Afganistan

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.934
-379
113
kdaj bojo zacel begunce z ladjami transportirat v USA? cist ves njihov drek na koncu pozremo v EU.

in spet Nemcija posilja dol milijone €. Turcija se ze oglasa - bo spet treba nekaj mrd, da se bo umirila.

nej se USA kej prispevajo. plac, $$$, nekaj.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
:evil:

alien-sygourney-weaver.gif

• Všeč mi je
Reactions: Gr3Ga23 in Kamele0N

B81

22. jul 2007
36.911
10.480
113
kdaj bojo zacel begunce z ladjami transportirat v USA? cist ves njihov drek na koncu pozremo v EU.

in spet Nemcija posilja dol milijone €. Turcija se ze oglasa - bo spet treba nekaj mrd, da se bo umirila.

nej se USA kej prispevajo. plac, $$$, nekaj.
Saj pa so vojno placevale, kaj bi se... :evil:

B81

22. jul 2007
36.911
10.480
113
Hmm...iscejo sodelavce, ne pustjo v sluzbo...kaj torej mislijo, kdo bo delal v javni upravi? Kdo bo vodil firme?
Ni mi jasno, da tako malo ljudi prefuka skoraj 40 mio drzavo brez problema, res.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.934
-379
113
pomoje sistem laufa sam od sebe. prevzel bojo nadzor nad financami in nastavili svoje ljudi na vodilne polozaje. sej kej dost strokovnjakov verjetno glih nimajo v svojih vrstah.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113

Stvar še ni zaključena.

Civil war anyone?

Afghan Resistance Commander Abdul Hamid- “We have captured three districts of Andrabs, now we are advancing toward Khenhan district and we will capture Baghlan province too.” Dozens of taliban dead or captured along with weapons and armored humvees

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.760
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Kot da je to kakšen čudež? Afganistan ni bil s strani vladajočih nikoli pod kontrolo. Državo tvorijo različni narodi in interesi, tako notranji predvsem pa zunanji. Je pa zanimivo, kako islamisti veselo sodelujejo z kitajci pa čeprav oni ne veliko koljejo in zatirajo njihove pripadnike.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Kako pa misliš, da so afganistanci in kitajci gledali na nas, ko smo se med sabo klali v obeh vojnah? Balkanska vojna je pa večini ljudi iz zahodne Evrope še manj razumljiva.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.760
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Saj juga je podobna afganistanu. Več nacionalna in tako pač ne gre.
kitajc pa takrat ni imel nobene možnosti. Pa ne vem zakaj si kitajca zraven dal? Jaz sem samo napisal, da je zanimivo kako talibani veselo delajo skupaj s kitajci, pa čeprav tistih par km naprej slednji močno tolčejo po musli prebivalcih

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.195
701
113
Slovenske novice

Končno je eden lepo na kratko opisal situacijo, brez nakladanja.

Ja, situacija v Afganistanu je tragična. Zelo tragična. Izjemno tragična. Ampak dejstvo pa je, da bo velika, zelo velika večina sprejetih večno breme na naših plečih, ker se njim preprosto ne da. So leni. Imeli so orožje, pa so raje zbežali. Njihov odnos do žensk bo ostal isti kjerkoli so. Oni so “inšalah”.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in 8888

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... in precednik, ki jo je pobrisal, jo je pobrisal z več teškimi kovčki polnimi (se ve česa) in s privat jetom ... skorumpiran do amena ...Prejšnji (tidi nastavljen s strani ZDA) se pa zdej pogovarja s Telebani tam ... bil je takrat edini član nadzornega odbora večjih podjetij v ZDA, ki je bil Afgan, pa nikoli ni bil ne rojen ne živel prej v talibanski deželi ... zdej pa si mislite, kako je neznani prejšnji Afgan president zmagal na "volitvah" tam (podobno ko Bidon v ZDA) ... sve se može ak se hoće ... Edini motiv vpletanja Zda po svetu, je denar/profit, neglede na žrtve (kolateralna škoda) ... in vedno je motiv kao uvajanje demokracije in odprava biločesa. Je tako že preko stoletje ...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.382
113
Kolikor jaz razumem so Talibani študentje, ki so študirali v islamskih šolah.
Afganistan je njihova država iz katere so jih Američani zaradi bin ladna pregnali.
Sedaj po 20 letih pa so jo zavzeli v 10 dneh ?

Sem se kje zmotil ?

To je njihova država. očitno imajo podporo ljudstva da so jo v 10 dneh zavzeli.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Se mi zdi bolj primerna primerjava v smislu: 50 avtohtonih prebivalcev Rakove Jelše se preseli v Murgle, kjer jih sprejmejo kot svoje odrešitelje in se sedaj skupaj družijo na cigumigu žurkah.