Pozdravljeni! Mene pa zanima ali je kdo preizkusil 4G internet raznih ponudnikov, npr. Hofer Telekoma ali A1, kjer dobiš zraven 4G WiFi modem in sicer za gledanje TV-ja na Smart TV-ju preko aplikacije EON? Deluje zadeva kot je treba? Zanima me tudi koliko kaj porabijo razni HD kanali na uro gledanja? Namreč ti paketi imajo max. 200GB podatkov mesečno...? Tnx
Kar se porabe tiče, je tako kot je
MrDaco napisal. Torej na EONu imaš 7Mb/s max (=3.2GB na uro), lahko pa omejiš na manj.
Drugače sem ravno EON uporabljal preko HoTa (najprej AirPlay iz telefona na Apple TV , kasneje sem butnil Smart TV app na MiBoxa), ko sem bil v fazi selitve in še nisem imel fiksnega interneta. Vse je odvisno od tega, kakšno je stanje omrežja na tvojem koncu (predvsem obremenitev baznih v peaku). Meni je prvi mesec, ko sem imel plačano poleg HoT Giga še povišano LTE hitrost, delovalo BP. Naslednji mesec nisem vkopil povišane hitrosti in so bile v večernih urah težave, ker je hitrost precej padla ali pa je celo za trenutek prekinilo prenos v celoti (čez dan je še vedno delovalo BP). S ponovnim vklopom povišane hitrosti se je stanje spet izboljšalo. Očitno dobiš s tisto povišano hitrostjo tudi večji share celotnega bandwidtha (ki se itak deli med vsemi uporabniki na bazni in je čist odvisno kaj delajo ostali), čeprav je v večernih urah še vedno šlo komaj tam 10Mb/s, ampak dovolj, da je TV laufal.
Tako da najboljše je vsekakor probat. Če ti bo net delal stabilno in tam enih 10Mb/s+, boš brez problema gledal tudi max kvaliteto. Je pa res, da za vsakodnevno gledanje potem hitro zmanjka prenosa. Nama je bilo dovolj, dokler nisva dejansko stalno živela na novi lokaciji, potem je zmanjkalo že sredi meseca, ampak sem potem itak dobil fiber. Za kak vikend in občasno gledanje, pa bo vrjetno več kot dovolj.