45 dni

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
9.12 sem poslal en izdelek na pooblaščen servis in sedaj ni ne duha ne sluha o njem... Kako se štejejo dnevi kdaj je mimo 45 dni? Se štejejo samo delovni dnevi?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
A so ti v 8ih dneh odgovorili, kaj se dogaja z izdelkom?
A so izdelek prejeli?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
A so ti v 8ih dneh odgovorili, kaj se dogaja z izdelkom?
A so izdelek prejeli?

Kakor vem se morajo v 8 dneh opredeliti samo do stvarne napake, če jo uveljavljaš drugače pa pač imajo 45 dni časa.

Liutswind

Zelenc'
16. jan 2014
5
0
1
Pozdravljeni,
opazila sem ta naslov teme in se odločila, da napišem kar tukaj - upam da bo prav.

Torej sama sem pred letom in pol kupila računalnik sony vaio. Takoj, ko sem računalnik prejela, sem odšla na izmenjavo v španijo, kjer pa sem ugotovila, da kabel ne polni pravilno. Tam nisem imela kaj storit oz , da bi računalnik prijavila v stvarno napako. Me pa stvar niti ni toliko motila. Ko se m prišla domov, sem ravno pred iztekom garancije poslala računalnik v popravilo.

Sprva ni bilo nobenega glasu od njih, potem pa sem po pošti prejela predračun za kabel - ker je zlomljen vtičnik. Naj povem, da me ta stvar toliko ni motila, računalnik je šel v popravilo tudi zaradi napake na trdem disku (izgubljanje omrežja)

Na kar me pokliče njihov serviser in mi reče, da stvar ne sodi v garancijo (ker je vtičnik za kabel polomljen) in da bo on trdi disk premontiral v drug računalnik in ga poslal kot garancijsko popravilo naprej.

Sama sem jim povedala da stavr s kablom ni moja napaka - je pa res, da tega niti ne morem dokazat, me pa tudi ne moti - želela sem nov trdi disk.

Stvar je sedaj taka, da je preteklo 6 mesecev, v tem času so najprej miljon let čakal trdi disk, ko pa so računalnik dobila nazaj s servisa je bil polomljen del tipkovnice in mi ga sedaj krijejo oni, ampak 6 mesecev je vseeno malo predolgo in jaz računalnik potrebujem.
Vsakič, ko jim pišem, se izmislijo nov izgovor. Najbolj smešna se mi zdi trditev, da so disk prestavili v drug računalnik, da je šel lahko na popravilo, ko pa je prišel nazaj je imel polomljeno tipkovnico - ampak če je bil disk prestavljen, ta tipkovnica sploh ni bila moja??

Zanima me, kaj lahko v tem primeru naredim. Res da so mi s tem prestavljanjem šli na roko, ampak sama tega nisem niti želela od njih, so mi pa že v štartu sami poslali računalnik z napako na kablu, pa me niti ni motilo.

Ker morala v pravnem smislu nima kaj iskati, me tako zanima zgolj s stališča dejstev, kaj lahko naredim.

Že v naprej se zahvaljujem za odgovor.

LP

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Če je bil računalnik na servisu 45 dni bi lahko zahtevala vračilo kupnine ali nov enakovreden model, ne razumem najbolje, ali je računalnik že 6 mesecev na servisu čeprav je v garanciji? Za kater servis se gre?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
9.12 sem poslal en izdelek na pooblaščen servis in sedaj ni ne duha ne sluha o njem... Kako se štejejo dnevi kdaj je mimo 45 dni? Se štejejo samo delovni dnevi?

štejejo se vsi dnevi.

tudi moj USB ključ imajo na Asbisu danes že 43 dan, pa USB ključ ... ko itak nimajo druga ko pa menjat
rolleyes-1.gif
šalabajzeri

Liutswind

Zelenc'
16. jan 2014
5
0
1
Računalnik je že 6 mesecev tam.
Vse te stvari sem tudi sama prebrala 8 dni - stvarna napaka, 45 dni-garancija. problem je le ta, da moj računalnik naj nebi sodil nv garancijo ker če je napaka na kablu in njegovih delih se smatra da računalnik ne gre v garancijo. In če po teh pravilih ne gre, ne vem ali lahko zahtevam novega ali pa vračilo kupnine.

Oni pa so men šli kao na roko in disk prestavli v drug računalnik, da je ta šel lahko na garancijsko popravilo, sedaj pa govorijo da je nazaj prišel s polomljeno tipkovnico in so naročili še to - ki jo čakajo že 4 mesece.
je precej zamotan primer. Moja napaka je da ga nisem poslala v 8 dneh nazaj - ampak nisem mogla. Njihova je pa vse od tukaj dalje - konec koncev me po toliko časa prav malo briga kako prijazni poskušajo biti.

Računalnika ne morem zahtevat nazaj niti v prejšnjem stanju. je bil pa vsekakor bolj uporaben kot sedaj.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
To da lahko zadevo v 8 dneh vrneš ni nikjer v zakonu, tako da to pozabi.
To da imaš računalnik na servisu 6 mesecev je pa nezaslišano, daj povej za kateri servis se gre, ker da ti ga v 6 mesecih ne znajo porihtat je pa šalabajzerizem prve vrste in se NE MORE zgoditi nobeni resni firmi.

Liutswind

Zelenc'
16. jan 2014
5
0
1
ah saj 8 dni je že kdaj mimo, če se ne motim lahko prijaviš stvarno napako - kar tako ne pride niti ni prišlo v poštev.

ja no, mene zanima kaj sedaj lahko naredim - kje me zakon ščiti. Je kakšna možnost s katero jim lahko "zagrozim" ker preprosto ne vem več kaj...vsakič ko jim pišem vsa razburjena se model opravičuje do pekla in nazaj. Js ne vem kaj naj?!?!?

Nima niti veze kdo so, to bom razširila v ocene in podobne zadeve ko se to konča, stvar je v tem da sem na mrtvi točki - torej kdo ve, kaj lahko naredim?!?!

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Saj za to se gre, če je to kakšna resna firma se obrni na nadrejenega, če ne drugače s kakšnim dopisom. Če je pa to kakšna majhna garažna firma potem pa dobi zadevo nazaj preden zaprejo firmo in odprejo novo z drugim imenom. Poglej sem v računalniških vodah in poznam ogromno firm, zato me je zanimalo. Lahko mi napišeš na ZS in da vidim, če lahko kaj posredujem.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
6 mesecev je že na servisu? Pa jst jim ga na glavi razbijem - bom vsaj vedu, zakaj je razbit
smile-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Liutswind pravi:
ali pa če veste kam se lahko obrnem...ipd
1.) Njihov direktor. (za "nadrejenega" je bil čas pri eno-dvomesečni zamudi)
2.) Tržni inšpektor.
3.) UVP (Z Zakonom o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 78/11) se naloge in pristojnosti Urada Republike Slovenije za varstvo potrošnikov, prenesle na ministrstvo, pristojno za gospodarstvo. )
4.) ZPS
5.) Mediji.

Jaz bi jim samo poslal:
Sem ta in ta iz te in te zadeve. Zdaj je dovolj. Do konca tedna pričakujem delujoč računalnik ali vrednost na TRR xyz.
Moje naslednje sporočilo ne bo več šlo vam, ampak inštitucijam (in medijem).

(osebno sicer FDV-jevce (medije) ne vem, če bi vklopil)

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Tako sem jaz čakal na Gorenje servisu ... akumulatorski sesalnik ... takoj so povedali da je baterija fuč, nove ni in je ne morejo dobit, da bodo zamenjali sesalnik, ampak po pretečenih 45 dnevih
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

štejejo se vsi dnevi.

tudi moj USB ključ imajo na Asbisu danes že 43 dan, pa USB ključ ... ko itak nimajo druga ko pa menjat
rolleyes-1.gif
šalabajzeri

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
6 mesecev čakaš na prenosnika? Ne se hecat, že 5 mesecev bi morala imeti ali nov pc, ali pa keš na računu.

Znaj pa ti servisi biti pravi ja. Sem tudi jaz poslal laptop na popravilo, ker je šla matična. Po 2 tednih me pokliče serviser in sporoči, da so dobili matično in da ga bojo zdaj popravili. Po 1 mesecu pa jaz pokličem gor ter se pozanimam, pa mi tip reče, da so pred dvema dnevoma dobili matično in da ga dobim v roku 1 tedna. Nato sem ga seveda dobil, toda z zlomljenim ohišjem. Sem nesel takoj nazaj na Big Bang in dobil nov laptop.

Tako da, kot so ti že napisali. Čas bo za ostrejše prijeme, 6 mesecev si nobena resna firma ne bo privoščila.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Hmmm, a se samo meni zdi, da v tej zgodbi manjka logičnost
evil.gif

Če izvzamemo adapter, zakaj "preostanek" računalnika ne more iti pod garancijo in je bilo potrebno prestaviti disk v drug računalnik?
Kaj ima za stranko veze pokvarjena tipkovnica na računalniku, ki ni njen in je bil samo "transport" za disk?

Nevem no, meni je stvar malo čudna
evil.gif