Slovenski uvoznik kitajske robe misliš reči.
Ne more biti kaj dosti drugačen kot ostali s podobno ceno
če bi izbiral med REM in Einhell.... kaj bi izbral?
Slovenski uvoznik kitajske robe misliš reči.
Ne more biti kaj dosti drugačen kot ostali s podobno ceno
Nisem ravno ekspert za agregate, ampak prvo ga moreš pravilno dimenzionirati - da ne bo prešvoh. Hkrati pa tudi ne sme biti premočen, ker to baje tudi slabo vpliva na delovanje (sem že pozabil zakaj).Kako so kaj cene v Avstriji?
philips kaj bi recimo priporocal od inverterskih ali klasicnih za eno hiso, kjer bo treba vzdrzevat dve veliki skrinji, hladilnik pa mogoce se kako elektroniko oz. pozimi plinsko pec, da se lahko zagrejemo?
Kaj pa hyundai agregati?Nisem ravno ekspert za agregate, ampak prvo ga moreš pravilno dimenzionirati - da ne bo prešvoh. Hkrati pa tudi ne sme biti premočen, ker to baje tudi slabo vpliva na delovanje (sem že pozabil zakaj).
Inverterski imajo "eco" funkcijo kjer zniža obrate in manj porabi, ampak je tudi manj odziven na priklope večjih porabnikov - praksa je da izklopiš eco mode dokler se recimo nek hladilnik ne zažene, potem pa ko teče pa lahko to vklopiš (ko se obremenitev stabilizira). So pa inverterski dražji in praviloma nižjih moči.
Je pa tako da če imaš 2 skrinji pa 1 hladilnik, vseh treh načeloma ni treba sočasno poganjati, saj so zadeve narejene da več ur držijo notranjo temperaturo. Komot poženeš enega po enega 2-3x na dan in si rešen.
Alternativa je še avtomobilski inverter - tudi te dobiš v 3+kW izvedbah in enostavno priklopiš na avtoakumulator in zaženeš avto da deluje kot "generator". Ni pa to za dolgotrajne in večje obremenitve
Tale ti pokrije večino zadev....Youtube it.....Američani se ne pritožujejo nad vzdržljivostjo...Kaj pa hyundai agregati?
Agregat HYUNDAI POWER H5000iE 5kW Inverter | RES AUREA
Zmogljiv inverter agregat, ki vam ponuja 5kW delovne moči! Motor: 6 KM, 4-taktni, inverter, bencinski, 223 cm3Vžig: električni in ročniIntegriran akumulator: daIzhodna napetost: 230V / 50 HzMax. moč: 5,5 kWDelovna moč: 5,0 kWIzhod 12V: da, 12 V - 8,3 AGlasnost: 71 dB / 7 mGorivo: neosvinčen...www.resaurea.eu
AVR delajo skos na MAX tudi če niso obremenjeni....medtem ko inverterji dosti časa idlajo......Nisem ravno ekspert za agregate, ampak prvo ga moreš pravilno dimenzionirati - da ne bo prešvoh. Hkrati pa tudi ne sme biti premočen, ker to baje tudi slabo vpliva na delovanje (sem že pozabil zakaj).
Enako kot "balkonska SE" v prvo vtičnico - pazi na fazo in nulo. Fajn je če hišo pred tem odklopiš iz omrežja, da ne bo kakega Elektrovca z droga streslo.Ali in kako se priklopi agregat, ne da bi šaril po napeljavi? V primeru, da bi si sposodil za kak dan?
Ali in kako se priklopi agregat, ne da bi šaril po napeljavi? V primeru, da bi si sposodil za kak da
Jaz bi se temu izognil. Porabnike direktno v generator, eventuelno preko razdelilcev.Enako kot "balkonska SE" v prvo vtičnico - pazi na fazo in nulo. Fajn je če hišo pred tem odklopiš iz omrežja, da ne bo kakega Elektrovca z droga streslo.