A je danes kdo zažgal gobo?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.205
399
83
Las Vegas

http://zupnija-stepanja-vas.rkc.si/blagoslov-velikonocnega-ognja

Koliko tringelta date prinašalcu? A tistim ki zaostajajo tudi daste kaj ? Al ga odjebete da zamuja?
evil.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.205
399
83
Las Vegas
tistemu ki prvi prinese prižgano gobo k hiši gre nekaj nagrade, recimo 10 €, ta drugi je pri nas dobil 5 € včasih dobijo kar pomarančo, nekateri zamudnike odjebejo,. Včasih je veljalo da si gobo nosil peš, potem so nekateri začeli goljufati z apn6 da so povečevali tržni delež
grin1.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Lepo. Jaz tudi nisem preveč veren, pa imam v avtu za ogledalom božjo podobico. Škodit ne more.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Lepo. Jaz tudi nisem preveč veren, pa imam v avtu za ogledalom božjo podobico. Škodit ne more.
ko ti takole binglja okoli špegla ti moti koncentracijo in bomf... zelo škoduje. avtu tebi in okolici.

ravno v naši okolici jim je ugasnilo. sem jim prijazno ponudil, da ga spet prižgem... najprej me je ta mualrija čudno gledala, češ sveti ognej pa to. potem so ponudbo vseeno sprejeli. je eved vseeno priznal, da ga župnik tudi s faracajgom vžiga, da če ga on lahko tako ga bom pa še jaz. sedaj sem odrešen grehov za letos.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
ko ti takole binglja okoli špegla ti moti koncentracijo in bomf... zelo škoduje. avtu tebi in okolici.

Podobica je slika, ki je zataknjena nad ogledalo in ne binglja, ni v mojem vidnem polju za poled ven , tako da nič ne moti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.190
16.470
113
Ja kdaj si ga pa potem zažgal? Danes? Lani ta dan?
tongue-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.064
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Pri nas naredijo ogenj ključarji, nosilci ognja pa prinesejo gobo. Betlehemska luč pa je drugo, tist naj bi prinesli iz Betlehema, pa tudi če ugasne ni nič hudega, zaradi tega se svet ne bo podrl, se je že zodilo da je ministrant pihnil, pač se je prižgal nazaj in to je to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.190
16.470
113
hysterical-1.gif

Torej priznavaš, da je vse skupaj le ogromna predstava za ubogo rajo?
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.299
7.069
113
pri taščici
Ni bilo nikogar blizu, bo treba drugo leto našega poslati ”služit”.
So pa lepo spomini na mladost. Tudi mi smo blizu hitro na štirkah, en iz vasi nas je prehitel. Šel je v sosednjo faro( tudi k verouk je tja hodil, tako da mu je delno oproščeno), kjer so žegnali eno uro prej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.299
7.069
113
pri taščici
10 evrov date za ogenj?
Bogato. Jaz sem pa mislil kaj sem dobil če sem dobil več kot 100 sit pri eni hiši( pred 15,20 leti). Ponavadi sem dobil tja do 50.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.205
399
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Pri nas naredijo ogenj ključarji, nosilci ognja pa prinesejo gobo. Betlehemska luč pa je drugo, tist naj bi prinesli iz Betlehema, pa tudi če ugasne ni nič hudega, zaradi tega se svet ne bo podrl, se je že zodilo da je ministrant pihnil, pač se je prižgal nazaj in to je to.

A ne prinesejo Betlehemsko luč za božič? .... itak da jo je prižgal nazaj saj so olimpijski ogenj že tudi prižigali nazaj
tongue-1.gif