Acer Aspire 5110 piska

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Omenjeni prenosnik ob vklopu 3x zapiska. 1. pisk je daljši, potem pa se zvrstita dva kratka. tabelo piskov ne znam pomagat. Ne najdem takšnega zaporedja.
Napaka se manifestira s črnim ekranom. Hladilne reže so bile dobro zadelane s prahom, tako, da predvidevam, da je prišlo do kakšnega pregrevanja.
Poskusil sem z izmenjavo pomnilniških modulov (2x1GB), vendar je bilo vsakič enako. Če sem ju odstranil pa ni bilo nikakršnega piskanja.
Zanima me, če piskanje lahko pomeni kakšno drugo napako poleg, morda nedelujoče matične plošče (grafične kartice?)?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Tnx Radirko.
Grafična je definitivno odpovedala. Je smiselna (zaradi morebitnih drugih posledic pregrevanja - nestabilnost ipd...) kakšna zača$na rešitev v smislu zunanje grafične kartice? Tako, za osnovno, pisarniško rabo.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mocno dvomim, da bi se skatla zbudila s temle. Ta stvar se inicializira sele dolgo po tem, ko je OS ze zbujen in USB driverji nalozeni. Nisem se videl BIOSa, ki bi imel ustrezno podporo oz. ki bi imel med izbirami tudi zunanjo (USB) graficno.

Bi rekel, da bo treba kar novo plato.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Pravzaprav se sistem naloži (ker uporabnica nima gesla, se XPji naložijo in sliši se famous XP startup zvok). Predvidevam, da bi kartica funkcionirala, ne vem pa kako bi inštaliral gonilnike
evil.gif

Vseeno pa se strinjam, da je menjava matične boljša rešitev.
nahrung002.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zivel sem v prepricanju, da tako katastrofalna napaka vodi v neizbezno zaustavitev sistema.

Hm, ce se res nalozi, poskusi z Remote Desktop povezavo priti gor. Ce uporabnica nima praznega gesla (= ""), potem bo morda delovalo, ce je omogoceno.

Tudi na konakterju za nunanji monitor ni slike ali tam po kaksnem cudnem nakljucju je ?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Če se mašina v resnici štarta oz se WIn Xpji naložijo (kar težko vrjamem) potem tisit piski nimajo nobene veze z post beepi.

Skoraj sigurno je nekaj drugega ali je recimo matrika ali pa je napačna nastavitev monitorja,resolucije....

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Mašino sem priklopil na router in sedaj jo vidim znotraj workgroup-a. Remote se ne morem povezati (verjetno ni omogočen), datotek pa ravno tako ne morem browsati...
Ob vklopu vselej zapiska. Ugotovil sem, da če po piskih pritisnem Enter, se prične nalaganje OS-a in potem tudi slišim XP startup melodijo. OS se 100% naloži.
Morda gre za kakšno napako pri preverjanju RAM-a in je potrebno ročno potrditi vsakič...
@legionar: sem poskusil na zunanjem LCD in katodi. V obeh primerih se ni zgodilo nič. Ekrana sta ostala v standby načinu. Če si mislil na matriko prenosnika, pa težko rečem, če je z njo kaj narobe.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hmm ne resolucija ni, ker potem bi videl vsaj boot. Poizkusi še z FN tipko in F nekaj. FN+ (F5 v mojem primeru) lahko menjaš zaslone.
Preveri tudi če se mogoče čisto slučajno malo ampka res malo oz težko opazno vseeno nekaj vidi na lcd-ju

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za črn ekran poglej z kako baterijo malo pod kotom,če vidiš namizje.Vidi se zelo slabo.Če ga vidiš potem ti je crknil inverter,ki vklopi zaslon.
Poglej v navodila katere tipke ti omogočajo preklop zaslona.Probaj 3x zaporedoma stisnit FN+F5.
Na koncu pa probaj če boš lahko bios resetiral na privzete nastavitve.
Kolikokrat ti zapiska ob vklopu?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Mašino sem priklopil na router in sedaj jo vidim znotraj workgroup-a. Remote se ne morem povezati (verjetno ni omogočen), datotek pa ravno tako ne morem browsati...

Prilepi kaj tocno napise, ko poskusas z Remote Desktop Connection.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če nima RD vklopljen, ne bo šlo.
Če ima, pa je geslo prazno, tudi ne.

Na slepo bo težko kaj narihtat.
Mogoče CD z autorunom, ki vse poštima (recimo instalira VNC).

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Črn ekran je črn. Ničesar se ne vidi.
Zaslon sem preklapljal mljavžntkrat. Točno tako kot si napisal Fn+F5
crazy1.gif

Zapiska 3x (1 dolgi, 2 kratka).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
1: Drugic prilepi screenshot kot PNG, da ne bo ves razmazan.

2: Poskusi omogociti Remote Desktop. To se da narediti na vec razlicnih nacinov, od katerih mi zdajle padejo na pamet tile:
2a: Tipkanje na slepo (Windows tipka, R za Run, vtipkas "cmd" brez narekovajev in <ENTER>, potem lahko normalno vpises ukaze za zagon servicea za oddaljeni dostop - seveda bos moral za slovenske Windowse pritisniti neko drugo crko, katere ne poznam na pamet, ugibam da je Z ali kaj podobnega).
2b: Povezava z remote registrom in rocno popravljanje nastavitev. Bonus tega je, da lahko se omogocis prijavo s praznim geslom, ce le zadeva deluje.
2c: Prestavitev diska v drugo skatlo, kjer lahko odpres posamezen hive in ga popravis (podobno kot dostop preko mreze, le da si domisljam, da bi v tem primeru imel manj oz. nic tezav z gesli).

Jaz bi izbral tocko 2a, kjer lahko tudi (zacasno) zenscini nastavis geslo, pa ne bo problema s praznim geslom. Tako kot za zagon ustreznega servicea, tudi za to uporabis ukaz "net" z ustreznimi parametri.

@popotnik: ce bi prebral temo, bi opazil, da je ze to probal takoj na zacetku. V cem je smisel da ponavljas stvari, za katere pravi, da ne delujejo ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se nekaj: da preveris ali si res prilezel do command prompta, pritisni <ESC> (da se pobrise vsebina trenutne vrstice, v kateri si morda natipkal kaksno bedarijo), potem napisi

echo ^G <ENTER>

(do "^G" prides tako, da pritisnes <CTRL>+G)

in racunalo mora zapiskati. Ce ne zapiska, si nekaj zabrkljal in poskusi ponovno prilezti do command prompta.