Adblock plus oz. blokiranje reklam na Androidu?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
LP! Včeraj sem na svojega S5 namestil program Adblock Plus https://adblockplus.org/en/android-install . Kot je bilo v navodilih sem v WiFi nastavitvah nastavil proxy in port. Ampak težava je v tem da zadeva blokira reklame v browserju in v programih zgolj ko sem na WiFi-ju... zdaj pa me zanima ali ima kdo izkušnje s tem ali kakšnim drugim programom, če lahko te nastavitve vpišem tudi v mobilna omrežja pod dostopno točko Mobitela? Ali bo tudi potem vse ostalo normalno dalje delovalo. Sem pa pod WiFi nastavitvami moral Proxy nastavit na: localhost ter port na 2020. Hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Na nastavitvah APNjev lahko tudi nastaviš proxy, ampak vprašanje, ali bo potem sploh karkoli delalo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja saj, na WiFi dela vse v nulo, zato pa ravno vpršam če spremenim to dostopno točno če mi bo to vplivalo na kaj
smile-1.gif
Sicer pa obstaja kakšna druga SW rešitev za blokado tega sranja brez da spreminjaš proxyje? Pomembno da mi blokira reklame na browserju kajti da Adblock blokira tudi reklame v aplikacijah.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Spremeni in probaj. APNje lahko v meniju vedno ponastaviš na privzete vrednosti (le-te so zapisane na SIM).

Ena opcija ti je rootanje, tam so takšni podvigi menda precej lažji (sam nimam rootanega telefona, tako da ti tukaj ne morem kaj dosti pomagati).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja saj, bom mogoral ročno novi APN "naredit" ker tega Mobitelovega ne gre "uredit", javim ko preizkusim. Skratka če mi potem internet deluje normalno in če bom normalno dobival SMS/MMS-e je verjetno to to?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Urejanje mora delovati, za MMS pa je itak ekstra APN.