A so se avtomobilska zavarovanja pocenila?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Sicer pa mi je ta kasko fullll brezvezen, bi rade volje šel k bilo kateri zavarovalnici ki bi mi zavaorvala avtomobil proti kraji vendar brez kaska...
Vzameš kasko z najvišjo odbitno franšizo.

Mhm in potem mi odbijejo celih 300€ od predhodnih 1800 z 1% odbitno a ne? Da grem v to opcijo mi morajo vsaj 500€ znižat zavarovanje... Velja pa odbitna samo če povzročim prometno in sem kriv a ne? Kraja, vandalizem in ostalo sranje ni odbitne ali...?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Morda sicer nimam več aktualnih pogojev, ker so se v zadnjem letu spreminjali, ampak vseeno ...
Po "mojih" pogojih imajo vsa kritja iz splošnega kaska obračunano dogovorjeno odbitno franšizo. To so že pogoji, ko so naravne nesreče prešle v delni kasko, splošni kasko pa krije le:
- promet in mirovanje,
- dejanja tretjih oseb,
- posebni dogodki.
Na te tri sklope je (kot že rečeno) po mojih pogojih obračunana dogovorjena odbitna franšiza.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Meni je šlo osnovno (AO) za skoraj 25% dol, finta je pa samo ena .. triglav ima nove zavarovalne razrede in če imaš ravno prav konjev se kar pozna pri ceni (recimo 110kW, 135kW). Nekaj pa prinesejo razni popusti ki jih sedaj dajejo za vsako malenkost ... meni je všeč popust za podalšanje zavarovanja preko spleta!
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Morda sicer nimam več aktualnih pogojev, ker so se v zadnjem letu spreminjali, ampak vseeno ...
Po "mojih" pogojih imajo vsa kritja iz splošnega kaska obračunano dogovorjeno odbitno franšizo. To so že pogoji, ko so naravne nesreče prešle v delni kasko, splošni kasko pa krije le:
- promet in mirovanje,
- dejanja tretjih oseb,
- posebni dogodki.
Na te tri sklope je (kot že rečeno) po mojih pogojih obračunana dogovorjena odbitna franšiza.

V lanskih pogojih splošnega kaska odbitne franšize za dejanje tretjih oseb NI, prav tako ni odbitne za manifestacije ter pomoč osebam v nereči ali nekaj takega...