5.1 zvočniki

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Nekej mam v glavi, da bi še izkoristu big bang nalepke in kupu ene zvočnike za home cinema kao. Samo tist za 50€ je stran vržen dnar ane.
grin1.gif
Gre za dnevno sobo.

http://www.bigbang.si/racunaln...-1-zvocniki-70w
Tole najbrž ne bo nobenga efekta.

Kašn bađet nej prpravim?
grin1.gif

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
sam bi svoj denar vložil v tole: http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=roeu,en
To je za moje pojme ultimativni komplet. Potem se pa začnejo hi-fi zanesenjaki in vsote nad 1000€ po komadu opreme
cool-1.gif

Šalo na stran, z zvočniki za 50€ ne boš dosti naredil.

Lahko pogledaš tudi za kakšen komplet DVD predvajalnika in 5.1 zvočniškega sistema, ena izbira na hitro: http://www.bigbang.si/zvok/glasbeni-stolpi/sistem-za-domaci-kino/417550-lg-ht503sh-hisni-kino

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Z temi zvočniki boš dal dreku bačn, ker nimajo 5.1 odkodirnika. Raje kupi en na izi domači kino sistem.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Al pa če kupim ene za 100€. Samo tist še zmer ne bo nobenga efekta, ane?
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Bratranec ima ta hišni kino od LG-ja katerega link je objavil majoneza. Svojo funkcijo opravlja več kot odlično za ta denar
zmaga.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Nalepke veljajo sm do 105€.

Kdo ti je pa to bedarijo povedal? Pogoj za vnočitev nalepke je samo eden, in to je nakup v vrednosti minimalno 50 EUR. Omejitve navzgor pa ni...
Jaz tudi jutri vnovčim 2 kartončka, se že veselim novega gramofona...
cheer.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Znajo biti malo švoh za kakšno veliko sobo. Poglej še tiste lesene Geniuse.
zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Sem nabavil te logitech x540. hmmm.... edina pozitivna točka je da so dokaj glasni za povprečnega uporabnika. Vse ostalo je bolj tak tak. Predvsem kvaliteta zvoka, sploh suba je bolj boga. Sploh ko si navajen na dolby digital, je to vse skupaj navadno presketanje.
Zato se vedno bolj nagibam k temu da si uvedem en reciever z spodobnimi zvočniki, pa bo problem rešen.

zdaj pa me zanima kaj mora tak reciever imet, da je pripravljen na prihodnost, ki je bluray. ker teh dolby oznak je že tolko, da sem čisto izgubljen.

izvor zvoka bo iz hptc. Ima neko onboard zvočno kartico Realtek HD Audio 7.1 z spdif in/out. Je to za kaj? Če je zvok digitalen, se pravi preko spdif v reciever, kolko je sploh pomembno kaka je zvočna kartica?

gor bo priklopljen 5.1 sistem zvočnikov

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
najbolj se ti splača kupit kot se šika...kar pa pomeni da bo tudi stalo tako...samo na dolgi rok (po pogledanih treh filmih) boš nad boljšim nakupom navdušen.

Tista logitech opcija kot ultimativna...
evil.gif

Za štart kupi reciver (vsaj 5.1) osebno bi ti priporočal Yamaho ali Marantz. Glej da bo 100 W po kanalu (tu se giblješ med 300 in 400 EUR).

Pri centru ni za šparat - splača se ti vzeti celo rabljenega (dvakrat boljšega za isti denar...torej 200 EUR pa solidno reč).

Za prednja dva zvočnika se ti tudi splača stegnit...ker ju potem uporabljaš tudi za stereo.

Za zadnja dva...ravno toliko da nekaj gor priklopiš...če že imaš kje na zalogi dve gajbici, ju samo priklopiš...ker tu gre samo za efekte in je povsem dovolj samo da nekaj škreblja.

Bas - seveda mora biti aktiven, glej da bo moči nekje kot zvočniki (torej okoli 100 W)...imaš dokaj ugodne variante od Heco-ta (230 EUR)...pa se za film super obnese (imam sam).

Samo kakorkoli potegneš črto...si na koncu na 1.000 EUR. Žal. Samo kar je manj je škoda denarja, ker da pričakuješ od zvočnikov, premera nekaj cm, da dobiš ven vsaj nek povprečen zvok se krepko motiš (tako da...če boš gledal komplete najprej poglej center...v kolikor je isti kot prednja zvočnika samo prste stran...za center glej da bo vsaj visokotonec + dve srednji enoti..ker roko na srce...80 % vsega zvoka prihaja ravno iz centra).

Taka je realnost. In če želiš uživati v domačem kinu....pač moraš nekaj plačati (lahko se šlepneš z eno poceni varianto...ampak zgolj do prvega vklopa).

LP

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
po vohanju okrog je odločitev že 99% padla. To bo reciever HK 255, ki podpira truhd in dtshd in zvočniki infinity primus. Sem poslušalomejeno kombinacijo in za moj pojme je vrh glave. skupaj je 800€