AdriaRoute v2.0

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Kje se je izgubilo 10MB (15%) podatkov v primerjavi z AR V1.8, če naj bi bile karte podrobnejše in dodane bivše republike ?

LP

mrxjs

Pripravnik
14. okt 2007
105
0
16
Cifra, kateri zemljevid od garmina ima po tvojem naj pokritost kokoške? AR 1.8 , AR 2.0 ali EU NT 2008, oz. kateter drug?

In kako je v konkurenci vseh ponudnikov zemljevidov, kateri ima naj pokritost?

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Mogoče kdo ve kako poimenovati imena map, če jih želiš posneti več (npr. AR imam SI, potem želim imet iz City navigatorja npr. Italijo). Koliko jih je lahko največ, da ti na začetku da sploh na razpolago?

hvala

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Garmin Mobile XT(PPC) able to open 4 maps together

you must set your map name follow these name....

Gmapbmap.img -->base map
Gmapsupp.img -->your map
Gmapsup2.img -->another map
Gmapprom.img -->another map

GMXT will read into these file and show on screen
all your maps may save as "\MiniSD Card\Garmin\"

GMAPPROM.IMG does not function from \Storage Card\Garmin, but it functions well from Device \Garmin directory.

you can disable/enable your map by
Tool>>Manage My Data>>Map Sets>>Mapsource>> enable/disable your map >> done

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Je že komu uspelo na terenu preveriti delovanje AR V2.0 ?

Jaz sem pravkar s poti, pa mi je nerodno podati mnenje, preden slišim še koga.

Jutri še ena linija po sicer poznanih poteh, potem pa predvidevam ponovno namestitev map V1.8.

Obup !!!

LP

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Pustimo všečnost zaenkrat ob strani.

Zanime me, kakšen je vaš občutek pri vodenju in kategorizacija.

Pa tudi točnost pozicije na karti med potjo.

LP

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Najstarejše slov. mesto PTUJ
Preračunavanje poti je še počasnejše kot v AR 1.8. Prevozil sem cirka 500m in dva krožišča, ko se je spomnil in preračunal novo pot. Na srečo sem to naredil namerno na znanih cestah. Z karto Garmin City Navigator® Europe NT 2008 pa to isto naredi po 50m-trih. Se da to kje nastaviti?

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
No evo moja opažanja (Mobile XT Symbian (SE P990i) in Garmin GPS10, AR V2.0)

Karta je lepša in bolj točna, edino za vsako pot posebej moram najprej nastaviti maximalen zoom, sicer me vodi po brezpotjih (zanimivo je slišati zavijte levo, na karti pa cesta ni vidna) Tega pri V1.8 ni bilo. Kazalec pozicije zaostaja cca 150 m na odprti cesti in pred spremembo smeri dohiti pravo pozicijo.

Vodenje je po moje slabše kot pri V1.8.

Npr. 500 m pred križiščem zajamra, da bo čez 4 km potrebno zaviti na severovzhod ! O zavijanju levo čez 500 m ne ve (ali pa noče povedat) nič. Ko pridem na pozicijo čez 4 km najavi naj zavijem na severovzhod. In sedaj naj še iščem kam kaže kompas ? Domov me pripelje glede na narisano traso po pobočju gozda, ki je popolnoma neprehodno in prestrmo tudi za srnjad, puščica kazalca pozicije pa se nahaja na pravi poziciji - 150m, na cesti. Kjer pove, da je potrebno zaviti - pove to prepozno. V mestu mi kaže pot skozi hiše in preko reke ali travnika, kazalec trenutne pozicije je točen - 150m in je na cesti, glasovno vodenje zamuja glede na trenutno pozicijo kazalca !!!???!?!?!?

Če preklopim na AR V1.8 je vse v redu.

LP

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Nabavite se Garminove naprave pa bo ok
smile-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
saj to je vidno že v Mapsourcu

Nastavi isti zoom, detajle in primerjaj AR1.8 / AR2.0
wink-1.gif

d4mj4n

Zelenc'
30. nov 2007
12
0
1
Citat:
Uporabnik MiKi5 pravi:
Garmin Mobile XT(PPC) able to open 4 maps together

you must set your map name follow these name....

Gmapbmap.img -->base map
Gmapsupp.img -->your map
Gmapsup2.img -->another map
Gmapprom.img -->another map

GMXT will read into these file and show on screen
all your maps may save as "\MiniSD Card\Garmin\"

GMAPPROM.IMG does not function from \Storage Card\Garmin, but it functions well from Device \Garmin directory.

you can disable/enable your map by
Tool>>Manage My Data>>Map Sets>>Mapsource>> enable/disable your map >> done

HVALA MiKi5!

nahrung002.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Men pa ni jasno zakaj zadeva na mojmu PDA vedno reče da ne najde izhodiščne pozicije in potem nariše direktno linijo do naslova. Sem pa danes iskal cesta 9.korpusa 73 in je ni. imajo samo 91,99,101. No če je to 100% pokritost.... Seveda sem kljub temu našel pravi naslov a vseeno.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Jst sm dones uporabil 2.0 Adria Route v praksi z Garminom...iz zasavja do ljubljanje in po ljubljani...morem rečt da dela super. Imel sem mal problemov dokler nisem nastavil izogibanja makedamskih cest in da naj mi izračuna najkrajšo pot, ker ko sem imel nastavljen na najhitrejšo pot je naprava na vsak način hotla da se ustavim in grem nazaj cirka 10 km na AC.

Drugače je pa točno , kar se karte tiče, in nimam nobenih pripomb. Sem vesel da sem kupil Garmina in ne kakšnega tomtom-a in ostalih firm
zmaga.gif