A je to možno - bankomat!

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Tole sem dobil po mailu ampak pomoje je raca:

INFORMACIJA!

Če vas kdaj tat ali kdo drug prisili, da na bankomatu dvignete denar,

vnesite svoj PIN v obratnem vrstnem redu.

Če je vaš PIN 1254, vnesite 4521.

Bankomat vam bo dal denar, vendar bo to hkrati prepoznal kot klic na pomoč

in bo sprožil alarm na policiji.

To opcijo imajo vsi bankomati, vendar veliko ljudi tega ne ve.

Prosimo, prenesite to informacijo še drugim. Ni odveč imeti tega v mislih.

Lep pozdrav

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
LOOOOOL
hysterical-1.gif

ti si zmagovalec za Pepka leta, CESTITAM

aja, pa se pr knapih se oglasi palcek

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113
Obstaja še en trik, ki ga mnogi ne poznajo.

Ker si starejši ljudje težje zapomnijo PIN, je na bankomatih skupine NLB vklopljena možnost, da namesto PIN-a vneseš leto rojstva (naprimer 1956, če si rojen leta 1956). Deluje pa to samo na bankomatih skupine NLB in za lastnike srebrnega računa, tako da je potrebna previdnost, ker sicer ti požre kartico.

Vendar tudi v tem primeru obstaja trik, ki deluje na vseh bankomatih (to zahteva Pravilnik o osnovnih funkcijah bankomata) - če v petnajstih sekundah od požrtja kartice vtipkaš 5555 (torej štirikrat pritisneš na 5), ti bankomat vrne kartico, ki jo je pravkar požrl. To so naredili za ljudi, ki slabše vidijo ali sploh ne vidijo (slepi) in se zato pogosto zmotijo. Tipka 5 ima namreč izboklino, tako da se jo lažje najde oziroma otipa.

Vendar previdno - če se bo o tem preveč govorilo, bodo to funkcijo izklopili. Tako da teh nasvetov ne objavljati na internetu in pošiljati po elektronski pošti.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ce pa takoj po dvigu pritisnes 0000 (to so nardili za une ki nimajo denarja dovolj), ti namesto odsteje, pristeje znesek k tvojemu racunu.
Ampak ne tega okol prevec govort, da ne bodo izklopili to.
hysterical-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Fak, samo ne začet tega pošiljat okoli, bo folk v tednu dni brez kartic, ker bodo vse požrte
crazy1.gif
Folk naiven do amena, ni čudno da se vsake toliko najdejo kaki prevaranti, ki gredo malo od hiše do hiše in v dveh dneh zaslužijo letno plačo.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Me veseli da sem vas nasmejal...
Smejali ap se boste še parkrat, kajti jaz sem to dobil na mail od takrat še 2x.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Me veseli da sem vas nasmejal...
Smejali ap se boste še parkrat, kajti jaz sem to dobil na mail od takrat še 2x.

V začetku tedna je bilo v enem časopisu objavljeno, da vnašanje pin kode v obratnem zaporedju ne deluje in, da so elektronska sporočila potegavščina.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Kako mu ne pustite veselja.
Če fant reče, da drži, pol drži.
Naj poizkusi, pa trikrat zaporedoma, samo pol je ne tri dni čakat pred bankomatom - kapsi bi sicer verjetno res prišli ampak zato, da njega odstranijo
wink-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Kako mu ne pustite veselja.
Če fant reče, da drži, pol drži.
Naj poizkusi, pa trikrat zaporedoma, samo pol je ne tri dni čakat pred bankomatom - kapsi bi sicer verjetno res prišli ampak zato, da njega odstranijo
wink-1.gif

Kdo prav da to drži?