AdriaTopo

lmorgh

Zelenc'
19. jan 2011
20
0
1
Zdravo.

Imam eno vprašanje v zvezi z AdriaTopo.
Zadevo bi rad kupil, našel sem Topo Slovenije (ki naj bi bilo isto le starejše kot AdriaTOPO), ki stane cca 100€.
Na bolhi folk prodaja SD kartice z zadnjo verzijo AdriaTopo za cca 20€. Pri oglasih piše, da so original...Je to res?

Ali bom lahko, če kupim SD kartico z AdriaTopo, zemljevid imel na računalniku, da bom lahko delal s točkami (mi bo delal v BaseCamp-u?)

hvala!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tisto,kar na bolhi piše da je original,ti že cena 20€ pove da to ni.
Če kupiš na SD kartici potem jo boš lahko uporabljal samo na SD,če kupiš na CD jo boš lahko uporabljal na računalniku in samo na napravi.
To je seveda za uradno,za "uradno" pa uporabiš google in hitro najdeš pravo zadevo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Na začetku je Topo Slovenija pokrivala samo Slovenijo, AdriaTOPO pa samo Hrvaško.
Ampak z kasnejšimi nadgradnjami, obe pokrivata isto ozemlje (Slo + CRo + Bih).

Obstaja še novejša AdriaTOPO XL, ki pokriva tudi Srbijo in Črno goro, ampak ta je na voljo samo kot SD kartica.

V BaseCampu lahko uporabljaš tako SD, kot CD varianto. Mapsource uporablja samo CD varianto (obstaja možnost da preneš zemljevide s SD kartice, ampak ni isto kot original).
Problem nastane le, da v GPS napravi ne moreš imeti hkrati dveh SD kartic, oz. ti original lahko postane premajhna, če uporabljaš še rasterske zemljevide.

PS: uporabi iskanje, v starih temah je polno slik in opisov.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
467716-post_slo.gif
Odlično napisano.
Kaj je komu že prišla pod roke ta SD kartica z AdriaTopo xl?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
uredi TXP datoteko in nastavi plastnice na nekaj slabo vidnega

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Sem računal na tvojo pomoč!
S TYP datoteko sem poiskusil vse kar se da (na tisti češki strani). Kakorkoli spremenim kateregakoli od poligonov tega ne morem popraviti, odpraviti. Sem gledela tudi tvoje popravljene TYP datoteke iz predhodne različice pa si ne znam nič pomagati. V forumu o cGpsmaper sem izvedel, da je vse v bistu zapisano v baseimg.img posameznega paketa zemljevidov, s TYP datoteko lahko to spremninjaš. Če TYP datoteko izbrišeš izgleda (ostane) vse po default-u.
Imaš mogoče idejo, kateri poligon je potrebno popraviti za te "višinske črte".
Hvala

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
TYP datoteka spremeni izgled zemljevidov, samo za dele, ki so vnešeni.

http://ati.land.cz/gps/typdecomp/editor.cgi
Vzemi obstoječi.typ in
dodaj Line Type 0x22 in Type 0x20
in nastavi, kot na sliki

PS: različne naprave različno obravnavajo typ datoteke.
1493675-typ.png

Priponke

• 1493675-typ.png
    1493675-typ.png
    42 KB · Ogledi: 306
Nazadnje urejeno:

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
To rabiš namesto 3d terena? Pa zadeva funkcionira? Kaj pa prikaz višne nekege hriba ti useeno dela?

Bi lahko mal bol točno opisal ves postopek kak to gre

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
AdriaTOPO karto uporabljam na dlančniku (WM5.1) in telefonu (Symbian) pri pohodništvu. Za mene je to še vedno najboljša TOPO kombinacija za naše kraje, kolikor vem je tudi edina. Na nekaterih napravah (ne na vseh enako) so v določeni povečavi izohipse prikazane zelo na gosto in kot debele rjave črte, tako, da je vse skupaj praktično neuporabno (zgornja slika na predhodnem postu).
Sedaj, po popravi TYP datoteke, po Matkotovem navodilu, se izohipse na dlančniku in telefonu sploh ne vidijo več (glej spodnjo sliko v zgornjem postu). V Basecampu (2D in 3D) na Asus EEE-ju se tudi ne vidijo, v Mapsource pa se v določeni povečavi, na malih delčkih zemljevida vidijo kot tanke bele črte, če nisi pozoren jih sploh ne opaziš.
Postopek je opisal Matko 2 posta višje.
Višina hriba (na nepopravljenem zemljevidu kot številka ob izohipsi) sedaj na napravi ni prikazana, v Mapsourcu pa so številke vidne.

Nazadnje urejeno: