu v državo) naj izgine od koder je prišel. Do Slovenije je prešel (kot vsi ostali ilegalci) vsaj PET varnih držav, frizira na črno, pa ga nekateri še kar branijo. Če je komu že tako všeč, naj ga povabi k sebi domov in skrbi zanj na svoje stroške!

• Všeč mi je
Reactions: Oakey