A lahko tako potegnes kabel za elektriko?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.940
113
pri taščici
A je prisel v tekocem mesecu aoi cez en mesec.

Ce jenprisel v tekocem mesecu,potem ima veze na elektru.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.416
2.768
113
Prisel je cez pol ure.
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Položili bi načeloma lahko sami, priklop pa mora izvesti nekdo od elektra.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Položili bi načeloma lahko sami, priklop pa mora izvesti nekdo od elektra.
Ma kaki. Imajo pooblaščene električarje za takšno delo. Pridejo, odklenejo omarico, gredo, se vrnejo, pregledajo, zaklenejo omarico, kasirajo (več kot tisti, kateri je dejansko delal)
evil.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Ja ni problem samo če bo šlo kaj narobe bo prišel inšpektor rekel dajte mi papir kdo je izvedel priklop in stvar podpisal. Pol bo pa pizdarija....saj zajebat sicer nimaš kaj ampak vseeno.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Ja ni problem samo če bo šlo kaj narobe bo prišel inšpektor rekel dajte mi papir kdo je izvedel priklop in stvar podpisal. Pol bo pa pizdarija....saj zajebat sicer nimaš kaj ampak vseeno.
Je reku inšpektor
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.940
113
pri taščici
Se mrtvi so zaradi napacnega priklopa cevi v sempeterski bolnici pa ne vem ali ze kdo sedi ali se ne?

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
A misliš, da s strani elektra pooblaščeni električarji pa nimajo papirjev
stupid-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
Ksz
Čer je elektro tako hiter kot pri nas potem je bolje da si priklopijo sami, bodo vsaj štrom imeli.
smile-1.gif

No, smeli ne bi to mi je jasno, samo naših se hudo načakaš.

Go govorite o odprtem in nezavarovanem...
7 let nazaj smo imeli plaz in je bilo treba prestavit el. steber. Dovolili smo izkop in postavitev, ko so ga pa nazaj premikali sem delavca vprašal ali ima pokrov za pokrit luknjo. Mi je odvrnil da če mislim da ga ima doma pod posteljo. Sem mu odvrnil da je pa ja vedel kaj gre počet in če ga misli v roku dveh mesecev prinesti. Mi je dejal saj bom itak jaz padel v luknjo. Moj odgovor je bil...
padel bom jaz, kriv boš pa ti.
No od tega je več kot 6 let, pa še vedno niso prinesli pokrova. Sem sam zložil nekaj skal gor, tako da je vsaj luknja pokrita.
Druga zadeva...
ob čiščenju linije so delavci pretrgali ozemljitev in takoj sporočili. Od tega je dva meseca...
včeraj je sosed ponovno poklical, so prišli, merili na drugem stebru, povedal smo jim na katerem je narobe a niso popravili...
Ko bo kakšna "piz*arija" me zanima kdo bo kriv...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
A misliš, da s strani elektra pooblaščeni električarji pa nimajo papirjev
stupid-1.gif

Nisi razumel poante pa tisti pred tabo tudi očitno ne. Seveda jih imajo, gre zato da tudi tisti s papirji da lahko zadnemu Mujotu na vasi izvesti inštalacijo če bo na koncu s podpisom jamčil da je OK. Ker če bo šlo kaj narobe ker se Mujotu ni dalo oz ni znal naredit bo on odgovarjal ker je kot preglednik to podpisal, inšpektorju je vseeno kdo je dela.

Pustimo gorico tam so kazenske ovadbe za nekaj ljudi če bodo obsojeni za kar so dobri dokazi zna iti kdo tudi sedet za razliko od zdravnikov. poznam primere med štromarji ko so odgovorni za delo šli pred sodnika pa jih niti na kraju dogodka ob nesreči ni bilo. Samo njihov podpis je bil na papirju.

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Nisi razumel poante pa tisti pred tabo tudi očitno ne. Seveda jih imajo, gre zato da tudi tisti s papirji da lahko zadnemu Mujotu na vasi izvesti inštalacijo če bo na koncu s podpisom jamčil da je OK. Ker če bo šlo kaj narobe ker se Mujotu ni dalo oz ni znal naredit bo on odgovarjal ker je kot preglednik to podpisal, inšpektorju je vseeno kdo je dela.

Pustimo gorico tam so kazenske ovadbe za nekaj ljudi če bodo obsojeni za kar so dobri dokazi zna iti kdo tudi sedet za razliko od zdravnikov. poznam primere med štromarji ko so odgovorni za delo šli pred sodnika pa jih niti na kraju dogodka ob nesreči ni bilo. Samo njihov podpis je bil na papirju.
Mešaš izvajanje del z nesrečami pri delu. Če je prišlo do nesreče pri delu potem je najverjetneje nekdo delal nekaj narobe. Zato pa se v takem primeru gre pred sodnika, da se ugotovi ali je nesreča splet naključij, katere se ni dalo preprečiti ali pa je kdo delal malomarno.
Če se pa misli o izvedbi del pa marsikateri ta zadnji Mujo mnogo boljše izvaja elektro inštalacije od najbolj klenega domačina. Mujo namreč ve, da se lahko izkaže le z delom medtem, ko marsikateri domačin ve da je pri nas opletanje z jezikom bolj učinkovito kot delo z rokami.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
telex veliko mujotov pa samo opleta z jezikom "znam ja to sve" "znam struju radio ko pastir".... tko da to je od primera do primera treba pgledat...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
telex veliko mujotov pa samo opleta z jezikom "znam ja to sve" "znam struju radio ko pastir".... tko da to je od primera do primera treba pgledat...
Maš prav za večino poklicev, štrom pa je izjema, saj ni živega slabega štromarja. Vsaj dolgo ne
evil.gif

PS- lahko se, če si slab umakneš med merilce kot se je gatto, a merilec itak ni štromar.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Mešaš izvajanje del z nesrečami pri delu. Če je prišlo do nesreče pri delu potem je najverjetneje nekdo delal nekaj narobe. Zato pa se v takem primeru gre pred sodnika, da se ugotovi ali je nesreča splet naključij, katere se ni dalo preprečiti ali pa je kdo delal malomarno.
Če se pa misli o izvedbi del pa marsikateri ta zadnji Mujo mnogo boljše izvaja elektro inštalacije od najbolj klenega domačina. Mujo namreč ve, da se lahko izkaže le z delom medtem, ko marsikateri domačin ve da je pri nas opletanje z jezikom bolj učinkovito kot delo z rokami.

Verjemi mujo ni nič boljši od kakega domačina ker vsak vsak mesec popravljam tako za enimi kot za drugimi, večina greda kako najceneje z najmanj dela nekaj skup zmetat rezultati so pa porazni.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dej telex tudi slab štromar lahko preživi. itak če odklopiš štrom lahk čačkaš po želji. pa mal slabo vzežeš in te ne bo kr ubilo...
Saj to tudi sam pravim, da lahko preživi- a le če preneha biti štromar
evil.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Verjemi mujo ni nič boljši od kakega domačina ker vsak vsak mesec popravljam tako za enimi kot za drugimi, večina greda kako najceneje z najmanj dela nekaj skup zmetat rezultati so pa porazni.
Kot ni vsak mujo dober/zanič tako tudi vsak domači ni dober/zanič.

A misliš, da za tabo pa ne popravlja kak še gorši majstr
evil.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Kot ni vsak mujo dober/zanič tako tudi vsak domači ni dober/zanič.

A misliš, da za tabo pa ne popravlja kak še gorši majstr
evil.gif

Verjemi da ne
wink-1.gif