Ker se nihče ne upam tvegat bom pa jaz
Sam imam Einhela; eno je to, da sem drugi četri dan žleda edino tega dobil za spodoben denar, ker so bile cene vseh (če si ga sploh dobil) trojne. Stal je 250€, nazivna moč 2,5kW z elektronsko regulacijo. Kot sem se pozanimal, je mogoče malce boljši od podobnega Elektromachinen, čeprav je po videzu isti, obstaja pa še nekaj drugih imen, na uč je pa vse isto.
Ostalo - moj je delal meni in po vasi, takrat je laufal praktično 24 ur na dan cca teden dni. To je pa to. V primerjavi s pravimi agregati mislim da je razlika samo v vzdržljivosti; kak Honda bo delala 10 let neprekinjeno, tile čunga lunga pa kakih mesec dni verjetno. Več ali manj je vse kitajsko, tako da za profi uporabo sigurno ni. Za par dni na vsakih 10 let pa polna kapa. Kot sem izvedel je lahko problem v tem da crkne regulator, pa motor in generator imata direktno isto os - če sem prav poštekal vmes ni ležaja, kar zna biti jeba sploh pri kakem popravilu.
Drugače pa - kupil, nalil bencin in olje (seveda govorim o štiritaktnem) in ga vžgal. Dela bp, ko zanimivost pa - uspelo mu je dokončati cikel pranja v pomivalcu in v pralnem stroju (ne hkrati seveda in tudi ostalo sem izklopil), pa bil je od teh čip variant edini, ki je uspel pognati peč na pelete in drugje peč na polena. Neke podobne zadeve svetlo modre barve so imeli z večjo nazivno močjo (ne vem, ni bil ne elektromaschinen ne einhel, ampak nekaj tretjega) in peč ni speljala, je javila alarm. Na mojega je speljala in dec je imel mokre oči, ker je po 7 dneh brez kurjave in tople vode imel v hiši cca 7 stopinj. Ko se je peč vklopila in začela gret je bi hin
.
Torej; če rabiš za rezervo, je štiritakten z elektronsko regulacijo in ima vsaj 2,5 kW nazivne moči, potem menim da ne moreš falit.
Če rabiš za vikend ali stalno uporabo pa raje glej za bolj priznanimi znamkami.