a tale vikend se vsi mislijo pobiti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa tudi zato ker ja, če sebe ubijem, sem pač sebe ubil. Če pa se kaj zgodi zaradi mene, pa nekdo umre (jaz pa recimo ne), je pa to celo sranje ... V glavi, ne samo pravno. Vsaj zame.
Torej hočeš povedat, da če se boš skantal, boš 100% samo sebe pokopal. Ne bo nihče prišel nasproti, ali pa nekdo ob cesti ali karkoli že
In sedaj naslednje vprašanje (namreč na gornje ne moreš odgovoriti z DA). Kdo ti daje pravico, da so tvoji bližnji pomembnejši (namreč očitno zaradi njih voziš počasneje) od nekoga, ki se bo morda znašel na nepravem kraju ob nepravem času in ga boš ti ubil?
confused-1.gif
Kdo mi daje pravico, da so ki moji bližnji pomembnejši od ostalih? Nobeden, ampak tako je. Če bi moral recimo izbirati med življenjem bližnje in vseh ostalih slovencev, naj vsi ostali slovenci pač umrejo. Jebiga, tako je.
Sem se pa sicer malo nerodno izrazil. Nisem namreč mislil na to, da bi jaz nesrečo povzročil, ampak na rezervo, s katero se vozim in ki mi je že precejkrat omogočila, da sem rešil, ko je nekdo drug zaj... - tudi smrtno nevarne situacije. In ko sem v avtu sam, imam manj rezerve, kot če imam koga zraven. Ker bi si pač težko oprostil, da bi ga lahko rešil, če bi imel več rezerve ... Naredit napako, s katero povzročiš nesrečo ali pa ne rešit situacije, ki bi jo lahko (pa čeprav jo je izzval nekdo drug) - to je zame osebno dokaj enakovredno (ne pri dosojanju krivde, temveč pri ocenjevanju "opravljenega dela" za volanom). V obeh primerih nisi vozil optimalno.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Od, kar so kazni povišal so tud še bolje besni vozniki postal, ne moreš vrejt naredim 50 km in so drugi vozniki res ene šlampaste kure (najraje bi se zaletaval, vozjo po sredini, prehitevajo tam, ko je nepregledno, na ac se vključujejo, kar po vseh možnih pasih, čez debelo črto tik pred priključitvijo, izsiljujejo,....)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
vidis to ti dam cisto prav. in taisti vozniki potem zatrjujejo, da sem jaz nestrpen, ker nimam rad muslimanov, ciganov in podobno
sprasujem se.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
vidis to ti dam cisto prav. in taisti vozniki potem zatrjujejo, da sem jaz nestrpen, ker nimam rad muslimanov, ciganov in podobno
sprasujem se.gif
Malce off. Včeraj sem na veliko poslušal od taksista, da se gre človek lahko ustrelit, če pride v kolono za kakšnim Indijcem ali Kitajcem. Ker vozijo konkretno pod omejitvijo in pa nalimani na sprednji šipi, tako da ne vidijo čisto nič okrog. Je bilo prav zanimivo, ker taksist je bil.............................. Pakistanec
grin1.gif
.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mater si smotan. Kdo trdi, da je treba prepovedati vožnjo motorjev??????????????
To si si sam omislil in tebi tako ljuboi posplošuješ.

Pisal sem o stržjih omejitvah za vožnjo težjih motorjev. O izrazitih kaznibh za težje kršitelje, predvsem pa o tem, da motor združuje dve slabosti:

1. cenovno je prej dopstopen kot res soliden avto
2. hitro dosežeš kategorijo, kjer lahko voziš tudi najmočnejše motorje

Rezultat je, da na premočnih motorjih visi preveč mulcev ter neizživetih 30-letnikov, ki brez resnih vozniških izkušenj, kaj šele konkretnega treninga varne vožnje, ogrožajo sebe ter vse ostale, mimo katerih divjajo z dvakrat višjo hitrostjo od dovoljene. Poleg vsega tega pa še policija puisti motoriste pri miru. Na radar jih itak ne lovi, slediti jih ne sme, skratka so nad zakonom. Pa še takrat, ko spoznajo zakone fizike in se razkantajo ob kombiju ali grdi obcestni ograji, se vsem smilijo in vse drugo je krivo za njihovo smrt, le njihova neumnost in aroganca ne.
Če je folk zabit, ga je treba prizemljit s predpisi in njihovim izvajanjem.
Jaz se imam po cesti pravico voziti tudi s traktorjem. Zanimivo, a ne? Mogoče je problem, da se jaz vozim 20 na uro, omejitev je 90, za mano pa v ovinek pridivja 25 letni lastnik Yamahe s 170 na števcu. Po vsej verjetnosti me bo nabil v rit in se ubil, prehitel in zdrvel v ograjo ter se ubil ali pa čelno trčil v nič krivega nasproti vozečega. Kdo je zdaj norec pri tej zgodbi? Jaz vidim le enega - motorista ter od države pričakujem, da jim bo močno otežila in podražila takšna izzivanja usode.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tvoje ideje niso dobre ker bi bilo isto kot z dobrimi avtomobili bi jih vozili samo bogatasi. Edina stvar bi bila da bi lepo namesto kazni dobil prisilno delo bi se vsi umirili. Ker kdo danes se divja - mularija brez prihodkov ki kazni itak ne placajo pa se trgati jim nemorejo nikjer, pa tisti z debelimi denarnicami ki jim dol visi za kazen. Srednji sloj prebivalstva pa vozi kar po omejitvah.

LP

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ker sem zadnji...

Malce več represije pa bi se zadeve konkretno popravile.

Naj postavijo kontrolo na stari cesti proti morju (oz. kakša druga podobna lokacija), nekaj policajev s heklerji v roki ter popolno opremo, zraven pa nekaj navadnih. Motoriste izločati iz prometa, kontrola vinjete, šasije, izpita, ustreznost motorjev. Kar ne štima, takoj zaplenit, kazen ter zapor. Bi se hitro poštimale zadeve, tako pa je kot je.
Ideja velja tudi za dirkače v avtomobilih.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ok, v tisti izjavi,ce si kolckaj funkcionalno pismen, se razbere da si proti prodaji, ce pac ne stekas zakaj je dovoljena prodaja...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ja pa kaj zdej, a to novico moreš sedaj po vseh "oddelkih" objavt? Pač je šel, "neprilagojena hitrost" !
smile-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
sem pobrisal v enem drugem odseku in objavil tukaj
si neprespan da si tečen???

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
splozka cesta je :S

cesta ni vec spolzka, zjutraj je bila prav prijetna voznja v nalivu. prevrnjen avto sem pa 120%, da je bil alkohol. upam, da se je fental.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Evo... tipičen primer potencialnega zmazka na cesti.

Citat:
Odločam se za nakup sport motorja...Zanima me kaj mi priporočate, glede na to da bom nov motorist (imel sem gilero CX pred 10.leti, potem nisem več vozil motorja)? Sem tudi precej velik 192cm. Gledam za 600 ccm, novejši od letnika 2001 do 4000eur.

To je quotano iz motorističnega dela foruma. Torej... nov motorist pa že kar takoj na cestaka. Bravo
bonk.gif