Citat:
Uporabnik markoman pravi:
nočem kokodakat na vrhu gnoja, čisto dovolj kokodakam na vznožju kupa. odgovornosti ne rabim in si je ne želim. želim pa več denarja zato, ker sem s 7. stopnjo VEČ kot sodelavci s 5. no, v bistvu je tako, tak malo, ko jaz delam, tak malo me itak ne morejo plačat.
zdaj pa pazi keč. delodajalcu bi se splačalo dat tistih 100 evrov več neto za mojo plačo, ker bi jaz bolj pristopil k delu in deloval v dobro delovnega procesa. tako pa ker sem po plači izenačen z nižje izobraženimi kadri, se mi pač ne da in ne dam nobene dodane vrednosti firmi. v državnih firmah se pač to da. zato sem pa vprašal, če lahko jaz direktorici predložim kaki akt, po katerem mi bi naj dala plačo primerno izobrazbi.
ampak ti si pač tako kot večina državnih podjetij trd in tup v glavi, pa ti take stvari ne potegnejo. zakaj bi jaz, kot višje izobražen delavec, delal bolje in učinkviteje kot sodelavci, če smo plačani isto. meni je lažje lenarit ...
ker pogajat se za boljšo plačo v državni službi je kot boj z mlini na veter ... je pa res, da bi mene težko nadomestili. ampak to lih ni neki "asset".
Samo fak, to je prevladujoč način razmišljanja v državnih firmah.
Bom šel postopoma:
Citat:
odgovornosti ne rabim in si je ne želim. želim pa več denarja zato, ker sem s 7. stopnjo VEČ kot sodelavci s 5. no, v bistvu je tako, tak malo, ko jaz delam, tak malo me itak ne morejo plačat.
Gamad ciganska, ne bi več odgovornosti, a plačo pa bi več a? In ti misliš, da sedaj, ko pa imaš diplomo si pa kaj več od kolegov? Mater si smešen. Delaš isto in bi več, ker imaš diplomo. Loool. Da ne govorimo, da se na koncu hvališ, da itak nič ne delaš...
Citat:
zdaj pa pazi keč. delodajalcu bi se splačalo dat tistih 100 evrov več neto za mojo plačo, ker bi jaz bolj pristopil k delu in deloval v dobro delovnega procesa. tako pa ker sem po plači izenačen z nižje izobraženimi kadri, se mi pač ne da in ne dam nobene dodane vrednosti firmi.
A to, da bi se pa ti najprej izkazal, da si res tako ultra sposoben (sploh sedaj z diplomo) in potem morda kaj pokasiral pa ne gre? Torej, najprej ti je treba rit zafilat, pol boš pa morda kaj dal od sebe. Mater ej, da bi to bral o svojem podrejenem, naslednji trenutek gledam za novim zaposlenim in temeljito premislim, če si sploh zasluži plačo katero ima in če ne mu gre naslednji trenutek plača dol, če bi pa kaj sikal gre pa na cesto.
Citat:
v državnih firmah se pač to da. zato sem pa vprašal, če lahko jaz direktorici predložim kaki akt, po katerem mi bi naj dala plačo primerno izobrazbi.
Nimaš jajc, da bi stopil do nje brez neke zaslombe in ji povedal, da si ultra sposoben in si zaslužiš tistih 100 EUR več? Aja, morda pa ona misli, da si en voluhar, kateri nič ne dela, saj se ti itak nič ne da, a ne? Pol rabiš pa nek akt, da bi kaj dosegel. Looool. Sposobnež pa tak, zgolj lolek bi jaz rekel.
Citat:
ampak ti si pač tako kot večina državnih podjetij trd in tup v glavi, pa ti take stvari ne potegnejo. zakaj bi jaz, kot višje izobražen delavec, delal bolje in učinkviteje kot sodelavci, če smo plačani isto. meni je lažje lenarit ...
Točno tako, tipičen krog. Lenarim, ker sem malo plačan in se smilim sam sebi in pizdim čez vse druge, saj so oni krivi. Le ti sam ne. Tipičen slovenski voluhar.
Drugače pa, pridne in zavzete se vedno opazi. Če ne nadrejeni pa stranke, partnerji, itd. In ko se razgledaš okrog po novih izzivih, ti ni treba daleč gledat. Ampak to tvoji leni glavi ne pride na pamet, a ne?
Citat:
ker pogajat se za boljšo plačo v državni službi je kot boj z mlini na veter ...
Kaj je pussy, a v gospodarstvo pa ne bi šel? Saj si ultra sposoben, sem prepričan, da bi takoj dobil x2 plačo? Samo tam, ne bi imel časa takih neumnosti pisat, ker bi moral delat, ali pa bi po kratkem postopku pobral šila in kopita.
Citat:
je pa res, da bi mene težko nadomestili. ampak to lih ni neki "asset".
Loooooooooooooooooooool. Kaj se pa ti farbaš... To sem tudi jaz mislil v svoji prvi službi, pa mi je takrat starejši izkušen gospod povedal, da ko to misliš je že zdavnaj mimo čas, da zamenjaš službo. Ko sem sam šel je sicer zadeva tam malce obstala, ampak zrušilo se ni pa totalno nič in je vse laufalo naprej. Tako da, čim prej si nehaj delat utvare, da si nenadomesljiv.
Še komentar na tole:
Citat:
vedno gre za dnar.... Ko sem bil mlajši sem tudi sam mislil da ne gre samo za dnar ampak tudi za veselje do dela ......itd, z leti pa spoznaš da gre samo in izključno za ........
Mnjah, morda sem še premlad, ampak sam nisem prišel do tega. Dejstvo, da zjutraj vstaneš in veš, da te čaka naporen delavnik, a delavnik v katerem uživaš, je po mojem mnenju prekleto vredno.
V glavnem, kar lahko rečem je zgolj gamad voluharska, kar me pa še najbolj boli je pa to, da se taki plačujejo iz mojih prispevkov.