A je možno zlorabiti VISO brez PIN-a?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In... ti si dobil pri banki Koper zraven geslo? Zraven Debetne Vise Electron?
confused-1.gif

Ponavljam, kodo si zgeneriram s priloženim kalkulatorčkom, vanj vnesem sklic ki mi ga da ponudnik, vnesem pin in dobim enkratno geslo.

Tako kot pri vstopu v ebanko z navadno aktivo al kaj je tista kartica navadna.

No.... Abanka nima kalkulatorčkov? Torej mi hočeš povedat da jaz ne morem z mojo Viso Electron kupovat tam kjer kupuješ ti ker pač Abanka nima kalkulatorčka ki bi mi generiral geslo?
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ne, moj prispevek se je nanašal na izjavo: "Očitno je geslo le zraven "prave" kreditne VISE..."

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pozdravljeni!

Mene pa zanima samo ena zadeva VISA, ViSA Electron, je možno če ti ukradejo tovrstno kartico brez PIN-a ter če je dol izbrisana tista 3 mestna varnostna koda za plačevanje preko spleta da ti vlečejo dol z računa? Torej teoretično? Če ja, kako? A je sploh možno potegnit VISO brez PIN-a ali napraviti spletni napit brez tistih treh številk? TnX

Če si bil kje v tujini, kjer ni potrebno vnašati nobenega PIN-a, recimo USA, ti jo "preskenirajo" in lahko plačujejo po mili volji v štacunah, gostilnah... :D

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Jah, proti temu ničmaš ničesar storiti, če greš v omenjene države, kot sem ti napisal, recimo za USA, vem da je tako brez PIN-ov. ti priporočam, da pri banki naročiš, da ti za vsako transakcijo pošljejo sms, semizdi da stane na mesec 3 €, pa pač plačaš za ta čas ko greš. Tako boš takoj vedel, če bo prišlo do zlorabe...Verjami, sem bil s kolegom po USA, pa sva še kako pazila, pa so njemu poskenirali in plačevali ko je že bil v SLO. K sreči je dobil vse povrjeno...

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.909
113
To da je treba vpisat "geslo", generirano s "kalkulatorčkom" je stvar spletne trgovine, ne kartice. Temu se reče secure code. "Kalkulatorčka" večinoma ne dajejo zraven kartice (vsaj meni ni znano), ampak ga je treba kupit (če želiš plaæevat v nekaterih spletnih trgovinah, ki uporabljajo secure code), stane ca. 17 EUR. Sicer pa je možnosti plačevanja brez vnosa pina (kjer se samo potegne čez režo, ki bere magnetni zapis) še ogromno. V evropi vedno manj, zda zelo zaostaja, kako je v aziji pa ne vem.