a obstaja kaka uredba o napredovanjih?

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Zakaj to pišeš na forum? Stopi do direktorja/direktorice in mu razloži isto. Nismo več u socializmu da ti kar nekaj pripada...povej zakaj misliš da bi imel večjo plačo. Če bodo rekli ne, boš vsaj vedel zakaj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
valda da sem đek, če pa mam edini izobrazbo na papirju. ustreza mi tako plača kot tudi delo, ampak mislim da mora bit neka razlika med nami đeki in bebci, ki niso sposobni naredit šole. ne gre za dnar, ampak za princip, da sem jaz več kot oni, ker delamo itak vsi isto dobro oziroma slabo, odvisno kak gledaš. gre za državno firmo. in ja, menim, da mi zaradi izobrazbe pripada povišica, kaj pa je to slabega?

Če si stalno na istem delovnem mestu, za katerega ti prej niso težili z izobrazbo, potem ne vem zakaj bi ti zdaj plačevali več če jo imaš, je pa ne rabiš. Vzemi diplomo in išči bolj zahtevno delovno mesto pa je.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
nočem kokodakat na vrhu gnoja, čisto dovolj kokodakam na vznožju kupa. odgovornosti ne rabim in si je ne želim. želim pa več denarja zato, ker sem s 7. stopnjo VEČ kot sodelavci s 5. no, v bistvu je tako, tak malo, ko jaz delam, tak malo me itak ne morejo plačat.
zdaj pa pazi keč. delodajalcu bi se splačalo dat tistih 100 evrov več neto za mojo plačo, ker bi jaz bolj pristopil k delu in deloval v dobro delovnega procesa. tako pa ker sem po plači izenačen z nižje izobraženimi kadri, se mi pač ne da in ne dam nobene dodane vrednosti firmi. v državnih firmah se pač to da. zato sem pa vprašal, če lahko jaz direktorici predložim kaki akt, po katerem mi bi naj dala plačo primerno izobrazbi.
ampak ti si pač tako kot večina državnih podjetij trd in tup v glavi, pa ti take stvari ne potegnejo. zakaj bi jaz, kot višje izobražen delavec, delal bolje in učinkviteje kot sodelavci, če smo plačani isto. meni je lažje lenarit ...
ker pogajat se za boljšo plačo v državni službi je kot boj z mlini na veter ... je pa res, da bi mene težko nadomestili. ampak to lih ni neki "asset".
Samo fak, to je prevladujoč način razmišljanja v državnih firmah.
Bom šel postopoma:
Citat:
odgovornosti ne rabim in si je ne želim. želim pa več denarja zato, ker sem s 7. stopnjo VEČ kot sodelavci s 5. no, v bistvu je tako, tak malo, ko jaz delam, tak malo me itak ne morejo plačat.
Gamad ciganska, ne bi več odgovornosti, a plačo pa bi več a? In ti misliš, da sedaj, ko pa imaš diplomo si pa kaj več od kolegov? Mater si smešen. Delaš isto in bi več, ker imaš diplomo. Loool. Da ne govorimo, da se na koncu hvališ, da itak nič ne delaš...
Citat:
zdaj pa pazi keč. delodajalcu bi se splačalo dat tistih 100 evrov več neto za mojo plačo, ker bi jaz bolj pristopil k delu in deloval v dobro delovnega procesa. tako pa ker sem po plači izenačen z nižje izobraženimi kadri, se mi pač ne da in ne dam nobene dodane vrednosti firmi.
A to, da bi se pa ti najprej izkazal, da si res tako ultra sposoben (sploh sedaj z diplomo) in potem morda kaj pokasiral pa ne gre? Torej, najprej ti je treba rit zafilat, pol boš pa morda kaj dal od sebe. Mater ej, da bi to bral o svojem podrejenem, naslednji trenutek gledam za novim zaposlenim in temeljito premislim, če si sploh zasluži plačo katero ima in če ne mu gre naslednji trenutek plača dol, če bi pa kaj sikal gre pa na cesto.
Citat:
v državnih firmah se pač to da. zato sem pa vprašal, če lahko jaz direktorici predložim kaki akt, po katerem mi bi naj dala plačo primerno izobrazbi.
Nimaš jajc, da bi stopil do nje brez neke zaslombe in ji povedal, da si ultra sposoben in si zaslužiš tistih 100 EUR več? Aja, morda pa ona misli, da si en voluhar, kateri nič ne dela, saj se ti itak nič ne da, a ne? Pol rabiš pa nek akt, da bi kaj dosegel. Looool. Sposobnež pa tak, zgolj lolek bi jaz rekel.
Citat:
ampak ti si pač tako kot večina državnih podjetij trd in tup v glavi, pa ti take stvari ne potegnejo. zakaj bi jaz, kot višje izobražen delavec, delal bolje in učinkviteje kot sodelavci, če smo plačani isto. meni je lažje lenarit ...
Točno tako, tipičen krog. Lenarim, ker sem malo plačan in se smilim sam sebi in pizdim čez vse druge, saj so oni krivi. Le ti sam ne. Tipičen slovenski voluhar.
Drugače pa, pridne in zavzete se vedno opazi. Če ne nadrejeni pa stranke, partnerji, itd. In ko se razgledaš okrog po novih izzivih, ti ni treba daleč gledat. Ampak to tvoji leni glavi ne pride na pamet, a ne?
Citat:
ker pogajat se za boljšo plačo v državni službi je kot boj z mlini na veter ...
Kaj je pussy, a v gospodarstvo pa ne bi šel? Saj si ultra sposoben, sem prepričan, da bi takoj dobil x2 plačo? Samo tam, ne bi imel časa takih neumnosti pisat, ker bi moral delat, ali pa bi po kratkem postopku pobral šila in kopita.
Citat:
je pa res, da bi mene težko nadomestili. ampak to lih ni neki "asset".
Loooooooooooooooooooool. Kaj se pa ti farbaš... To sem tudi jaz mislil v svoji prvi službi, pa mi je takrat starejši izkušen gospod povedal, da ko to misliš je že zdavnaj mimo čas, da zamenjaš službo. Ko sem sam šel je sicer zadeva tam malce obstala, ampak zrušilo se ni pa totalno nič in je vse laufalo naprej. Tako da, čim prej si nehaj delat utvare, da si nenadomesljiv.

Še komentar na tole:
Citat:
vedno gre za dnar.... Ko sem bil mlajši sem tudi sam mislil da ne gre samo za dnar ampak tudi za veselje do dela ......itd, z leti pa spoznaš da gre samo in izključno za ........
Mnjah, morda sem še premlad, ampak sam nisem prišel do tega. Dejstvo, da zjutraj vstaneš in veš, da te čaka naporen delavnik, a delavnik v katerem uživaš, je po mojem mnenju prekleto vredno.

V glavnem, kar lahko rečem je zgolj gamad voluharska, kar me pa še najbolj boli je pa to, da se taki plačujejo iz mojih prispevkov.

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ej za tale post si zaslužiš 5*

Glede avtorja teme pa
bonk.gif

Višja plača samo zaradi izobrazbe
hysterical-1.gif
, glede na vse tvoje zapisano, si ne zaslužiš minimalca. Sicer te ne poznam in je realnost morda čisto drugačna, ampak sem dokaj prepričan da se v svoji oceni nisem zmotil prav nič.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
fantje lepo bentite čez državno zaposlene.
no, kar lepo počasi.
saj sem napisal. odgovornosti noče, ker je ne rabim, ni se mi treba borit za kruh, plačo imam, pa če delam dobro in veliko ali pa malo in slabo. trudim se, kolikor je nujno potrebno, nič pretiranega, v bistvu počakam, da mine 8 ur in grem domov. isto kot večina sodelavcev.
tudi če delam bolje, tega noben ne prepozna, zakaj bi se torej trudil več ...
edino, kar me zanima je, če obstaja kaki akt, ki zapovedije, da moram zaradi višje izobrazbe dobit več denarja.
ker pretegnil se v državni firmi brez več denarja prav gotovo ne bom, pa če zažiram državni proračun al pa ne vem koga še vse (lačno afriko na primer). pač, eni smo se znašli,s edimo na državnem denarju in jebe nam se ...
poglejte, ustanovit svoje podjetje ni nobena muka, laufalo bi, brez skrbi, imam pač takšna znanja, samo zakaj bi se trudil, če mi davkoplačevalci dajejo plačo vsaki dan.
pa ne zdaj narobe razumet, še veliko več zajedalcev je v tej državi, ki potegnejo mojo plačo krat 2, 3, 4 ...
pa nimajo otrok tako kot jaz, recimo. vlečejo keš samo zase.
jaz bi pa rad, da direktorica reče, glej urban, ti si faca, delaš enako kot vsi, ampak ker imaš izobrazbo, znamo tvoje (ne)delo bolj cenit, kot (ne)delo ostalih in ker te res želimo zadržat, ker imaš edini izobrazbo, ti damo 100 evrov več.
ti pa nam prosim pokaži, če si jih zaslužiš ...
in pol bi jaz rekel. KAJ? s temi nesposobneži me enačite? ostajam samo zato, da vam dokažem, da sem boljši. in bi pritisnil na plin in pokazal, da jim ne bo žal, da so mi dali več denarja ... ker si ga zaslužim. ampak hočem, da oni to uvidijo prvi. ne pa da jim jaz to pokažem. catch my drift? delodajalec mora vedet kaj ima, ne pa da mu jaz, kot podrejeni to pokažem.
daj mi keš, pa bom delal več kot ostali. če pa ne, pa boli me briga. jaz plačo itak dobim, pa če delam al pa ne, pa če delam dobro al pa slabo ...
a je zdaj bolj jasno.
ampak takšen je pač državni nabor.zato pa pazite, kaj boste volili v prihodnje, ker dokler bo tako, se bom jaz in meni podobni vozili na brezplačnem vlaku ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Bomo videli, če bo kriza še malo bolj pokazala zobe. Slej ko prej bo potem treba tudi po državnih podjetjih in upravi počistit. Pa bomo potem videli, če boš še tako prepričan v zajedanje ostalih za nedelo.
Samo fak, mene bi bilo sram se javno hvalit, da nič ne delam in hkrati vlečem državno plačo za nedelo. Vidim, da eni nimajo problema s tem.
V glavnem, moje mnenje je, da si točno tam, kjer si zaslužiš. S previsoko plačo, da ne bo pomote.

Drgač, pa jaz sem tudi mnenja, da bi mi moral delodajalec povišat plačo, zato ker imam sedaj višji obrok fafinga za bimerja, ampak če pridem od svojega delodajalca s tem predlogom se bo najprej vprašal, če ima sploh umsko sposobno osebo na tem delovnem mestu.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
fantje lepo bentite čez državno zaposlene.
no, kar lepo počasi.
saj sem napisal. odgovornosti noče, ker je ne rabim, ni se mi treba borit za kruh, plačo imam, pa če delam dobro in veliko ali pa malo in slabo. trudim se, kolikor je nujno potrebno, nič pretiranega, v bistvu počakam, da mine 8 ur in grem domov. isto kot večina sodelavcev.
tudi če delam bolje, tega noben ne prepozna, zakaj bi se torej trudil več ...
edino, kar me zanima je, če obstaja kaki akt, ki zapovedije, da moram zaradi višje izobrazbe dobit več denarja.
ker pretegnil se v državni firmi brez več denarja prav gotovo ne bom, pa če zažiram državni proračun al pa ne vem koga še vse (lačno afriko na primer). pač, eni smo se znašli,s edimo na državnem denarju in jebe nam se ...
poglejte, ustanovit svoje podjetje ni nobena muka, laufalo bi, brez skrbi, imam pač takšna znanja, samo zakaj bi se trudil, če mi davkoplačevalci dajejo plačo vsaki dan.
pa ne zdaj narobe razumet, še veliko več zajedalcev je v tej državi, ki potegnejo mojo plačo krat 2, 3, 4 ...
pa nimajo otrok tako kot jaz, recimo. vlečejo keš samo zase.
jaz bi pa rad, da direktorica reče, glej urban, ti si faca, delaš enako kot vsi, ampak ker imaš izobrazbo, znamo tvoje (ne)delo bolj cenit, kot (ne)delo ostalih in ker te res želimo zadržat, ker imaš edini izobrazbo, ti damo 100 evrov več.
ti pa nam prosim pokaži, če si jih zaslužiš ...
in pol bi jaz rekel. KAJ? s temi nesposobneži me enačite? ostajam samo zato, da vam dokažem, da sem boljši. in bi pritisnil na plin in pokazal, da jim ne bo žal, da so mi dali več denarja ... ker si ga zaslužim. ampak hočem, da oni to uvidijo prvi. ne pa da jim jaz to pokažem. catch my drift? delodajalec mora vedet kaj ima, ne pa da mu jaz, kot podrejeni to pokažem.
daj mi keš, pa bom delal več kot ostali. če pa ne, pa boli me briga. jaz plačo itak dobim, pa če delam al pa ne, pa če delam dobro al pa slabo ...
a je zdaj bolj jasno.
ampak takšen je pač državni nabor.zato pa pazite, kaj boste volili v prihodnje, ker dokler bo tako, se bom jaz in meni podobni vozili na brezplačnem vlaku ...
bonk.gif

stupid-1.gif

hysterical-1.gif

s takim razmišljanjem boš nekega dne ostal na cesti brez najmanjše možnosti, da boš kje dobil kaj boljšega kot pa praznjenje smetnjakov

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Točno tako.
Samo on je nenadomestljiv in se mu to ne more zgodit.
hysterical-1.gif

Mu pa lahko dam kontakt ene osebe v banki, katera je bila tudi prepričana v trdnost službe in svojo nenadomestljivost. Po šestih mesecih na zavodu ima sedaj rahlo drugačno mnenje.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
29
28
Ljubljana
Ja pa tudi šef in direktorica razmišljata točno diametralno nasprotno kot ti!
Pravita, POGLEJ GA LENUHA, 7.STOPNJO IMA PA SE MU NE DA PREMAKNIT RITI IN POKAZATI KAJ VEČ KOT OSTALI S PRECEJ NIŽJO IZOBRAZBO! Kaj naj narediva? Ah, pustiva ga tu, se bo že naveličal in odšel! Pokazati pa tudi nima nič več kot ostali!

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
eh, ne da se mi več.
pač, v naši firmi vsi približno enako (ne)delajo, eni so celo nesposobni, pa jim noben nič ne morem, kruh je varen, zato sem še tu. ko bo pač treba, bom pa šel na svoje. če se bo to sploh kdaj zgodilo, do takrat pa se bom pač vozil na zastojn vlaku. dnarja mam zadost, več ne rabim, trudil se ne bom (pre)več, če bo kdo prepoznal moj talent, ga bom vnovčil, do takrat pa ...
ajde, hvala za odgovore, zaradi mene zaklep teme in brisanje ...
lp

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Tudi jaz sem se skozlala ob tvojem zadnjem postu. Čestitke.
crazy1.gif
Ni čudno, da je država v krizi, če mularija razmišlja kot ti. Nočem odgovornosti, delam skrajno malo, se ne pretegnem, a zarad enga spizdjenga papirja hočem višjo plačo. Grow up.
Je pa res, da recimo v javni upravi še vedno zelo trzajo na te papirje, pozabmo sposobnosti. Ampak to je že zgodba zase.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz...

Kriza je takrat ko se zares trudiš, dosegaš maksimume, prekosiš samega sebe... Nadrejeni pa tega ne nagradijo.
In točno tako je v večini slovenskih podjetij. Na žalost.

Hvala bogu sem na "varni strani" kar se tega tiče - v podjetju, kjer so medsebojni odnosi na konkretno višjem nivoju... In ja, tako človek dela z užitkom in z veseljem pride zjutraj v službo. Pa ni zmeraj vse v denarju...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
v principu te razumem
to je težava naše miselnosti in ta je žal ukoreninjena v vseh vejah naše družbe
največja težava je v tem kar si napisal "eni so celo nesposobni, pa jim noben nič ne more". in najhuje je še to, da so na vodilnih položajih in v državnih podjetjih.
v zasebnih - razen v delniških, ki pa si pri nas itak družbena - se to hitro uredi
lepo uživaj, pa naredi še magisterij in doktorat.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
eh, ne da se mi več.
pač, v naši firmi vsi približno enako (ne)delajo, eni so celo nesposobni, pa jim noben nič ne morem, kruh je varen, zato sem še tu. ko bo pač treba, bom pa šel na svoje. če se bo to sploh kdaj zgodilo, do takrat pa se bom pač vozil na zastojn vlaku. dnarja mam zadost, več ne rabim, trudil se ne bom (pre)več, če bo kdo prepoznal moj talent, ga bom vnovčil, do takrat pa ...
ajde, hvala za odgovore, zaradi mene zaklep teme in brisanje ...
lp

200px-Water.vole.arp.jpg

Ce bo kdo prepoznal TVOJ talent? Jebemtis, delovnih navad ravno nimas, koristen tudi ocitno nisi - v privat firmo bi bil ze pred vrati. :S

Taksnega egortipa pa se ne. On je studiran, zato bi zdaj visjo placo.
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Nene, nisi razumel, on je bolj sposoben od ostalih sodelavcev, čeprav nedela isto kot ostali.
grin1.gif

Šef pa naj potem voha, da tip je pa car, samo len je ko ....

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ajd, recimo da sem jaz tvoj delodajalec.

Povej mi en pameten razlog zakaj naj ti dam večjo plačo kot ostalim, če je tvoja produkcija enaka vsem ostalim. Verjel ali ne, izobrazba tukaj ne igra nobene vloge. Dandanes ima lahko vsaki "papak" diplomo in 7 stopnjo. Tako da to ni nek mejnik oz. razlog za povišnico.

In tisto jamBranje, prvo višja plača, kasneje se bom pa potrudil da bom povišal produkcijo, v kapitalizmu ne velja. Najprej rezultati, kasneje pa nagrada.

Sicer pa če meniš, da si tako hudo sposoben in da firma brez tebe ne more obstati nebi rabil nobene uredbe o napredovanjih, ker bi ti jih sami ponujali. Če ne tvoja matična firma, konkurenca gotovo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz sem tudi delal delo s 5. stopnjo, pa potem diplomiral in imam sedaj 7. stopnjo. Ampak ker se ni nič spremenilo, nisem šel rečt šefu v firmi, ka katero delam, dej več keša.

Namesto tega sem pripravil rešitev, ki zniža stroške firme. In po 2 mesecih reče šefe: "Če hočeš višjo plačo, moraš samo rečt.".

In tudi bom ...
smile-1.gif

LP,
PIC