4300k vs 6000k

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
namreč imam namen dati v golfa 5 xenon kit. pa me zanima katero svetlobo mi priporočate al 4300k ali 6000k? kakšna je razlika? je očitna? nebi pa rad da bi mi svetilo preveč modro. rad bi belo svetlobo. rabim mnenja, izkušnje.....po možnosti priporočila podjetja...lahko tudi zasebno...

tony

Guru
23. jul 2007
9.718
1.515
113
Obvezno 4300k, je najbolj belo in da največ svetilnosti od sebe.
Kakorkoli je že to nelegalno, pa pazi vsaj na to, da boš dal noter ta pravo xenon žarnico - tako za luč z lečo (če imaš lečo v žarometu) ali tako za luč brez leče (če imaš navadno parabolo).
tongue-1.gif

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
nimam leče. zakaj nelegalno? imam pranje žarometov. pa je ta svetloba 4300k dovolj bela? kakšno imajo avti ko imajo serijsko vgrajeno? kakšna pa je neprava xenon žarnica? ena firma v ljubljani ima 24 mesecev garancije na balaste in 12 mesecev na žarnico.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če nimaš leče in svetiš vsepovprek, ti bodo plavci prec težili. Orginal ksenon ima lečo, pranje in avtomatsko nastavitev žarometov.
Pranje maš, tu si kul (če nimaš pranja pa se dajo "slepe" šobice), tisto nastavitev žarometov lahko zbluziš da neveš zakaj dela,
oz. da je crknilo in boš v kratkem popravil. Če pa nimaš leče pa si avtomacko pečenka, ker nimaš izgovora.

Če že moreš, pol pa vzami 4300, te bom tudi jaz vzel, ampak mam lečo, in montiral bom kao šobe oz. tisto plastiko ki se
bi naj pripeljala ven in pockurkala lampe.

6000tke če maš, še brez leče povrhu, boš stal na avtobusni prvi teden in klical avtovleko.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
kakšna pa je neprava xenon žarnica? ena firma v ljubljani ima 24 mesecev garancije na balaste in 12 mesecev na žarnico.

Ti boš sedaj nabavil nepravo.

Ta firma v LJ ki ti nudi garancijo, pa ti nudi tudi droben tisk v katerem piše, da te žanice niso primerne za cestni promet. (zakonsko morajo to povedat)

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
zakaj pa ni dobro z navadno brez leče? mora biti leča? nastavitev žarometom imam pa samo ročno, notri pri volanu jo lahko naštimam. pa jih boš ti homologiral? ka je velika razlika med 4300k in 6000k?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.246
5.639
113
Ne.....pa še avto boš dodatno bl čefurski naredu.......bela (plava) svetloba v 3/4 žarometa zravn pa rumene pozicijske

Bodo vsi že na 5km vedl kjer čefur z golfom gre
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ni varjante da tisto homologiraš.

Če ni leče (katere svetlobo skoncentrira in napravi snop), luč sveti kot kaka žarnica doma, torej vsepovsod naokoli,
svetlovni snop nima roba, kot da bi mel navadno kuhinjsko žarnico, stem da bo pač svetla belo oz. plavo.

na 6000k ali boknedaj 8000k niti ne pomisli, ker ti bojo plavci tablice dol pipali ko cigani bakrene žlebe.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.246
5.639
113
Pa pozim boš mel plav pa vijolčen sneg oz cesto
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.718
1.515
113
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
nimam leče. zakaj nelegalno?

Zato, ker je originalna xenon luč drugače narejena kot halogenska, poleg tega ima xenon vedno lečo.

Originalna barva svetlobe je 4300K.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.459
438
83
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Zato, ker je originalna xenon luč drugače narejena kot halogenska, poleg tega ima xenon vedno lečo.

Ne bo držalo. Obstajajo tudi serisjki xenoni brez leče (primer Laguna), ki zahtevajo posebno žarnico s "ploščico", ki poreže zgornji del snopa.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne ni.

Meni to zgleda čefursko. Še sam kolebam če bom dal kit ali kar pustil tako je...

Tudi pri tebi bo izgledalo čefursko ker ima Passat z original xenonom drugačne luči kot tisti brez.
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Danes sem videl enega na ptuju v podhodu, je imel vrjetno 4300 ker je bila bela svetloba, ampak se vidi da ni to-to, in sem kar padel
v kolebanje, ker ni tako sem si predstavljal, tako da sem fiksno odločen da nebom montiral zadeve.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Ne bo držalo. Obstajajo tudi serisjki xenoni brez leče (primer Laguna), ki zahtevajo posebno žarnico s "ploščico", ki poreže zgornji del snopa.
Tudi Stilo pri original ksenonu nima leče.