A je človek pričakoval šuške?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
posnetek je dokaz, ko to odobri pristojna oseba....... kr se tiče podkupovanj, so bila načeloma vedno taka, da sta imeli obe strani nekej od tega...
načeloma, če že podkupujemo v obejestransko korist, druga možnost je pač uradna, ki tudi ni poceni.

ponavadi je tko....., kr se tiče podkupljivosti, če ti javni uslužbenc ponuja neki v protiplačilu pač plačaš oz cenkaš ali pa greš po uradni poti z zakonitimi roki...

druga stvar, v zdravstvu je to že praksa, čeprav vsi zanikajo...., danes je pač tako, vem pa edino to, da pri javnih uslužbencih pač ni ne vem kakšnih podkupnin, ker za šalterjem še vloge ne znajo pogledat ali je popolna ali ne....., to se dogaja na višjem nivoju, kateri pa so za obične ljudi skoraj nedostopni viri, samo preko posrednikov...

kot so na primer projektanti pri gradbenem dovoljenju....., dam te legalno uravbajo, ampak seveda če plačaš, maš, drugače ne.....

kr se pa tiče dokazov, če maš to na papirju z podpisom je dokaz, če maš nekaj rekla kazala, je pa druga pesem......

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Če rabim koga konkretnega, sm tud js izjemno prijazna (ne bom rekla prliznena) in mam v torbici sigurno pripravljeno kakšno Merci bonboniero al pa Rocherje, Lindor neki pač - s tem še nikol nism zgrešila in nimam problemov če je treba kakšno zadevo hitro naredit, uredit...

Verjela ali ne, ampak večina uradnikov ne mara niti takih daril. Tudi, če se ti najlepše zahvalijo za to.
grims-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tednik
se ravno pripravljam na pogovore.

sem pa klical policijo in pravijo, da delo na objektu brez gradbenega dovoljenja je delo na črno na črni gradnji, kar pa ni kaznivo dejanje in niso pristojni za ukrepanje. pravijo, da naj se pokliče gradbeno inšpekcijo.

ta pa ne naredi nič, ekr so prijatelji.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik reality pravi:
hehe... vidm, da si nou v tej zadevi..

prvo pravilo pr teh uradnikih je ta, da si prijazen, če ne že osladen, drugo da zagrabiš za vsak rok in kličeš in povprašuješ non stop...

to zmeraj pomaga.... podkupovati raj ne, ker te lahko nekdo prijavi... so tudi taki...

Ja, v tem ministrstvu sem res nov (prvič jih rabim).
Mi je pa gospod danes obljubil, da bom jutri do 10.00 imel mail, kjer bo potrjeno, da je ministrica dobila dokument.
Pa še tel. št., kjer jo bom lahko gnjavil...
evil.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
z gnavljenjem največ dosežeš, brez podkupnin.........

s tem se pa strinjam, ni hujšga kot če birokratu najedaš, seveda ne da se dereš nanga, ne mislim tega...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ja. A ti lahko povem, da sem njihove podrejene gnjavil 6 mesecev za predračun, ki vodi v to zadevo, ki jo omenjam. Dela pa 15 minut.
10.gif

Imam zasebni gsm vodje inštitucije, odgovorne osebe,..., s katerimi sem govoril vsaj 15 x. Še norca so se delali.
uf-1.gif

Baje je v Švici malce drugačen zakon:

Če uradnik v 14 dneh ne izda papirjev, ki jih rabi investitor, sam osebno nosi stroške škode, ki je z zavlačevanjem nastala.
zmaga.gif

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.810