A se da kako pohitriti powerpoint?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ko se spomnim starih časov je powerpoint šibal tako kot je treba. Klik, naslednji slide, klik, naslednji...brez laga. Zdaj pa res popizdevam ob vsaki prezentaciji, ki ima več kot 10 slajdov. Klik...laaaaaag....in pokaže vsebino.
bonk.gif

Mašina je dovolj močna: i7 CPU, 8GB rama, SSD....

OS: Win 8.1, Office 2013 - vse legalno, brez piratskih verzij.

Kakšna elegantna rešitev?
confused-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jaz sem vedno exportal prezentacijo v PDF in potem v npr, Foxit Readerju-u predstavil zadevo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Predstaviti ni problem, dam v PDF ponavadi. Problem mi je urejati, ker mi gre za klikanje in prikaz slajdov, ki jih hočem urediti, mnogo preveč časa. Kot bi delal na 10 let starem PCju. Možgani in prsti mi delajo hitreje, kot powerpoint renderira slajde.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
nenavadno, sicer ga že dolgo ne uporabljam več, zato zgolj nekaj idej:

ali je mašina v power saving mode-u? recimo prenosniki "znajo" varčevat z energijo in zmanjšajo gigaherze, da še renderiranje spletnih strani a-la alter začne povzročat težave

kakšne so performance nastavitve za grafično kartico? velja podobno kot pri prvi točki, plus v primeru dveh kartic lahko ppt nastaviš, da deluje s "ta močno", ne z integrirano, kar je verjetno privzeta nastavitev

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Hm.... možno, da vem v čem je problem. V template-u, ki ga v 99% uporabljam za powerpoint. Očitno je nekako zahteven ali neoptimiran, da vse šteka. Če odprem prazen pptx, vse leti kot je treba.