A je človek pričakoval šuške?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Skratka nek državni uradnik je bil po tel. zelo prijazen do mene, rekel, naj mu papirje osebno prinesem, se tam pogovarjal, obljubil, da bo zadevo uredil v treh dneh (nič zahtevnega), ko pa ga kličem po 10 dneh mi hladno reče, da ima veliko dela in da bo sreča, če bo uspel narediti v 5. dneh. Saj je že takrat vedel, koliko dela ima.
A je mora pričakoval modro kuverto? Sprašujem, ker nimam izkušenj s podkupninami.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko sem jaz delal na javni upravi - občini (sicer prek študenta), sem tudi obljubljal, da je njegova vloga že v delu, dejansko sem pa jo spravil pod 20 cm ostalih vlog. Prijaznjim ljudem, ki so že dolgo čakali, je šla vloga na vrh kupa, tečni so pa počakali.

O kakšnih podkupninah pa nisem nikoli slišal, čeprav folk kar sam ponuja kofete, čokolade itn.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jest mam posnetek, k uslužbenka reče naj ji dam 3k, da bo zadevo uredila, če ne bom pač čakal še kar nekaj časa. da ona mora tudi od nečesa živet.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A to iz Bosne?
sprasujem se.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne, je bila kar občina lj center.

posnetek je zame in za zaupanja vredne ljudi. zdi se mi grdo objaviti, ker bi ostala brez službe.

asfaltiral nisem, a plačal tudi ne.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
In če se vrnemo k temi...

Gospod je bil prijazen po tel. že pred pol leta in da on to naredi v nekaj dneh. Ostali postopki (jasno na javni upravi, so se vlekli do zdaj).
Je pa dolgovezen (po tel. se ga nisem mogel znebiti prej kot v 18 minutah (efektivnega pogovora 2 minuti).
@ keber, sem vedno prijazen, s tem gospodom sem bil prijazen do zdaj skupaj že vsaj eno uro, še zdaj sem, čeprav ni držal besede.

Vprašanje pa je bilo: A hoče ata šuške?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdi se mi grdo objaviti, ker bi ostala brez službe.

To bi bila pa res škoda, ja...

Pa jaz bi jo iz principa dal v javnost, pa magari preko Alterja, po možnosti z imenom in priimkom. Podkupnine so kaznive, in če misli ena baba da bo izsisljevala, je bolje da zapusti svoje delovno mesto. Ja od 3k eur pa res mora nekak preživet, a ne.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jest mam posnetek, k uslužbenka reče naj ji dam 3k, da bo zadevo uredila, če ne bom pač čakal še kar nekaj časa. da ona mora tudi od nečesa živet.
...da nisi ti model, ki je bil zadnjič pri Jonasu, podkupnine.press?
shocked-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Vprašanje pa je bilo: A hoče ata šuške?

Jah, vprašaj ga.
grims-1.gif

Če hoče to naredit, ga prijaviš policiji. softič je pa mekani, pa vajen južnjaških prijemov, pa oprošča korupcijo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Torej če je res tako, to podpiraš....

U bistvu ko vidiš uslužbenca krasti, to ne prijaviš, ker bo izgubil službo....
mmmm zanimivo razmišljanje....

ps... drugače ni treba to objavljati, ker mislim, da je to kaznivo dejanje... ampak greš na policijo, ki to zakonito izvede (seveda če jim rata)......

prijava je lahko anonimna oni to preko lastnega človeka izvedejo...

ampak...... vseno mislim, da nakladaš, ker javni uslužbenci sami od sebe neznanin ne ponujajo ekstra uslug za plačilo na črno, ker niso neumni.....

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
hehe... vidm, da si nou v tej zadevi..

prvo pravilo pr teh uradnikih je ta, da si prijazen, če ne že osladen, drugo da zagrabiš za vsak rok in kličeš in povprašuješ non stop...

to zmeraj pomaga.... podkupovati raj ne, ker te lahko nekdo prijavi... so tudi taki...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mam eno drugo zadevo, precej večjega obsega pri policiji. anonimno in uradno. ko ne bo moglo biti anonimno, bo ratalo odkrito. je pa uradna prijava, dokazi, vse...

pol leta se ni premaknilo nikamor.

tok o policiji.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ah dejte no, pa to je že jasno da uradniki MORJO bit najmanj prjazni pa čeprav te v mislih nekam pošiljajo. Sicer pa pr men je tko; Če rabim koga konkretnega, sm tud js izjemno prijazna (ne bom rekla prliznena) in mam v torbici sigurno pripravljeno kakšno Merci bonboniero al pa Rocherje, Lindor neki pač - s tem še nikol nism zgrešila in nimam problemov če je treba kakšno zadevo hitro naredit, uredit... Je pa res, da so to manjše stvari, v primerjavi s temi vašimi je tole moje golobji drekec.

Tko da, pomoje ata ni pričakoval šuškavc trenirke ampak je pač bil tak ker mora bit. Mogoče bi se mu srce otajalo če bi mu prvleku nevem, kakšno dobro cigaro, sam kle je spet keč ker ne veš kere kadi (kot vemo je pri cigarah podobno kot pri cigaretah in če je najdražja še ne pomeni da bo nekomu všeč) tko da nevem, kakšno steklenico al kej odnes...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
madona, pa z čem se vi vse kle ukvarjate......

kr se tiče kazenskih ovadb... je pač postopek policije... ampak če si oškodovan ti priporočam odškodninsko. Vseno snemanje je nezakonito, tudi javnih uslužbencev brez privoljenja.. to si zapovn in bo kot dokaz na sodišču neveljaven....

Še enkrat pomaga če si prijazen in hkrati tišast.... al pa če poznaš nekoga, ki to zrihta... ponavadi plačaš nekomu tretjemu in je to to....

recimo če vzameš projektanta.... je fajn če eden od partnerjev dela na geodetski....
in tuki sam z prstom kažeš.... no tko jest delam, eni pač greste na hard, jest raj mal plačam več in se ne ubadam...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
posnetek ne more bitdokaz, ker ni bilo opozorila.

je pa dober vzvod, da se nekdo zgane.

škoda..100k€ nekaj posameznikom
in naslednjih najmanj 100k vsem nam. za 100k so dokazi na enem emstu, mest je pa več.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.810