ksz. Danes sem vzporedno testiral Mio C230 in Garmin Nuvi 200. Pokritost cest praktično enaka. Tudi po vaseh. In ena cesta je pri obeh narobe vrisana, čeprav je že vsaj 15 let spremenjena. Razlika je seveda v hišnih številkah. Mio ima za moj naslov samo vas. Pelje do središča vasi skoraj 1km vstran. AdriaRoute je tu prijaznejši. Vpišem hišno številko in mi ponudi 6 možnosti z enako številko. Ker nimam pojma katera je prava, izberem prvo. Pelje me na drugi konec vasi, cca 700m vstran po xy cesti. Nimam pojma kako je tam ta hišna številka. Sicer obstajata še /a in /b, toda vse so na kupu in nobena tam.
Malo me moti, ker v nekaterih križiščih Garmin tako brezveze teži da moraš naravnost, medtem ko je levo samo kolovoz, po drugi strani je pa na kakšnem razcepu kar tiho, pa glej na ekran kam moraš peljat.
In da ne bo več dilem. Tudi AdriaRoute preračuna takoj ko greš s poti. Čisto drugače kot na dlančniku ali symbianu. Tudi hitrost delovanja je ok.
Ima pa Garmin obupen vmesnik in zelo grde karte. No, ko sem naložil še AdriaTopo, je vse skupaj precej boljše izgledalo. Če bi imeli pravi 3D še za plastnice bi (ob malo popravljeni grafiki) bila zadeva celo zanimiva
Je pa prednost takšnega vmesnika drugje. Za ljudi kot je npr moj oče, ko mu še smsji povzročajo ogromne težave, je Garmin kot nalašč. Imaš namreč tako malo možnosti, da praktično nimaš kaj narobe kliknit.
Rezultat: jaz ostajam pri Miotu, čeprav je tudi Nuvi 200 za 129€ (na severni strani Karavank) čisto soliden nakup - pod pogojem seveda, da dokupiš še 2gb kartico ter ti nekdo "brezplačno" naloži še AdriaRoute, Evropo in AdriaTopo.