A lahko en begunec iz Sirije.....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
....pri nas ali na Hrvaškem itd... kupi avto?
In ga potem lahko registrira, se vozi z njim itd.....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
brez dovoljenja za bivanje/delo ne more... registrirati, kupi ga pa lahko
wink-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če en Sirec lahko kupi avto pri nas, kaj potem lahko naredi prejšnji lastnik avta od katerega je bil avto kupljen? Ali lahko prejšnji lastnik avto vseeno odjavi?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Ne me j.... A so ze pristali na Dolenjskem? Upam, da si jim vsaj ponudil cvicek in jelenovo salamo.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Nekdo želi najti tržno nišo...prodaja avtomobilov beguncem. Predlagam reklamni slogan: "Bodi sam svoj tihotapec".

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Res je.
Pod mojim vinogradom se je zgodilo.
99% sem, da so bili to begunci. Dva tipa in dve ženske.
Pripeljali so se po poti, ki sploh ni primerna za osebna vozila. Samo s traktorjem se da normalno tam prit. Opazil sem jih, ko so menjali presekano gumo. Jasno da so presekali, če pa so se peljali po tistem kolovozu. Imeli pa so hrvaške registerske tablice.
Ko sem jih vprašal, ali rabijo pomoč, so mi nekaj odgovorili v nekem nerazumljivemn jeziku.
So pa bili drugače čist solidno urejeni.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če en Sirec lahko kupi avto pri nas, kaj potem lahko naredi prejšnji lastnik avta od katerega je bil avto kupljen? Ali lahko prejšnji lastnik avto vseeno odjavi?

Lastnik lahko avto odjavi, kadar hoče. Potem ga lahko proda, komur hoče.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Rumene izvozne tablice bi šle po moje.
Samo neke dokumente pa mora imeti

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
....pri nas ali na Hrvaškem itd... kupi avto?
In ga potem lahko registrira, se vozi z njim itd.....

Lahko pa kupi psa in ga vodi k tebi na kakanje.
priden.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Lastnik lahko avto odjavi, kadar hoče. Potem ga lahko proda, komur hoče.
Žeže.
Kaj pa potem kupec lahko nardi?
Razen, če si hotel povedat, da se kupec potem vozi z ukradenimi ali ponarejenimi tablicami brez registracije itd.....
Mene je bolj zanimao, ali lahko nek tuj državljan pride v neko državo, legalno kupi avto, ga za par dni registrira in ali se s tem avtom potem ta tuji državljan (Sirec) lahko pelje kamor če, v drugo državo itd.......

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ker sem pred kratkim prodal avto v Srbijo evo s prve roke:
- možnost A avto prodaš, odjaviš iz prometa pa prepišeš na tujca, on lahko takega nabaše na vleko ali začasno registrira in se odpelje.
- možnost B avto "prodaš", vzameš denar, pustiš tablice kupcu, ko ta pride domov, ti poštenjak vrne tablice in prometno, ga odjaviš in prijaviš na njega in mu pošlješ papirje, ali pa se hebeš, ker so te nafijufiju in edino kar lahko, prijaviš goljufijo nevračila "sposojenega" vozila, pa še to pade na celi črti.

Aja za 100€ bi lahko kupili še eno navigacijo, ki bi jih pripeljala v Dojčland po malo boljših cestah, racen če niso kakega "strica" iskali - včasih je dosti Sirijcev v YU študiralo, ni vrag, da se nebi kak med Dolenjskimi griči zasidral, pa zdaj zmrdo po forumih špila.
evil.gif