Absinth; kje, katero, po koliko

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.451
7.148
113
pri taščici
Kje, kakšen in po koliko kupujete absinth.
Kakšen se vam zdi "slovenski" Supreme?

Sicer vem da spada tole bolj med gurmane, ampak dvomim da tole množiæno uživajo gurmani.
Lahko pa se kasneje prestavi tja

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
v mercatorju, mislim da okoli 15€
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.832
559
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Samo to pol kaka domačica ne? Ker tudi čehi tega z THC-jem ne smejo prodajati v trgovinah.
O ja domačica, domačica en lokalni kmet to toči kot se jaz spomnim. Pa to se ga ne pije na eks amapk meša ali cuza/zažge na kocki sladkorja pa največ tri štamprleje ker potem si
stupid-1.gif
Tisto flašo mamo pa tud glih za pol leta pa četudi nas pije 20 ker večina prvič proba potem pa drži varnostno razdaljo in scuza enega in zaliva z ljudskimi pijačami (borovničke, vodka...)

A nimamo mi pelinkovca v podobni kategoriji?

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Pri nas se mi zdi, da večinoma prodajajo neke češke ali poljske zvarke.
Pred časom sem v Intersparu kupil eno steklenico zgolj zato, da sem prišel do 'originalne' žličke za sladkor (ki jo je bye the way hudičevo težko najti v trgovinah kjerkoli v evropi)

Sicer pa v Torri'd Europa v Trstu dobiš francoski LA FEE ABSINTHE , ki je menda med boljšimi.
logobg.jpg

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Vsake toliko si ga kupim na Češkem. Po 20 eur za flašo, baje največja vsebnost thujona na liter v EU.

Zelena Muza od Delisa
nahrung002.gif

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Na flaši je deklarirano 10mg/liter, po besedah poznavalca pa dosti več. 10mg/liter je max dovoljena vsebnost na češkem.

Vem da obstajajo v evropi tudi po 30mg in več.

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Res je, predpisana omejitev je 10mg/lit v alkoholnih pijačah, in velja za področje EU.

V bitter-jih (recimo Underberg, Cynar) pa je omejitev 35mg/lit....

Menda pa količina thujona za 'pristnost' absinthe-a niti ni pomembna.