Access pomoč - prevelik file

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Če sem prav razumel boste poročila redno pripravljali, kar pomeni, da se bodo tudi podatki še dodajali?
Vrzi podatke v en RDBMS, ustrezno indeksiraj, linkaj v excel in delaj pivot-e po želji.
Ali pa linkaj v access in delaj poročila po želji.

Najenostavnejša dolgoročna rešitev.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Hm...zadeva bo šla potem tudi naročniku, da bo lahko sam delal reporte, če bo želel. Potem je malo težje polinkati in pošiljati na 3 konce final zadevo?

Bom probal optimizirati tabele. Ene 5 stolpcev imam podvojenih npr. šifra kupca in ime kupca. Pustim notri samo šifro kupca in pripravim novo samo eno tabelo s seznamom vseh kupcev šifra kupca + ime kupca. To bi znalo precej zmanjšati. Še prej bom pa Trimal podatke v excelu + označil dolžino textovnih polj.

Poročam o rezultatu. Vprašam še o možnosti linkanja...drugače pa hvala vsem za pomoč.
nahrung002.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Polja, katera lahko preračunaš iz ostalih polj sploh ne uvažat.
Nad tabelo potem naredi query v okviru katerega izračunaš polja.

Za uporabo v analitiki se ti potem query obnaša enako kot tabela.

Glede uvoza pa ti ne bi znal povedati... najbolje, da poizkusiš na omejenem, prototipnem, delu podatkov.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Iz starega sheeta sem v novega minimiziral število stolpcev. Najlažje je bilo s formulami.

Dodatno bom pa imel še cca 4 kodirne tabele s katerimi sem se znebil 10 stolpcev. Upam, da bo zdaj manjše.

Bom testno probal uvozit z ali brez formul.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Na bazo x 30 seveda.
grin1.gif

Imel sem precej podvojenih polj. V smislu št. artikla ime artikla...pustil samo številko in dodal novo tabelo šifrant_artikli. enako pri še enem polju. Imel sem tudi 6 stolpcev, ki sem jih lahko skrajšal na enega in dodal novo tabelo šifrant_nekaj... vglavnem po stolpcih skrčil tabele kar se je dalo. Vnesel 1 excel, pobrisal vnose, popravil definicije (dolžina teksta, integer itd...). Potem pa vnašal bazo po bazo in sproti stiskal repair and compress. Na koncu je še vedno velika baza, ampak precej manjša.