Acer Aspire One problem!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Sej z novejšimi gonilniki za kartico si že probal ane? Starejši(kar je original naloženo) so bolj bogi

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Nisem bral vsega, vem pa, v čem je problem, ker mam sam tudi AAO. Disk in wifi kartica na začetku dobita premalo elektrike. Po nekaj prepričevanjih se stvar zagotovo prebudi. Najprej updejtaj BIOS na 3309 ali pač kateri je zdaj najnovejši. Potem kupi močnejšo baterijo. Meni se na 6600 mAh to ne dogaja, niti ne 'zaspi' več. Druga rešitev pa je, da maš neko aplikacijo, ki konstantno nekaj malega melje po disku. Recimo vklopiš live index v media playerju.

Prenos po mreži je pa v vsakem primeru na bateriji malo podhranjen. Nikoli ne pride prek 30 mbps, na elektriki pa leti polnih 100 mbps (medtem ko mi večji laptopi pri bajti ne - cca 90 mbps).

Drugače je malo bolj podrobno o tem napisanega na aspire one user forumu. Mene ja baterija rešila, pa še dobrih 7 ur laufa na njej. Money well spent.
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Jp, tudi to je lahko vzrok-v nastavitveh bezžične je treba izklopiti varčevanje z energijo.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Jaz imam že v osnovi tamočno baterijo, sicer ''samo'' 5200mAh, pa tudi na štrom je zadeva enaka. Nekega update pa nebom delal iz dveh razlogov:1. nisem glih neki stručko na rač. področju, in 2. je še v garanciji.!
Ga raje nazaj pošljem, pa naj se oni z njim ukvarjajo, če bodo kaj zaj..... vsaj nebo moj problem!

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Vzamem nazaj prej napisano. Zdaj sem probal delat brez baterije, samo na elektriko, pa špila ko švicarska ura. Torej je stvar v švoh bateriji. Kaj je tu možno kaj storiti, glede garancije mislim? Star je 8 mesecev!!!
Kaj če delaš BIOS update, vpliva to na garancijo?

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Sedaj sem probal tudi naslednje. Rač. sem zagnal preko štroma, malo posurfal nato vklopil baterijo, izklopil elektriko in spet vse lepo dela. Aja pa še Power Save Mode sem izklopil. Torej je res stvar v slabi bateriji. Predvidevam, da je kriva napetost, ne pa kapaciteta, saj omrežni napajalnik daje ven cca. 19V, baterija pa vsega 11,1V, normalno pa bi bilo 14-15V.
Zdaj po rahlem tunningu pa baterija verjetno nebo zdržala več 5,5 ur tako kot prej.Upam, da se dobi kakšna močnejša kje?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Fora je v gonilnikih in tem power save. Ko je na bateriji zmanjša moč oddajanja ali pa celo izklopi mrežno. Jaz recimo z gonilnikom 7.6.1.160 in čisto izklopljenim power save nimam nobenih težav. Z enimi starejšimi gonilniki sem imel probleme z občasnim izpadom povezave.
Glede baterije je pa 11,1V čisto normalno! To ni avtomobilski akumulator veš
evil.gif
Če litijevo celico polneš čez 4V je zelo hitro crknjena. Tukaj imaš 3 litijeve celice v seriji, kar nanese okoli 11V

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo če z eno baterijo cela, z drugo pa ne, je nekaj malo mimo. Posebej če je to serijsko priložena baterija.