A disk crkuje počasi...

Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Žal se vseeno ne prižge.

preveri še plato..lahk je kaj skurlo...a praha maš dost po plati, ohišju, ventilatorju? to ga morš odstrant, ker drgač se vse skup pregreje pa kaj skuri

če je disk kaput, idi h kolegu zlodej si lubuntu linux (ubuntu live version) in gaq zalaufaj s plošča, usb ključka.....tud če je disk fuč boš lahk sistem iz medij agnal, ker je zlo majhna..tko boš vidu al je sam disk fuč, al še kaj druzga ne štima

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
KSZ:

jz sm kupu novga WDja, a je normalno da je tok glasn?
smile-1.gif

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Dej vseeno preveri, da ne vibrira v ohišju. Pa namesti si crystal disk info, mogoče je pa škrat iz tovarne.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Žal se vseeno ne prižge.

preveri še plato..lahk je kaj skurlo...a praha maš dost po plati, ohišju, ventilatorju? to ga morš odstrant, ker drgač se vse skup pregreje pa kaj skuri

če je disk kaput, idi h kolegu zlodej si lubuntu linux (ubuntu live version) in gaq zalaufaj s plošča, usb ključka.....tud če je disk fuč boš lahk sistem iz medij agnal, ker je zlo majhna..tko boš vidu al je sam disk fuč, al še kaj druzga ne štima

Evo, napajalnik je fuč. A bom kaj falil, če kupim TEGA ? Sedaj sem imel notri Inter tech EPS 650W.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Načelno ne moreš zgrešiti, ker crkne lahko vsaki. Vendar, boljše vzemi kakšnega malo bolj "sigurnega", naprimer znamko LC Power, ki je za domačo rabo še kar OK. in podobno. Ni treba nekakšnih Taganov , ker sta meni dva crknila.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ne, intertech je šrot, prav tako lcpower. Povej kakšne imaš komponente, pa se bo izbralo kaj bolj optimalnega.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ:

jz sm kupu novga WDja, a je normalno da je tok glasn?
smile-1.gif
Za wd black modele je to običajno.
Wd blue so tihi, hladni in hitri.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ne, intertech je šrot, prav tako lcpower. Povej kakšne imaš komponente, pa se bo izbralo kaj bolj optimalnega.
Procesor AMD Phenom II X6 1075T 3GHz
4GB RAMa
Grafična AMD Radeon HD 7700 Series
Plata Micro-star MS-7599
Za disk mi piše tole: ST31000528AS ATA. Google pravi, da je to Seagate Barracuda, 500GB
DVD enota je, ampak je bila 2x uporabljena.

Se opravičujem, ker smetim temo.
d055.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Kak XFX450 ali XFX550 bo dovolj. Kvalitetno in dokaj poceni. Če pa iščeš še tišino pa vzameš kakšnega BeQuiet nad 500W, ali SuperFlower.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
112
43
Težava s sistemskim diskom:
En star pomožni računalnik mi je zadnje čase ob zagonu začel štrajkati.. včasih se je zagnal normalno, včasih ne, zdaj pa je klecnil popolnoma. Napiše, da je težava z diskovim postrojenjem. Dal disk v drug rač kot sekundarni disk in deluje normalno in sem lahko prekopiral podatke dol. A bi lahko bilo kaj drugega narobe na rač. in, da javlja kot napako diska?
S čim(katerim programom) priporočate, da preverim stanje diska?

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
739
112
43
preveril sem ga s HD Tune pro, pa ne pokaže nobene napake, vsaj jaz je ne razberem iz izpisov. Kaj bi lahko bilo drugega narobe? Je pa disk cca 5 let star Seagate, še skoraj prazen, je pa res precej obratovalnih ur za njim.

PS: Disk zmontiral nazaj v rač. in spet dela, kot da nikoli nič ni bilo narobe. Samo bog ve koliko časa.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Uf, težave z zunanjim diskom v ohišju Medion. Priklopljen je na eSATA in naenkrat v winsih ni bil več viden. Preklopil vtikač na USB (ima zraven vtičnico na ohišju) in se po par dnevih tudi začel odjavljati iz winsov.
Seveda sem obtožil kontroler v ohišju prenosnega diska. Vzel disk ven in ohišje vrgel pod mizo za poznejšo reciklažo
evil.gif

Disk priklopil neposredno na računalnik in ugotovil da je disk narobe in ne zunanje ohišje.
bonk.gif

Torej, disk starta (Baracuda 500) in ga W7 vidijo. Mape in podmape v drevesni strukturi lahko odpiram. Pokaže vsebino mape (ikone) vendar samo tisto packo od IrfanVewa s katerim odpiram slike. Ko hočem sliko pogledati, jo ne odpre in napiše "Header not found"
Slike bi seveda rad presnel nazaj na drugi disk. Ogledujem se za programi:
Easeus Data Recovery
File Scavenger in
TestDisk 6,14
Slike so iz fotoaparata in jih je malo morje. Rad bi jih povrnil po mapah in ne nametane vse v eno mapo iz katere bi potreboval pol leta za sortiranje
grims-1.gif

Kateri od teh programov to omogoča
confused-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:

Ko hočem sliko pogledati, jo ne odpre in napiše "Header not found"
To pomeni da se podatki na disku spremenjeni (npr jpg sliki manjka začetni del), tako da ne vem , kaj boš dosegel z zgoraj omenjeno listo.

Raje poženi chkdsk /r /f , ko zmelje skopiraj nekam na varno vse in ugotavljaj, kaj dela.