a je žarnic zmanjkal?!

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Dafak! Tole je bl za v spam ampak vseen je precej avtomobilistično.

Je v trgovinah mogoče zmanjkal žarnic? 10% avtov ima nekej defektno na svetilih ali pa v glavi šoferja. A je res tako težko zamenjat žarnico, če crkne ali pa sploh vklopit luči. Ne pa vozit s pozicijskimi in meglenkami.

A se še komu zdi, da je v zadnjih dneh VELIK porast vozil z defektnimi ali sploh ne vklopljenimi lučmi na cesti?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.656
113
Dobrodošel v ero led dnevnih luči
cheer.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Jaz opažam, da veliko folka pozabi vklopit luči, ko se temni. Ker imajo noter osvetljenoarmaturo se jim očitno zdi, da je vse ok....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
A se še komu zdi, da je v zadnjih dneh VELIK porast vozil z defektnimi ali sploh ne vklopljenimi lučmi na cesti?

To je preprosto posledica mrzlega vremena in gredo žarnice prej rakom žvižgat. Tudi meni je ena crknila malo po novem letu, ko smo prvi mraz dobili, prej pa celo leto nič.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Popolnoma te razumem, s tem, da velika vecina, ki zamenja zarnico ni toliko sposobna, da jo obrne na svoje mesto in potem svetijo navzgor in v vse smeri samo v pravo ne. Da o ljudeh, ki je ne zamenjajo po pol leta in vec ne govorim,...in tistih, ki imajo prizgano vse zivo, samo zmigovcev nikoli ne..
Prakticiram ze kaksen mesec voznjo na siht izkljucno z dolgimi in a ves, da mi niti 75% ljudi ne blenda.
hysterical-1.gif
cisto tako, experiment, ces divji zahod, kakor komu pase. Meni se pac v tem svetu zdi kul voziti skos z dolgimi. Ko jebe ostale.

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.656
113
Mogoče pa stalne srečuješ...pa so se že navadl.....al pa oslepel
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne, ljudje se sprijaznijo. So pa zivcni. To pa se zmeraj. Sedaj sem se navadil cesto Komenda-Vodice, ki je v stanju bombardiranja Dresdna v 2. vojni, voziti s 30kmh. Zanalasc, ker pac nimam sluzbenega avtomobila in podvozje popravljam sam. Tukaj pa je vojna! Voznja 2cm za ritjo, blendanje, prehitevanje,.. malodane po polju po desni. Samo zato, da bo potem lahko na sihtu kavico pil 2min prej. Itak pa se srecamo na semaforju pred ac v Vodicah potem..
bonk.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
no no ....30 je pa mal huda.

Je pa res, da proti Vodicam se da vozit normalno, greš skrajno na rob ceste in voila!
Iz Vodic proti Mostam je pa druga zgodba, vsaj tam na previsu 100m pred tablo Žeje...

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.656
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ne, ljudje se sprijaznijo. So pa zivcni. To pa se zmeraj. Sedaj sem se navadil cesto Komenda-Vodice, ki je v stanju bombardiranja Dresdna v 2. vojni, voziti s 30kmh. Zanalasc, ker pac nimam sluzbenega avtomobila in podvozje popravljam sam. Tukaj pa je vojna! Voznja 2cm za ritjo, blendanje, prehitevanje,.. malodane po polju po desni. Samo zato, da bo potem lahko na sihtu kavico pil 2min prej. Itak pa se srecamo na semaforju pred ac v Vodicah potem..
bonk.gif
2174547-50odtenkovsive.jpg

Priponke

• 2174547-50odtenkovsive.jpg
    2174547-50odtenkovsive.jpg
    35,7 KB · Ogledi: 120

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.425
113
Sam da si ti sposoben...pa da gres prej na siht da se lahk 30 vozis. Pikec obcutljiv

corsol

Guru
11. mar 2010
3.091
1.041
113
zanimivo ,...... včeraj sem v 45 minutah vožnje opazil 3 avte , ki jim je gorela le 1 žarnica...ponavad takih stvari niti ne opazim.
Slučaj ?

Nazadnje urejeno:

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
zanimivo ,...... včeraj sem v 45 minutah vožnje opazil 3 avte , ki jim je gorela le 1 žrnica...
Slučaj ?

Jaz sem šel par dni nazaj od kina šiška do merkator centra v šiški. Sicer s kolesom, ampak sem vseeno opazoval avte. Pa to jih je bilo najmanj 15, pri katerih nekaj ni štimalo!
al pa 10 minutni sprehod zvečer v okolici doma. ena babnca čist brez luči s C1, meglenkar v golfu III in en star passat samo s pozicijskimi
uf-1.gif

pa sej ne moreš verjet...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
ksz
Ne da bi koga zagovarjal, ampak če se samo podnevi voziš skoraj ne opaziš oz. zelo težko da ti kakšna luč ne gori. Lani sem imel primer, ko sem peljal avto na servis in nato na teh. pregled. Zjutraj je definitivno luč svetila, ker po temi bi opazil, ko sem se pripeljal na teh. pa mi je že takoj rekel da mi ena žarnica ne sveti. No smo rešili ampak dejansko tega dokler ne bi zapeljal noter ne bi videl.
Prejšnji teden pred teh. sem zaprosil doma da mi pregledajo žarnice in spet ena stop ni gorela, vsekakor to sam ne bi opazil.
Dejstvo je, da ni tako enostavno opazit, če ti kakšna "mrkne", je pa res da ne zastopim kako narod ponoči ne opazi da mu nkakšna ne gori. Sam sem jih menjal na počivališču po trdi temi, res da so svetile povsod ampak so vsaj svetile
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sam da si ti sposoben...pa da gres prej na siht da se lahk 30 vozis. Pikec obcutljiv

Saj cez en teden bo spet bicikl sezona do oktobra, komaj cakam.
cheer.gif

Od vodic po stari cesti do LJ je pa itak ena sama uzivancija... in mir na biciklu.

Ti policajcek bi pa lahko malce urgiral, da cesto zrihtajo. Aja, bi slo preko tvojega urnika.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
meni je zanimivo tudi to ,da veliko ljudi vozi z eno od kratkih luči ,ki sveti nekam gor v nebesa in te konkretno slepi.
to kaže pomojem tudi to ,da če zamenjajo žarnico jo napačno vstavijo ...

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.656
113
To kaže na to da (sicer EU je tozadevno že nekaj urgirala) konstruktorji naredijo žeromete tako da moraš podret pol avta da zamenjaš eno j.... H7 lampo....dost jih more it pa za ta postopek al na servis ali pa na AMZS.

Najdejo se pa pač tud taki k majo otroške rokce in se potem (sicer pohvalno po svoje) spravjo zarnice menjat v tistih 5mm prostora kolker je med akumulatorjem pa žarometo al pa expanzijsko pa žarometom plača.....posledično vtaknejo H7 v ležišče sam da je....in pač sveti kot sveti.

Sploh ko moraš z 2mi prsti uno "vzmet" iz žice zapet nazaj čez žarnico je cela veselica....sem bil že miljonkrat popraskan po celi roki do komolca....

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Jebemu, včeraj spet nekaj hudih pacientov. Tistih samo z eno žarnico niti ne bom našteval, je pa kar pogumna neka deklica v "nadomestnem" golfu van. Je zvečer ob pol osmih mirno harala po dunajski samo z "dnevnimi" lučmi. zadaj itak tema. malo kasneje pa še en [cenzura] samo s pozicijskimi. kje je policija, evo vam priložnost za zaslužek!

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.063
78
48
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Sedaj sem se navadil cesto Komenda-Vodice, ki je v stanju bombardiranja Dresdna v 2. vojni, voziti s 30kmh. Zanalasc, ker pac nimam sluzbenega avtomobila in podvozje popravljam sam.

Spet jamranje čez tisto cesto, ki sploh ni tako slaba, je vsaj pofilkana. Za tiste ušive 2 km se dela že en čas tak halo. Ali se sploh kdaj zapeljete iz radija 20km ven iz Ljubljane, da bi dejansko videli slabe ceste?