A bi vstopili v komunistično partijo?

A bi vstopili v KP, če bi si na ta način izboljšali življenjski standard?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Čuj Blaž, kaj boš pa zdej pisal ko ne bo več Janše?
wink-1.gif

Za Blaža se ni za bati, je pisal kako je J ugrabil Troho, pa J ni bil na vladi

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
V času socializma so nekateri pač morali bit komunisti, če so hoteli dobit službe v prosveti, vojski, policiji itd....Marsi kdo z višjo izobrazbo je moral bit komunist, če je hotel dobit službo za katero se je izobrazil. Tem ne gre zamerit, ker so pač hoteli zaslužit kruh. Sicer pa so ravno za te, poštene komuniste, ki so razmišljali z svojo glavo "uredili" Goli otok in jih tja poslali malo kamenje premetavat.
V vsaki firmi je komunistična partija odločala koga bodo in koga ne bodo vzeli v službo. Udba pa je odločala kakšen rod v vojski bo kdo služil. Ko sem jaz bral svoj dosje v vojski sem bil res presenečen. Vedeli so celo, kaj sem jedel za večerjo.
To je boljševizem, to je komunizem, katermu še zdaj ploska veliko slovencev. Tud tle kot vidimo vas je še zmeraj dost.
Ja za v vojsko in policijo si res moral bit v partiji, za prosveto pa ni blo treba. Tud za določene položaje si moral bit, čeprav vmes tud kak direktor ni bil. No pa sej je danes podobno, smo vidli pred štirimi leti in bomo zdej tudi koliko ljudi se bo na položajih zamenjalo, ker niso v pravi stranki. Goli otok pa ni bil ustanovljen za tiste, ki so razmišljali s svojo glavo temveč je bil za tiste še bolj orto komuniste, ki so bli preveč zvesti Stalinu.
Lahko, da je bil v firmo kadrovnik član partije, pa to ne pomeni, da je partija sprejemala v službo. Tud danes je lahko kadrovnik član npr. SLS, pa ne pomeni, da SLS odloča koga bodo sprejeli in koga ne. No, ker je bla brezposelnost nizka, so itak vzeli vse. Danes maš pa že srečo, da dobiš službo.
A misliš da danes ne vedo, kaj si jedel za večerjo? Ko si plačal iz pika kartico, se tud ve, kaj si kupil in koliko, In ti podatki se nekje hranijo. Pa katere strani si obiskoval na netu, pa kaj si downloadal....Pa tud koga si poklical po telefonu in kje si hodil. Ko bodo še satelitsko cestninjenje uvedli bodo pa vedli kje si bil na m natančno za vsak trenutek. In podatki bodo nekje shranjeni. In če bo koga zanimalo, jih bo lahko dobil, legalno al pa tud nelegalno. Vse lahko izvedo, pa še iz naslonjača jim ne bo treba vstat.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Goli otok pa ni bil ustanovljen za tiste, ki so razmišljali s svojo glavo temveč je bil za tiste še bolj orto komuniste, ki so bli preveč zvesti Stalinu.
Tle si orenk v temo brcnu. Na Goli otok so nagnali komuniste, ki so bli preveč pošteni.
Citat:
Lahko, da je bil v firmo kadrovnik član partije, pa to ne pomeni, da je partija sprejemala v službo.
Vsaka večja firma je imela komisijo katera je sprejemala delavce. In v tej komisiji so bili lahko samo komunisti. Sem izkusil na lastni koži.
Vse ostalo kar si naklofal, pa nima zveze s to debato. Pravzaprav nima zveze z ničemer. Si kar nekaj zinu, kot bi rekel, da sva midva v žlahti in to zato, ker sta ble tvoja stara mama in moja stara mama, dve stare tete.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pa od kod ste zdaj privlekli Goli otok?!

Vprašanje je bilo jasno zastavljeno v prvem postu.

Zdaj manjkajo samo še belogardisti, Rožman, Tito in podobno.
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Goli otok (kot taborišče in politični zapor) je pač komunistični produkt.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Na otoku Grguru so partijski komunisti pa poštene komunistke zapirali.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Takrat je blo drugač. Takrat so barabe poštenjakarje zapirale in ne obratno. No saj zdaj, po teh tazadnjih volitvah bo spet tako.
Se bomo moral spet pošteni ljudje skrivat.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.054
1.269
113
42
Tko je bilo. Ne obračat zadev zdej. Moj ded je bil pošten , je mel domačo obrt in ni bil nikoli na kakšnem Golem Otoku...nevem o čem sanjaš ti?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
A je kdo v zadnjem času kupoval nov avto?

Sodelavec mora na novo Mazdo6 čakat 6 mesecev.

Kot v dobrih starih komunističnih časih.
evil.gif

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A je kdo v zadnjem času kupoval nov avto?

Sodelavec mora na novo Mazdo6 čakat 6 mesecev.

Kot v dobrih starih komunističnih časih.
evil.gif

Ja ko pa nima nobenih dobrih vez.