A taborniki niso več tisto, kar so bili?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
Koliko imate nekateri povedati čez vse kar predstavlja RKC. Za Slovence se je naredilo v zadnjih 60 letih več škode kot prej v 1000 pa o tem raje molčite. Pač eni so skavti drugi pa taborniki, in če koga moti da tudi sodelujejo med seboj je enostavno bedak.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Potem pa imamo še tukaj Zvezo katoliških skavtov Slovenije, ki pa so po moje malo čez les. Sestanke imajo v kakšnem župnišču (taborniki na osnovnih šolah, lasnih prostorih ali naravi), imajo neke maše in pridiganja, katoliške igrice itd.
Oh, boy...
Ste vi isto pomislili kot jaz?
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Nekaj sem iskal in na uradni strani našel: Zveza tabornikov Slovenije je nacionalna skavtska organizacija.

Skavti pa vemo kdo so.

Če si član neke organizacije se moraš tudi ravnati po njenih pravilih.

Njihov 2. zakon zvestobe.

Ko sem bil pred +25-imi leti pri tabornikih, nas niso posiljevali z nobenimi komunističnimi idejami, zdaj pa izgledda je obratno.

Ali se pač motim?

Mogoče, glede na to, da med tabrniškimi zakoni nisem našel nič podobnega
http://www.scout.si/index.php?id=10

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Za Slovence se je naredilo v zadnjih 60 letih več škode kot prej v 1000 pa o tem raje molčite.
Seveda se že veseliš utemeljitve te misli, kajne?
write.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.566
5.129
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:Taborniki in skavti so nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi mladini, ampak ne, že vidim, kako eni tastari rečejo svojim otrokom: ne, ti pa že ne boš šel h skavtom, ker so cerkveni. In tako se potem vse skupaj naprej prenaša. Dvomim, da se skavti in taborniki grdo med sabo gledajo potem. Vem pa iz druge roke, da je zdravo rivalstvo med njimi.
V Sloveniji imamo nekaj, kar na tem področju nimajo praktično nikjer drugje na svetu. Imamo možnost izbire med dvema skavtskima organizacijama. Ampak to spet ni dobro za nekatere. Zakaj bi pa imeli izbiro, če je v časih Juge ni bilo in smo vsi lepo živeli?
Jaz vidim, da otroci pri skavtih v naši občini zelo uživajo, tudi kdaj kaj pametnega naredijo za kraj in so praktično edina mladinska organizacija, ki deluje brez pomoči odraslih in ima spodobne rezultate. Tudi župnik se nekako nima časa in volje ukvarjati z njimi in najbrž je tako tudi bolje. O tabornikih ne vem, če pri nas še so. Bili so pa pred 20-imi leti. Ampak te reči so take: mladi (do 24 let) za še mlajše in če izpade ena generacija voditeljev, je v kraju z nekaj tisoč prebivalci vsega konec za vedno.