Access input form s submit gumbom

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
Zdravo,
v Accessu bi rad naredil tak input form, da bi se record zapisal v tabelo šele po kliku na npr. submit gumb in ne takoj, ko uporabnik izpolni neko polje.
Kakšen pristop naj uporabim? Obstaja kakšna preprosta rešitev?
hvala in lp!

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Formo veži na začasno tabelo, potem s klikom prenesi iz začasne v pravo, začasno pa izprazni.

LP

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Zakaj začasna tabela? Saj ni nujno v formi polje vezati na tabelo. Ko kreiraš ta input form, samo dodaj besedilno polje (text field), ki ni povezan nikamor zraven pa gumb s katerim vpišeš podatek iz polja v želejno tabelo. Če gumba ne pritisneš se pač vpisani podatek izgubi.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Zato, ker imam glede na vprašanje občutek, da nima ravno veliko pojma o Accessu.
Zato mislim, da mu bo ta način razumljivejši, ker večina uporabnikov Accessa vsaj približno pozna delovanje Queryjev.
Če vpiše v začasno tabelo, lahko s klikom (s Queyjem) prenese v pravo tabelo ali pa izbriše iz začasne.
Pa še lažje mu bo nadgrajevati z obstoječimi podatki iz drugih tabel.
Tako bo po moje tudi lažje ugotovil kako in kaj se pri teh ukazih dogaja.
Lahko pa mu predlagam tudi vpis v tabelo s pomočjo direktno pisane kode, kjer pa bo še bolj izgubljen.

LP

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
Hvala za predloge. Res nimam preveč pojma o Accessu, ampak zadevo kot jo je predlagal EdZed bi znal skupaj spravit. Z mojim prvim vprašanjem sem hotel preveriti, da slučajno ne obstaja kakšen zelo preprost način, ki ga ne poznam in bi potem po nepotrebnem imel delo s pisanjem kode. In če smo že pri kodi, verjetno se mi najbolj splača narediti z ADO vmesnikom? (nevem, če je ta podatek pomemben, lahko se zgodi, da bo več uporabnikov hkrati želelo pisat v tabelo na mrežnem disku)
tnx & lp!

Podobne teme