A greste kaj v dol k južnim sosedom?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ga ni morja v EU, pa da bi bilo sprejemljivo blizu, kod ga ima Hrvaška!
In tu je konec. To povezuje vse, ki jim Hrvaška pade. Morje.
A ja pa še to. V večini primerov se imajo za Čehe - vse z sabo. Oz čim več z sabo. Pa da imajo otroke in po dva psa.
Naj vam bo tam lepo. Ste spoznali in naštudirali system.

Hudo konstruktiven odgovor. Jaz sem odprt za predloge. Ne poležavamo po plažah in vedno raziskujemo širšo okolico, tako da na enaka mesta ne hodimo radi. Po parih letih Hrvaške z najvčejim veseljem skočim še kam drugam kot vjužno dalmacijo ampak povejte mi te druge destinacije za familije za podoben denar?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Hehe vožnja v špici sezone je avantura...eni ste res na hece.

No meni vožnja ni avantura. 2 leti nazaj je bilo treba junija nekaj na hitro rezervirat. Prvič po letu 2002 sem pogledal hrvaško. In hitro dol vgasnil, ko sem videl cene apartmajev in šel po google maps gledat kam bi šel v evropi. Zenljevid se ustavi na sardiniji. Hitro malo poguglam, sever drag da znoriš, jug ugoden. Preverim lete tja za začetek avgusta. 110 povratna iz Trsta, direktni let, traja eno uro. Pogledam apartmaje, grdih ni, ker italijani ne vedo kaj je to grdo. Vzamem za 60€. Ponudbe je bilo koliko hočeš in to avgusta.
Na dan odhoda sem še bil v službi, doma pobasal kufre, skok do trsta, čez slabe 4 ure sem že pil ogabno italijansko pivo na jugu sardinije. Tja prišel top spočit. Bilo je izjemno lepo in za avgust in italijo presenetljivo malo ljudi. Sardelica party HR style nisem videl nikjer. Cene pa čisto na nivoju hrvaške, storitev in kvaliteta pa na N potenco višja kot pri hrvatih.

Toliko samo za navdih, kaj vse se da, če se ne išče bedastih izgovorov zakaj hodit k južnim sosedom na rop.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hehe vožnja v špici sezone je avantura...eni ste res na hece.

No meni vožnja ni avantura. 2 leti nazaj je bilo treba junija nekaj na hitro rezervirat. Prvič po letu 2002 sem pogledal hrvaško. In hitro dol vgasnil, ko sem videl cene apartmajev in šel po google maps gledat kam bi šel v evropi. Zenljevid se ustavi na sardiniji. Hitro malo poguglam, sever drag da znoriš, jug ugoden. Preverim lete tja za začetek avgusta. 110 povratna iz Trsta, direktni let, traja eno uro. Pogledam apartmaje, grdih ni, ker italijani ne vedo kaj je to grdo. Vzamem za 60€. Ponudbe je bilo koliko hočeš in to avgusta.
Na dan odhoda sem še bil v službi, doma pobasal kufre, skok do trsta, čez slabe 4 ure sem že pil ogabno italijansko pivo na jugu sardinije. Tja prišel top spočit. Bilo je izjemno lepo in za avgust in italijo presenetljivo malo ljudi. Sardelica party HR style nisem videl nikjer. Cene pa čisto na nivoju hrvaške, storitev in kvaliteta pa na N potenco višja kot pri hrvatih.

Toliko samo za navdih, kaj vse se da, če se ne išče bedastih izgovorov zakaj hodit k južnim sosedom na rop.

No let za 4i do Sardinije pride cca 1110e (v avgustu). Kar sicer niti ni tok drago. Vseeno ne pridem ceneje čez kot na Hrvaškem, tako da izgovor še vedno ni. Jaz se zavedam, da imam veliko omejitev že samo zaradi psov...ampak to sem vedel v naprej. Ne jamram, podajam pa odgovore na vprašanja, da ne razumete zakaj kdo letuje na Hrvaški in tak je moj primer. Če pa pičim letos slučajno brez psov, pa čisto možno, da se zasidramo nekje na Sardiniji, ki je sicer že dolgo v planu. Brez kosmatincev, je pa cena zagotovo že tam tam in v takem primeru bi raje lete na jug k italjanom, če ne drugega že zato, ker na Sardiniji še nisem bil.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Saj je jasno da je hrvaška v določenih okoliščinah, kot so npr. tvoje, idealna. Pa za kake podaljšane vikende je tudi super. Ampak da pa je to absolutno edina izbira, kot to eni vidijo, pa niti slučajno ni res

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
.... Ampak da pa je to absolutno edina izbira, kot to eni vidijo, pa niti slučajno ni res

No to se pa absolutno strinjam. Nam trenutno glede na to obdobje življenja (majhni otroci) relativno ustreza. Pa pred tem nisem bil pri sosedih 15 let. Pa še to vsako leto iščem kakšne alternative ampak pod črto pišuka ne najdem nič pametnega. Pa mi je bolano dajati tok denarja za neke hiške. Ja, hodimo v bolano drage mobilne hiške, kjer te na jugu dalamcije pride 150e na dan, za prvo/drugo vrsto ob morju. Grdo drago, drži, vendar mi nudijo največ udobja z največ "svobode" na dopustu. In za enkrat še nisem uspel najti bolj optimalne rešitve. V naslednjem letu z ženo že planirava, da vsaj midva solo pičiva na Bali (april ali maj), pa naju bo mnogo ceneje prišlo kot pa 2 tedna pri hrvatih v sezoni , sezonski/družinski dopust pa za enkrat kot rečeno :rolleyes:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Nevem glede cen, preveri, ampak znanci že nekaj let hodijo z malimi otroci v mobilne hiške na korziko camp san damiano

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Kam si to letel? Cagliari? Ne najdem nic pametnih letov za avgust. Pa še prestopaš iz Trsta, okoli 3h leti...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Cagliari ja. Takrat je bilo brez prestopanja. So pa direktni tudi iz treviso, ki je 45 min naprej

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
korzika kampi so sicer super, cenejsi kot na hrvaskem in bolj urejeni. zna pa bit ostalo na korziki drago, sploh ce rad jes in pijes zunaj.
medtem ko je jug sardinije cisto drugacna scena. sever je bolj obljuden in naceloma vsi turisti rinejo tja, medtem, ko so na jugu bolj kot ne italijani.
ce vam ni za z letalom pa zna bit tudi z avtom lep trip. sicer celotna pot od slovenije do juga sardinije traja precej, ampak si lahko zorganiziras tako, da se recimo vmes prestavis, pa prvi del dopusta prezivis na vzhodni obali nekje okoli san teodora. resno toplo priporocam sardinijo (ubistvu katerikoli konec), sem bil 2x po 2 tedna dol in obdelal celotno obalo okoli in okoli, pa grem ob prvi priloznosti spet nazaj.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Po 8 letih kampiranja na Hrvaškem , grem letos v Egipt malo pogledat :)

Jaz pa letos po 10-tih letih kampiranja na hrvaškem na potep po naši SLO, Krka, Kolpa in Nadiža je plan 10-14 dni odvisno kakšno bo vreme. Ker to, da se name dere na hrvaškem en varnostnik s kampa, da mi je konec dopusta, naj se že poberem, mi je blo pa mal čez rob, ker sem počasi pakiral na parkingu kampa... Pa sem porabil nekje 1400€ dola+bencin za 14 dni kampiranja se men tudi ne zdi tako malo. Ima pa hrvatska definitivno lepe plaže, otoke,.. Se bomo še vrnili, ko nabavim čoln ali pa z jadrnico :)

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Jado

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne, dobil je 30% popusta, ker se je kelnar najebal, saj je mislil, da je Hrvat, ker je tako pefektno hrvasko govoril. Preberi se enkrat clanek. Hvala :)
Pac, imajo cene uradno navite za Slovenace in ce vidi, da je Hrvat, mu da normalno njihovo ceno, za njihove drzavljane pac.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.614
113
"Slovenec, ki je obiskal lokal v Hrvaškem obmorskem mestu Ploče" slika računa spodaj pa iz rive v Splitu,... odličen članek. Drugače pa mora govoriti res perfektno hrvaško, ker sam živim 3 km od meje in mi hrvaščina ne dela nekih večjih težav, pa me vseeno domačini prepoznajo praktično takoj ko spregovorim par besed. Dejansko me je tako prepoznal tudi en slovenec, ki dela v Sučuraju na Hvaru v konobi, enostavno nimaš istega dialekta in te takoj najdejo :) Sicer pa je domačinov v teh obmorskih vasicah razmeroma malo, delavci so večinoma iz Slavonije in Zagreba.

Če pa že kdo išče poceni pijačo na poti mimo Ploč, pa bo tole pravi odgovor:
https://www.google.com/maps/@43.023...4!1s4STreXOPBXtLHfubZAYn2Q!2e0!7i13312!8i6656

Leta 2017 je bilo Ožujsko 0,5 12 HRK. Če se pa spotoma ustaviš v centru Splita pa ne pričakuj, da bo ravno poceni. Še bolj zanimiva je situacija na Hvaru, kjer cene od Sučuraja na jugu do mesta Hvar zrastejo skoraj za faktor 3.

Nazadnje urejeno:

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
A res? 30% popusta če naročiš v slovenščini? Očitno hodim v napačne beznice.

Ne prbijej, to smo dal že skozi. Pa valda res be misliš, da bo nekdo, ki hodi večkrat v nek lokal potem v top sezoni isto plačeval kot en nemec, ki pride prvič in zadnjič. Ker ne smejo met dvojnih cen, pač dajejo popust. Zakaj ga je pa tale tip dobil pa ne veš ne ti ne tumpast novinar. Lahkobti le povem, da je v slo turističnih krajih skoraj povsod enako. Nekaj je pir za stalne goste (ali pa dobre), nekaj je pa za ostale pstuhe