Acer Aspire 5110 piska

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Fantje ukvarjanje z remote desktopom je strel v prazno. Problem je da ni slike in tu je treba rešit. Če bi radi videli ali zadeva dela(win xp) odšraufite disk in ga dejte v drug komp
smile-1.gif

Kot je že nekdo napisal je lahko problem inventer ampak potem se običajno vsaj res malo vidi.
Komp tudi piska čeprav se naj bi win xp naložili.

Striček G pravi da nej bi bili beepi

98h

1-2

Search for option ROMs. One long, two short beeps on checksum failure.

Če komu kej pomaga to bom vesel. ob tem da naj bi se win xp naložili
Drugače pa če je inventer potem nebo stalo preveč, če je pa plata ali lcd matrika potem pa kupi novega.

Divje ugibanje kej pa če je adapter oz napajanje prešvoh, da bi se kej mogoče stalilo v napajalniku pa plati?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Fantje ukvarjanje z remote desktopom je strel v prazno. Problem je da ni slike in tu je treba rešit. Če bi radi videli ali zadeva dela(win xp) odšraufite disk in ga dejte v drug komp
smile-1.gif

In kaj bi videl potem (razen skoraj 100% BSOD, ker v drugi skatli najbrz ne bo enake plate z istim chipsetom in ostalo periferijo, ter tega, da disk deluje - za kar je ze zdaj jasno, da deluje, ce racunalo odigra zvok po prijavi v WinXP) ?
confused-1.gif

Citat:
Kot je že nekdo napisal je lahko problem inventer ampak potem se običajno vsaj res malo vidi.

Lepo je napisal, da se ne vidi nic.

Kje pobirata s popotnikom take ?
sprasujem se.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Radirko. A je priferija ista ni bistveno vidiš ali se zadeva postavi ali ne.

Kje pobiram take? Iz izkušenj. Nekaj časa nazaj: Kolega nič se ne vidi na lcdju, jaz: kaj pa čisto malo čisto malo?, Kolega: Ne nič se nevidi pa sej nisem blesav. Pridem tja in takoj vidim da se pa malo vidi pa pravim pa si blesav....

Še malo nazaj drug kolega. moj novi Disk mi ne dela!! si prkolopil oba kabla? JA! Si prepričan da gresta sedja iz diska dva kabla? JA! pridem tja napjalni kabel ni priklopljen.

Skratka pri tem problemu me moti predvsem da piska in se Win xp vseeno naložijo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
legionar, OS se ne naloži, če nekaj trenutkov po zadnjem pisku ne pritisnem tipke Enter.
Mene moti, da ljudje ne delajo varnostnih kopij certifikatov, podatkov itd. Hkrati pa delajo z računalniki kot svinja z mehom.
Tiste tvoje izkušnje so pač tvoje in ti jih tako interpretiraš. Sam se v tem primeru nimam ravno za blesavega, prej nemočnega
jezen.gif
Sicer pa to ni prvi prenosnik, ki bi ga dobil v roke. Ampak pustimo zdaj to.

Ko sem prenosnik dobil v roke, sem ga po tistem, ko sem se poigral z RAMom, popolnoma razdrl, očistil, ponovno nanesel termalno pasto, pregledal vse priklope (tipkovnica, LCD, ...). Potem sem pogledal v LCD od blizu, z lučjo pod kotom in videl nič, razen svoj odsev
crazy1.gif

Recimo, da sem se sprijaznil z dejstvom, da je nekaj narobe z grafično kartico in bi rad, glede na to, da se sistem postavi, rešil nekaj podatkov, kot so že omenjeni certifikat, baza podatkov, dokumenti,...
Pozabi piskanje in te zadeve. Let's hack this laptop
evil.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
JA jaMistiques sempač navajen da pač dostikrat ljudje nekaj rečejo pa niti ne vedo kaj. Če disk prešrafuaš boš lahko brez problema naredil backup. Lahko da tud zgovstaš

Grafična pa ni v okvari ker potem se windowsi nebi naložili. Tudi če se slika zaradi tega ali onega ne prikaže mora nekaj naresti izračun.

.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
JA jaMistiques sempač navajen da pač dostikrat ljudje nekaj rečejo pa niti ne vedo kaj.

Problem je v tvojem nacinu postavljanja vprasanj. Ce sam ne mores preveriti, se za pomembne stvari, kjer pricakujes odgovor od ljudi (za katere lahko predpostavis da so slampasti, neumni, nesposobni, raztreseni, neuki ali pa kar vse skupaj) vprasanje postavi tako, da mora biti odgovor nikalen, ce naj nadaljujes. Npr. ne vprasas "Si odklopil varovalke ?", ker se res kdaj zgodi, da potem blekne podzavestno "ja", ker ima v podzavesti da mu je bilo to naroceno in se zeli samo cimprej znebiti tvojega vprasanja, ceprav jih recimo v resnici ni odklopil, ce pa vprasas "So varovalke se vedno prikljucene ?" ali pa se boljse "Si pustil varovalke se vedno prikljucene ?", bo pa moral premisliti in odgovoriti nikalno, na drugega pa (refleksno) tudi 'samoobrambno', najbrz nekaj v stilu "Niso, ravnokar sem jih odklopil", morda pa bo zadevo se enkrat dodatno preveril (kar je pa sploh dobro s tvojega vidika !).

V glavnem: vprasati moras tako, da vprasanje vsebuje provokacijo, ki vzpodbudi cel cikel premisljevanja o tem ali naloga res ni opravljena, in se pri cloveku sprozi mehanizem, s katerim ego obrani svoje znanje/sposobnost.

Citat:
Grafična pa ni v okvari ker potem se windowsi nebi naložili. Tudi če se slika zaradi tega ali onega ne prikaže mora nekaj naresti izračun.

Ce crkne del, ki skrbi 'samo' za prikaz slike (RAMDAC ali TMDS enkoder, odvisno od tipa izhoda), bi ti rekel da graficna ni v okvari ?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hja Radirko večino imaš prav, vprašnje pa je ali imam predvsem čas in voljo za to. Zadnje čase nimam ne eno ne drugo Ja vsekakor to moj problem.

Glede grafične pa vseeno mislm, da le ni tu problem vsekakor je napisal, da mora pritisnit enter "bios" vsekakor nekaj javi. No nima veze pač bo pobral potrebne podatke in šel dalje...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz tudi ne (glede casa). Vseeno, kolikor ga je, ga raje prispevam za skupno dobro, ker sem ze dobil dobro pomoc nazaj na podrocju, kjer sem zanic, pa se kdaj pricakujem kaksen dober nasvet, in mi ni tezko pomagati, ce ravno utegnem
smile-1.gif

Kar se tice toge akonkretnega primera, je mistique napisal takole (ce malce pokrajsam): ekran ne dela, noben drug video izhod ne dela, ocitno se zbudi OS (slisi se zvok ob zagonu WinXP), rad bi imel se vendno racunalnik aktiven in bi zato preizkusil eksterno (USB) graficno, za to je treba instalirati driverje, probal je RDP in ne deluje (pricakovano izkljucen), torej bo probal omogociti RDP in se potem igral dalje.

Ce moras pritisniti <ENTER> enkrat vmes, je lahko vse mogoce narobe ("press any key" ... Where's any key ???) nic pa toliko katastrofalno, da sploh ne bi prisel BIOS do dela POST, kjer je graficna inicializirana, in zanimivo je, da gre samo na <ENTER> naprej, ampak tako pise. Torej: ocitno graficna ni v dobrem zdravstvenem stanju, problem pa, kakrsenkoli ze je, je tak, da gre lahko naprej v boot OSa. Ce se OS res zbudi, se da enostavno preveriti (sem napisal kako, po mili volji lahko piskas s tem
smile-1.gif
).Ce se zbudi, se da tudi tako nastaviti, da se da in dostopati do skatle, in instalirati driverje (denimo za USB graficno).

To je to
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Bom kar tule vskoæil...

V roke sem dobil nekaj let (cca 4-5) starega laptopa, ki je bil zelo redko v uporabi in je praktično kot nov in je vedno delal brez problema. Zdaj pa problem - zadeva kar naenkrat ne da nič več od sebe, ne prižgejo se niti lučke, tudi če ga priklopim na polnilec, skratka povsem mrtev. naj pa povem, da je lastniku tega računalnika nek mali hišni pes že pred časom pregrizel kabel na polnilcu, tako da ga je moral štukati in to zelo po "šalabajzersko"- z izolirnim trakom. Je možno, da je posledično zaradi tega krepnil? Priklopil sem ga tudi na 2 druga polnilca, vendar nobenega učinka. kas sploh še preostane? Aja, imel sem ga že tud v prafaktorjih, nikjer ni videti kakšne očitne hibe. a je možno da je kriv samo polnilec, in da je možno da polnilec od drugega laptopa ni zmožen pognat, kljub temu, da se vtikač prilega?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Izolirni trak ni prevoden, torej se z njim ne da nicesar prevodnega stukati, da se pa izolirati
smile-1.gif

Salo na stran, a lahko pomeris z voltmetrom, ce napajalnik da kaj od sebe ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce imas odprto skatlo, potem vsekakor v laptopu, da izlocis morebuitne tezave na konektorju, sicer pa pac na kablu (omenil si psa in stukanje kabla).