A je možno zlorabiti VISO brez PIN-a?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pozdravljeni!

Mene pa zanima samo ena zadeva VISA, ViSA Electron, je možno če ti ukradejo tovrstno kartico brez PIN-a ter če je dol izbrisana tista 3 mestna varnostna koda za plačevanje preko spleta da ti vlečejo dol z računa? Torej teoretično? Če ja, kako? A je sploh možno potegnit VISO brez PIN-a ali napraviti spletni napit brez tistih treh številk? TnX

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
pomojem ne gre, ker za fizični nakup rabiš pin, za online pa skrivno geslo vsaj tako imam jaz

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Geslo? Ja koliko se jaz spomnim mi pri online nakupu zahteva tiste zadnje 3 cifre ki so extra zadaj na kartici, no jaz tak vem te 3 cifre na pamet in sem si jih dobesedno dol "počohal" iz VISE saj jo nosim nonstop zraven in se lahko hitro zgodi da jo kdo na hitro poslika in je potem že akcccija
smile-1.gif
Gesla pa mislim da jaz nisem nobenega zraven dobil...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Jst mam Viso in mi poleg številke, datuma in treh varnostnih številk zahteva še geslo, tko da je kar se tega tiče kr dobr poskrblejno

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Prav tako me tudi zanima če je možno zlorabiti bančno kartico Maestro na čip? Torej brez PIN kode...? Da nebo kdo imel kakšnih čudnih mislih, grem na malo daljše potovanje po določenih državah Azije in ker bodo na računu malo višje vsote pač nebi rad častil kakšnemu rižarju kakšnega leta ali dveh brezskrbnega življenja
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Jst mam Viso in mi poleg številke, datuma in treh varnostnih številk zahteva še geslo, tko da je kar se tega tiče kr dobr poskrblejno

Ja, samo datum, številka kartice in tiste 3 cifre so gor na kartici, tako da če ti kartico sunejo imajo to, za geslo pa veš da moram pogledat papirje ampak sem 90% da zraven VISE Electron gesla nisem dobil, ali pa
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Jaz gesla nisem dobil ( oziroma ni potreben za nakup).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pri nekaterih trgovcih je potrebno, predvsem pri naših. Zgeneriraš si ga s tistim kalkulatorčkom.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Pri nekaterih trgovcih je potrebno, predvsem pri naših. Zgeneriraš si ga s tistim kalkulatorčkom.

Hja, Abanka je ena redkih ki sploh nudi Viso Electron, Abanka nima nobenega kalkulatorčka zraven. Dobil sem le kartico + PIN kodo. Na kartici pa je datum zapadlosti ter tista 3 mestna varnostna koda. To je vse kar dobiš pri Abanki zraven. Kalkulatorčka pa niti ni za vstop v spletno banko, deluje preko digitalnega potrdila ter gesla ki si ga izbereš za vstop in si ga pač po želji menjaš. Očitno je geslo le zraven "prave" kreditne VISE... Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Na Hrvaškem tudi. (vsaj z nekaterimi karticami)

S čipom ali brez? Menda bi naj kartice s čipom v vsakem primeru zahtevale PIN, zdaj pa nevem...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Tudi na Karavankah na AT strani daš mastercard notri, in dobiš samo račun ven

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Hja, Abanka je ena redkih ki sploh nudi Viso Electron, Abanka nima nobenega kalkulatorčka zraven. Dobil sem le kartico + PIN kodo. Na kartici pa je datum zapadlosti ter tista 3 mestna varnostna koda. To je vse kar dobiš pri Abanki zraven. Kalkulatorčka pa niti ni za vstop v spletno banko, deluje preko digitalnega potrdila ter gesla ki si ga izbereš za vstop in si ga pač po želji menjaš. Očitno je geslo le zraven "prave" kreditne VISE... Lp

Jaz sem pri banki Koper, imam viso elektron, ni 'prava' kreditna, pač pogleda če imam dovolj na tr. Prave kreditne tudi ne bi hotel.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Na Hrvaškem tudi. (vsaj z nekaterimi karticami)

S čipom ali brez? Menda bi naj kartice s čipom v vsakem primeru zahtevale PIN, zdaj pa nevem...
BA imajo čip že dolgo in dela tam brez pin.
MC mislim da tudi (ne spomnim se za HR, ampak v AT je tak - pa v HR tudi 99%)

(MC ima tudi čip)

Ko sem prvič videl, mi je tudi bilo čudno. Verjetno bi določeni "mojstri" pol ure PIN iskali pa potem 5 minut vtipkovali, pa so rekli, da tak ne bo šlo...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Jaz sem pri banki Koper, imam viso elektron, ni 'prava' kreditna, pač pogleda če imam dovolj na tr. Prave kreditne tudi ne bi hotel.

In... ti si dobil pri banki Koper zraven geslo? Zraven Debetne Vise Electron?
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
In... ti si dobil pri banki Koper zraven geslo? Zraven Debetne Vise Electron?
confused-1.gif

Ponavljam, kodo si zgeneriram s priloženim kalkulatorčkom, vanj vnesem sklic ki mi ga da ponudnik, vnesem pin in dobim enkratno geslo.

Tako kot pri vstopu v ebanko z navadno aktivo al kaj je tista kartica navadna.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
VISA electron se da zlorabiti veliko prej kot pa Maestro, predvsem zato, ker je z Viso electrono možno plačevati preko spleta. Maestro načeloma manj verjetno, ni pa nemogoče.